Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1926 | Október

Hungária – Amateure 2:1 (1:1)

Hungária: Kropacsek – Kővágó, Kocsis – Rebró, Kléber, Nádler – Pasztrovics, Orth, Stoffián, Tritz, Senkey II.
Amateure: Lohrmann – Schneider, Regnart – Geyer, Reiterer, Briza – Cutti, Hierländer, Sindelar, Wieser, Milnarik.

A múlt évi osztrák bajnoknak idei gyenge szereplése erősen éreztette a hatását a mai mérkőzésen, mert bizony alig tizenkétezer néző jelent meg vasárnap a Hungária-úti pályán, amely pedig azelőtt mindig zsúfolásig tele volt, ha az Amateure az MTK-val játszott. Pedig az Amateure nem olyan játékot produkált, amelynek alapján reálisnak fogadhatnánk el a bajnokságban elfoglalt utolsó helyét.

Az Amateure kezd és az első percekben hullámzó játék folyik. A 4. percben Orth szöktetésével Tritz megugrik, 20 m-rel a kapu előtt azonban Schneider faultolja. Tritz tovább fut a kapu felé a labdával, pompás gólhelyzete van, de a bíró mégis szabadrúgást ítél az Amateure ellen.

A szabadrúgást Tritz a kapu fölé rúgja. Ismét szabadrúgáshoz jut a Hungária, amelyből Stoffián szép fejese a kapu mellé kerül. A 27. percben Milnarik elfut Rebró mellett, beadását Wieser Sindelárhoz továbbítja, kinek szép éles lövése centiméterekkel a kapu fölött süvit el. Hirländer faultolja Nádlert, a megítélt szabadrúgás után Tritz laposan a kapu mellé lő.

A 30. percben Milnarik beadása Kocsis fejéről karjára esik, a bíró 11-est ítél a Hungária ellen. Wieser 11-ese a belső kapulécről védhetetlenül jut a hálóba. (0:1).

Sorozatos támadásokkal felel a Hungária a gólra, Stofián lövése azonban a kapu mellé jut, míg a többi akció Pasztrovics gyengesége miatt elakad. A 34. percben Senkey beadását Tritz a tizenhatos vonalról kapásból a felső lécbe lövi, onnan Stofián elé pattan a labda, akinek gyenge fejesét Lohrmann fogja.

A 36. percben Pasztrovics és Orth elhagyja a pályát. Senkey II. átmegy a jobbszélre, melléje Kittl áll be összekötőnek, a balszélső posztjára Jeny kerül. A cserélgetés közben az Amateure nyomul fel, Wieser lövését azonban Kropacsek kivédi. A 38. percben Rebró labdáját Stofián remekül továbbítja Jenynek, aki átjátssza magát Schneideren és szép góllal kiegyenlít. (1:1).

A 44. percben Cutti veszélyeztet beadásával, de Milnarik elől Rebró vágja el a labdát. A következő pillanatban már Hirländernél van a labda, akinek pompás lövése Kropacsek zsákmánya lesz. A kirúgott labdával Tritz szökteti Jenyt, őt azonban Geyer leszereli s azután véget ér a félidő.

A második félidő Reiterer hendszével kezdődik, a szabadrúgást azonban Lohrmann fogja. A 22. percben a lefutó Cuttit centerezés előtt Nádler elgáncsolja, amiért a bíró 11-est ítél. A második 11-est is Wieser lövi, Kropacsek azonban pompás elvetéssel kornerre tolja a labdát.

A 34. percben Schneider faultolja Tritzet, a szabadrúgást Nádler Stofiánhoz irányítja, de előle Schneider a mezőnybe fejeli a labdát, amelyet Kléber elfog, néhány lépést tesz vele és abban a pillanatban, amikor a ráfutó Regnárt odaérkezik, 25 méterről a kapura lő s a félmagas labda a nyugodtan álló Dohrmann mellett hálót ér. (2:1).

Az utolsó két percben a Hungária támad, Senkey beadását Jenny kapja, akinek lövését Lohrmann kornerre üti. Jenny sarokrúgása után Tritz a kapu mellé lő, amely után véget ér a mérkőzés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Nádler balettszerű mozdulattal rúgja el a labdát az osztrák elől Lohrmann, az Amateure kapusa elvetéssel véd Kropacsek csak nézi Wieser első 11-esét Sindelar áttör, de Hungária védelme elfogja a labdát Wieser és Kővágó harca a labdáért
HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az uj termés értékesitési mérlege – rossz Az uj termés értékesitési mérlege – rossz
Több izben rámutattunk arra, hogy mennyire tulzottak azok a...
A pénzügyminiszter nyilatkozata a devizarendeletről A pénzügyminiszter nyilatkozata a devizarendeletről
Kállay Tibor pénzügyminiszter ma délután ismertette a sajtó...
Karácsonyi morfium Karácsonyi morfium
Az én eseménytelen életemnek sohasem voltak megható karácsonyai....
Az ausztráliai miniszterelnök a Csendes-óceáni hadszintér elhanyagolásáról Az ausztráliai miniszterelnök a Csendes-óceáni hadszintér...
Londonból jelentik: A Csendes-óceán az elszalasztott alkalmak...
Betegségek pusztitása az orosz hadseregben Betegségek pusztitása az orosz hadseregben
Az oroszoknak a harcztereken szenvedett óriási veszteségeit borzalmas...
Románia hadba lépése Románia hadba lépése
Tisza István gróf, magyar miniszterelnök már 1914 nyarán számolt...
Egy őrült ember botránya a Duna-korzón Egy őrült ember botránya a Duna-korzón
Vasárnap este 10 órakor nagy pánikot keltett egy őrült ember a...
A legnagyobb drótnélküli telegráfállomás A legnagyobb drótnélküli telegráfállomás
A világ legmagasabban fekvő drótnélküli telegráf-állomása a Pic du...
Korcsolyázás Korcsolyázás
A korcsolyázás egyike azon ritka sportoknak, mely túlzottan (pedig a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98