Dtum
Login with Facebookk
1927 | Április

Húsz fiatalember hajnali vitája pofonokkal a budai Zöldfa-vendéglőben

Hajdu Ella szinésznő fivére kezdte a vitát


Vasárnap hajnalban három órakor parázs botrány zajlott le Budán a Zöldfa-vendéglőben, ahol két társaság tagjai összeszólalkoztak azon, hogy charlestont, vagy magyar kesergőt játszon-e a zongorás.
Fiatal hölgyekből és férfiakból álló két társaság tért be tegnap este a Zöldfa-vendéglőbe. Nagymennyiségű italt fogyasztottak és a jókedvük egyre fokozódott. Mindkét társaság tagjai egymásután játszották a zongoristával a divatos uj zeneszámokat, egy fiatalember azonban később azt proponálta, hogy most már huzassanak magyar kesergőt is, mert a charlestont megunta.


Barátai tetszéssel fogadták az inditványt, a másik társaság azonban tiltakozott a „slágerváltoztatás” ellen. Ebből azután szóváltás keletkezett, amely először veszekedéssé, majd verekedéssé fajult és a következő pillanatban a két társasághoz tartozó körülbelül husz fiatalember egymásnak rontott.


Pofonok csattantak el, ökölcsapások zuhogtak, törött tányérok csörömpöltek és sörös üvegek repültek a csatatérré változott Zöldfában.


A verekedőkkel együtt érkezett hölgyek sikoltva menekültek az utcára, a többi vendég pedig a dulakodók közé vetette magát, hogy megakadályozzák a további veszekedésben őket. Közel félóráig tartó közelharc után végre az időközben megérkezett három rendőr segítségével sikerült megfékezni az egymás elvakultan ütlegelő fiatalembereket. Mikor a rend már helyreállt, a rendőrök nyomban igazoltatták a társaság tagjait.

 

Néhány tanuvallomás szerint a zajos jelenteket Hajdu László magántisztviselő – Hajdu Ellának, a kitűnő szinésznőnek fivére – kezdte, Mayer Leó és Mayer Jenő magántisztviselőkkel együtt. Az intézkedő rendőrök jelentést tettek az I. kerületi kapitányságon, ahol csendháborítás és botrányokozás miatt megindították az eljárást.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98