Dtum
Login with Facebookk
1926 | Október

Hungária – Amateure 2:1 (1:1)

Hungária: Kropacsek – Kővágó, Kocsis – Rebró, Kléber, Nádler – Pasztrovics, Orth, Stoffián, Tritz, Senkey II.
Amateure: Lohrmann – Schneider, Regnart – Geyer, Reiterer, Briza – Cutti, Hierländer, Sindelar, Wieser, Milnarik.

A múlt évi osztrák bajnoknak idei gyenge szereplése erősen éreztette a hatását a mai mérkőzésen, mert bizony alig tizenkétezer néző jelent meg vasárnap a Hungária-úti pályán, amely pedig azelőtt mindig zsúfolásig tele volt, ha az Amateure az MTK-val játszott. Pedig az Amateure nem olyan játékot produkált, amelynek alapján reálisnak fogadhatnánk el a bajnokságban elfoglalt utolsó helyét.

Az Amateure kezd és az első percekben hullámzó játék folyik. A 4. percben Orth szöktetésével Tritz megugrik, 20 m-rel a kapu előtt azonban Schneider faultolja. Tritz tovább fut a kapu felé a labdával, pompás gólhelyzete van, de a bíró mégis szabadrúgást ítél az Amateure ellen.

A szabadrúgást Tritz a kapu fölé rúgja. Ismét szabadrúgáshoz jut a Hungária, amelyből Stoffián szép fejese a kapu mellé kerül. A 27. percben Milnarik elfut Rebró mellett, beadását Wieser Sindelárhoz továbbítja, kinek szép éles lövése centiméterekkel a kapu fölött süvit el. Hirländer faultolja Nádlert, a megítélt szabadrúgás után Tritz laposan a kapu mellé lő.

A 30. percben Milnarik beadása Kocsis fejéről karjára esik, a bíró 11-est ítél a Hungária ellen. Wieser 11-ese a belső kapulécről védhetetlenül jut a hálóba. (0:1).

Sorozatos támadásokkal felel a Hungária a gólra, Stofián lövése azonban a kapu mellé jut, míg a többi akció Pasztrovics gyengesége miatt elakad. A 34. percben Senkey beadását Tritz a tizenhatos vonalról kapásból a felső lécbe lövi, onnan Stofián elé pattan a labda, akinek gyenge fejesét Lohrmann fogja.

A 36. percben Pasztrovics és Orth elhagyja a pályát. Senkey II. átmegy a jobbszélre, melléje Kittl áll be összekötőnek, a balszélső posztjára Jeny kerül. A cserélgetés közben az Amateure nyomul fel, Wieser lövését azonban Kropacsek kivédi. A 38. percben Rebró labdáját Stofián remekül továbbítja Jenynek, aki átjátssza magát Schneideren és szép góllal kiegyenlít. (1:1).

A 44. percben Cutti veszélyeztet beadásával, de Milnarik elől Rebró vágja el a labdát. A következő pillanatban már Hirländernél van a labda, akinek pompás lövése Kropacsek zsákmánya lesz. A kirúgott labdával Tritz szökteti Jenyt, őt azonban Geyer leszereli s azután véget ér a félidő.

A második félidő Reiterer hendszével kezdődik, a szabadrúgást azonban Lohrmann fogja. A 22. percben a lefutó Cuttit centerezés előtt Nádler elgáncsolja, amiért a bíró 11-est ítél. A második 11-est is Wieser lövi, Kropacsek azonban pompás elvetéssel kornerre tolja a labdát.

A 34. percben Schneider faultolja Tritzet, a szabadrúgást Nádler Stofiánhoz irányítja, de előle Schneider a mezőnybe fejeli a labdát, amelyet Kléber elfog, néhány lépést tesz vele és abban a pillanatban, amikor a ráfutó Regnárt odaérkezik, 25 méterről a kapura lő s a félmagas labda a nyugodtan álló Dohrmann mellett hálót ér. (2:1).

Az utolsó két percben a Hungária támad, Senkey beadását Jenny kapja, akinek lövését Lohrmann kornerre üti. Jenny sarokrúgása után Tritz a kapu mellé lő, amely után véget ér a mérkőzés.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Nádler balettszerű mozdulattal rúgja el a labdát az osztrák elől Lohrmann, az Amateure kapusa elvetéssel véd Kropacsek csak nézi Wieser első 11-esét Sindelar áttör, de Hungária védelme elfogja a labdát Wieser és Kővágó harca a labdáért
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A gyomor működésének Röntgen-photographiája A gyomor működésének Röntgen-photographiája
Az utolsó évtizedek legnagyobb és gyakorlati alkalmazásaiban is...
Vicc volt nem becsületsértés - A gyógyszerész tréfája Vicc volt nem becsületsértés - A gyógyszerész tréfája
Az egyik budapesti gyógyszertárban szép állása volt Szender József...
Az új szerb király intézkedései Az új szerb király intézkedései
Péter szerb király már megnyerte valamennyi hatalom elismerését....
Öngyilkosság az Intim- barban Öngyilkosság az Intim- barban
A Dohány utcai Intim- barnak hosszabb idő óta állandó vendége volt...
Járkálj csak, halálra ítélt Járkálj csak, halálra ítélt
Radnóti eddigi öt versfüzetében nyomról-nyomra követhető, hogyan...
Törökország válsága Törökország válsága
A helyzet Törökországban egyre válságosabb lesz, A szultán a...
Lengyel Menyhért vígjátéka a Vígszínházban Lengyel Menyhért vígjátéka a Vígszínházban
A Tájfun példátlan sikere után Lengyel Menyhért néhány darabjával azt...
A tengelyhatalmak támogatják Magyarország területi követeléseit A tengelyhatalmak támogatják Magyarország területi követeléseit
A Milizia Fascista cimű folyóirat a délkeleteurópai rendezéssel...
A párisi emigránsok, Károlyi Mihály, Miljukov, Kerenszki, Turatti fáradta, félreálltak, hazavágynak A párisi emigránsok, Károlyi Mihály, Miljukov, Kerenszki, Turatti...
A nagy boulvardok kis mellékutcáiban, a szürke, fojtott levegőjű kis...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98