Dtum
Login with Facebookk
1927 | Augusztus

Gömbös Gyula kijelenti

A politikai vizeken még mindig nem csöndesültek le Gömbös Gyula inkei látogatásának hullámai. Ehhez a látogatáshoz különböző oldalról a legellentétesebb magyarázatokat füzik. Sokak szerint Inkén szóbakerült a kormányzat jobboldali irányba való eltolódása és Gömböséknek a kormánypárthoz való csatlakozása, mások viszont megtagadnak minden politikai jelentőséget az inkei látogatástól és ennek bizonyitékául fölemlitik, hogy a fajvédő párt vezére mindössze két ürát töltött a miniszterelnök nyári otthonában. Hogy ezeknek a találgatásoknak véget vessünk, Gömbös Gyulához fordultunk fölvilágositásért, aki a következőket mondotta munkatársunknak.


- Inkei látogatásomnak nincs semmiféle politikai háttere. Mint minden évben, most is Bethlen gróf meghivására utaztam el Inkére és magánjelegű látogatásom nem két óra hoszszat, hanem keddtől csütörtökig tartott. A miniszterelnök betegségéről szóló hirekkel szemben meg kell állapitanom, hogy Bethlen gróf teljesen egészséges. Egyizben három óra hosszat lovagolt velem, ilyen teljesitményre pedig beteg ember nem képes. Ami a fajvédő párt legközelebbi magatartását illeti, a helyzet egyáltalán nem változott. Nem jutottam uj elhatározásokra és igy a fajvédő párt megőrzi önállóságát és eddigi ellenzéki álláspontját.


Munkatársunknak arra a megjegyzésére, hogy a fajvédő párt eddig sem volt a százszázalékosan ellenzéki pártok közé sorolható, Gömbös igy válaszolt:
- Mi csakugyan nem vagyunk mindenáron ellenzékiek. A kormány és a fajvédő párt között nincs százszázalékos eltérés és igy esetről-esetre dől el, hogy bizonyos kérdésekben támogatjuk-e a kormányt, vagy pedig helytelenitjük magatartását. Olyan aggodalmaink, hogy egyes liberális politikusoknak a kormánypártba való belépése baloldali irányban tolhatja el a kormányzatot, egyáltalán nincsenek.

 

- Ezek a belépések nem fogják megzavarni a kormánypárt stabilitását, mindenféle "liberális orientáció" teljesen kizárt dolog. Azt hiszem egyébként, hogy ezekben a belépésekben a gravitációs törvény, a nagy testek vonzóereje érvényesül.

 

- Bizonyos emberek nem tudnak ellenállni ennek a vonzóerőnek, nem akarnak állandóan az ellenzékben maradni, kifáradnak és föladják a harcot. A liberális politikusok csatlakozásának csak ilyen pszichológiai magyarázatát tudom adni, politikai indokát azonban nem látom. A kormánypárt elnöke ugyan nagyon udvarias levélben nyugtázta Bárczy Istvánnak az egységes pártba való belépését, ez azonban nem bizonyit mást, mint hogy a kormánypárt vezetői illedelmes, udvarias emberek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Gömbös Gyula Bárczy István
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szenzációs fordulat a bajai tömeges fagylaltmérgezés ügyében! Szenzációs fordulat a bajai tömeges fagylaltmérgezés ügyében!
Megdöbbentő és váratlan eredményre jutott a rendőri és tisztiorvosi...
Ozon készülék Ozon készülék
A St.-Louisi kiállitás elektrokémiai csoportján a Siemens-Halske czég...
Hogyan szabad irni a tábori postai leveleket Hogyan szabad irni a tábori postai leveleket
Az utóbbi időben egyre sűrűbben fordul elő, hogy gyorsirással, vagy...
Mazsukin tánca
A két zseniális orosz, Volkov és Mazsukin által rendezett nagy film,...
Kormányozható léghajó és az óceánjáró repülőgép Kormányozható léghajó és az óceánjáró repülőgép
Az amerikai tengerészet új segéderőt kapott: hatalmas új...
Törekvés – FTC 1:1 (1:0) Törekvés – FTC 1:1 (1:0)
Úgy indult a mérkőzés, hogy a Törekvés tavaszi szép szereplésére...
Mi okozza az öröm kellemes, a fájdalom kellemetlen érzéseit? Mi okozza az öröm kellemes, a fájdalom kellemetlen érzéseit?
Az öröm és a fájdalom játsszák életünkben a legfőbb szerepeket. Egész...
Keresztes Lajos olimpiai bajnok újra starthoz állt és győzött Keresztes Lajos olimpiai bajnok újra starthoz állt és győzött
A Húsiparosok Sport Clubja vasárnap este nehézatlétikai estét...
Megállapodások a béketárgyaláson Megállapodások a béketárgyaláson
A bresztlitovszki béketárgyaláson elintézték azoknak a kérdéseknek...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98