Dtum
Login with Facebookk
1927 | Május

Képek a lipcsei vásárról

Európa nagy városai, ipari és kereskedelmi gócpontjai évről-évre kiállítással egybekötött vásárt szoktak rendezni, melyen bemutatják az ipari termelés legfrissebb alkotásait.

Az ilyenfajta vásárok legelsősorban azt a célt szolgálják, hogy a bel-és külföldi kereskedők figyelmét felhívják a kiállító cégek iparcikkeire, másrészről pedig pontos áttekintést is nyújtanak egy-egy ország ipari munkásságáról.

Budapest is nagyon szép sikerrel rendezte meg mostanában „Tavaszi Vásár”-át; a vásárok sorában azonban a legelső helyen áll a lipcsei vásár, mely Németország hatalmas és rendkívüli arányokban fejlődő iparának ellenállhatatlan bizonysága.

Az idei lipcsei vásár hetekkel ezelőtt zajlott le óriási sikerrel.
A vásár megnyitásának első napján százezer kereskedő látogatta meg a vásárt, közöttük huszonháromezer külföldi. Rajtuk kívül természetesen óriási tömegben keresték fel a kiállítást az érdeklődők, hiszen a vásár egyszersmind a legnagyszerűbb látványosság.

Képeink a vásár egy-egy érdekességét ábrázolják.
Balról egy óragyár óriási ébresztőórájával sétáló alkalmazottja látható, a kettessel jelzett képen egy teheremelő, darabáruk raktározására, mely néhány másodperc alatt húsz métermázsát képes másfél méter magasra felemelni; a hármassal jelzett képen egy porszívógép óriás reklámja; jobbról egy harisnyakötő gránátos a régi időkből, mely egy pamut-cég reklámja.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98