Dtum
Login with Facebookk
1927 | Augusztus

Bethlen miniszterelnök ujra gyöngélkedik

Inkei és kaposvári jelentések szerint a miniszterelnök kénytelen szabadságidejét meghosszabbítani – Ellentmondó hírek Bethlen István gróf egészségi állapotáról
Kaposvár, aug. 21.


(A Hétfői Napló tudósítójának telefonjelentése.) Inkepusztáról nyugtalanító hírek érkeztek. Kaposvári ugyanis az a hír járja, hogy Bethlen István gróf miniszterelnök ujra gyöngélkedik. Az elterjedt hírek szerint a miniszterelnök rossz színben van, álmatlanságban szenved és többször hosszabb-rövidebb ideig tartó szédülései voltak.


Inkei értesüléseik szerint Bethlen miniszterelnök az elmult héten kétszer is orvosi vizsgálatnak vetette alá magát.


Az orvosai megállapítások szerint a miniszterelnök szédüléseit nagymértékű dohányzása idézi elő, ezért a dohányzás teljes abbahagyását javasolták. Minthogy Bethlen István gróf a dohányzásról lemondani nem hajlandó, arra kérték őt, hogy legalább is mérsékelje a dohánymennyiséget. A miniszterelnök ezt megigérte.


Kaposváron egyébként ugy tudják, hogy Bethlen István gróf miniszterelnök éppen gyengélkedésére való tekintettel meghosszabbítja inkei tartózkodását és állapotának javulását várja, hogy somogyi barátait és ismerőseit meglátogassa. A miniszterelnök betegségét egyébként muló természetűnek tartják. Aggodalomra nincs ok. H. J.


A Hétfői Napló munkatárásának erről a kaposvári értesítésről beavatott kormánykörökben a következőket mondották:
- A miniszterelnök állapota aggodalomra nem ad okot. Legfeljebb muló betegségről lehet szó. Amennyiben ugyanis Bethlen István gróf miniszterelnöknek komolyabb baja volna, inkei tartózkodását mindenesetre megszakítaná és valamelyik szanatóriumban keresne gyógyulást. Ami a miniszterelnök inkei tartózkodásának idejét illeti, a nyaralás befejezésének termínusa nincs megállapítva. Vass József népjóléti miniszter ,- aki naponként telefonon referál Bethlen István gróf miniszterelnöknek az eseményekről – mindaddig helyettesiteni fogja a miniszterelnököt, amíg Budapestre vissza nem érkezik és hivatalát át nem veheti.


Kormánypárti képviselők körében ugy informálták a Hétfői Napló munkatársát, hogy Bethlen István gróf miniszterelnök szeptember közepén Inkéről visszatér ugyan a fővárosba, hivatalát azonban csak a képviselőház megnyitását megelőző napokban veszi át, mert szeptember utolsó és október első két hetét vadászattal fogja tölteni.

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98