Dtum
Login with Facebookk
1926 | Október

Szodoma és Gomorrha borzalmai megismétlődtek Miámiban

A floridai (Amerika) Miámi szédítő pompával berendezett villáiban, kastélyaiban és szállodaiban Amerika leggazdagabb milliárdosai laktak. A dollárnak, az aranynak nem volt hatalmasabb pogánytemploma, mint Miámi.

Elképzelhetetlenül nagy volt benne a szépség, a pompa, a drágaság s elképzelhetetlenül nagyok voltak benne a bűnök. Modern Szodoma és Gomorrha együtt – ez volt Miámi. Csak volt…

Mert szeptember hó l8-án éjjel pokollá vált az emberkéz építette paradicsom…
Olyan katasztrófa zúdult Miámira, aminőhöz hasonló még nem viharzott el a mai nemzedék életében. Miámi rettenetes ciklon következtében teljesen elpusztult.

A forgószél kisodorta a kikötőkből a hajókat, jachtokat s az amerikai milliomosok luxusgőzöseit. Egyetlen egy sem menekült meg, valamennyi elsülyedt. Közel kétezer épület, a legnagyobb fényűzéssel berendezett szállodák, a milliárdosok villái, egy húszemeletes újságpalota s a bankok házai mind rombadőltek.

A ciklon ledöntötte a százötven méter magas rádiótornyot is. Irtózatos a pusztulás a Miámitól északra levő Palm-Beachben, az ugyancsak előkelő fürdőhelyen is. Itt teljesen elpusztultak a csodás pálmakertek, amelyek az ezeregyéj mesebeli szépségeit varázsolták a földre s elpusztultak a villák is. 

A későbbi hírek nyomán egyre borzalmasabb arányokban bontakozott ki a pusztulás. Több, mint egy milliárd dollár értékű vagyon pusztult el. A ciklon ereje sok hajót a partra dobott. Egy hatalmas személyszállító gőzöst egy pálmaligetbe vetett a szökőár. A gőzös a pálmaliget fái között feneklett meg, orrával az ég felé.

Eddig kétezer halottról tudnak, a sebesültek száma pedig meghaladja a hatezret. A vihar Miámi környékén is rémületes pusztítást okozott. Amerikát nemzeti gyász érte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98