Dtum
Login with Facebookk
1927 | Április

Zuhogó eső a TTC versenyén

Zuhogott az eső az ügyességi verseny egész lefolyása alatt, megerednek az ég csatornái, nedves, ködös gőzbe burkolózott minden. Általános fázás, topogás, csak Delmár Walter és Bíró Jenő bírta a tempót, igaz, hogy Bíró rendületlenül tornázott a zászlóval, Delmár viszont energikusan nyomogatta a stoppert.

A mátyásföldi országúton csenevészzenekar állt körben, minden hang nélkül, mert a trombitákból hang helyett csupán a belecsorgott víz folyt ki. A kisszámú, de annál érdeklődőbb közönség hangosan követelte a zenét, de a muzsika csak nem akart felcsendülni, a parancsnok, a zenemester nem akart kötélnek, illetve zenének állani.

Hirtelen mentőötlete támadt az egyik nézőnek és odakiált a karmesternek: „Gyorsan játszanak mert megfáznak”. Pár pillanat múlva felcsendül a budakeszi jellegű szimfónia, a közbekiabáló néző hirtelen gyufát vesz elő és a karmester felé tartja. Hogy inkább zene nélkül melegedjen.

Az elmaradhatatlan Schwarz Géza, aki családi Nortonban pitizett végig a versenyen, nagyon büszke volt. Nem annyira motortudományára, mint a verseny előtti napon megszületett ifjabb Schwarzra, aki hangtompító nélküli, vízhűtéses alakban jött a világra. „Na, kedves Schwarz úr, remélem jobb motorost nevel a fiából, mint amilyen maga” – szól oda egyik jóakarója.

A teamdíjat, melyet a márkák részére írtak ki, ismét a Méray-gyár vitte el. Igen előnyös helyzetben mutatja be ez a vezető magyar gyárat, két versenyben egymásután gyári teamdíjat hazavinni, nem csekélység. Tíz Méray indult a versenyben és kilenc jött be a célba minden hibától, minden defektustól mentesen.

Ma már ott tartunk, hogy motorkerékpár szempontjából meg kell becsülnünk a hazai ipar termékét, mely sikerrel birkózik meg a több évtizedes külföldi tapasztalattal, a hatalmas angol és német iparral.

A verseny összes győztesei Castrol olajat használtak, ami újabb bizonyíték a gyártmány jó tulajdonságai mellett. A Castrol ma standard anyaga a versenyzésnek, alig hallani győzelemről, világrekordról, melynek kapcsán ne emlegetnék a Wakeffeld-gyár kitűnő termékét.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98