Dtum
Login with Facebookk
1927 | Március

A fásítás lelkes apostola

Mint ismeretes, a földmívelésügyi minisztérium évekkel ezelőtt erőteljes akciót indított abból a célból, hogy a gazdatársadalmat megnyerje a fásítás gondolatának.

Kettős cél vezette a minisztériumot nagyjelentőségű akciójában.
Az egyik az, hogy az ország területének megcsonkítása folytán elvesztett erdőségeink pótlásáról gondoskodjunk, a másik pedig az, hogy a futóhomokos területeket megkössük és termékennyé tegyük.

A minisztérium széleskörű és kitünően megszervezett akcióját máris számottevő siker koronázza, mely annak örvendetes igazolásául szolgál, hogy a gazdatársadalom felismerte a kérdés nagy horderejét és egyre-másra szebbnél-szebb eredményeket mutat fel.

A földmivelésügyi minisztérium az erdősítés terén végzett lelkes munkát, továbbá a fásításra vonatkozó utasításoknak pontos és lelkiismeretes végrehajtását számon tartja és köszönetét, elismerését fejezi ki mindazoknak, akik a fontos akció szolgálatába szegődtek.

Legutóbb a miniszter Krix Ferenc gazdálkodónak, Vaskút község lelkes, okos és dolgos bírájának fejezte ki legteljesebb elismerését, mert készségesen magáévá tette a hatóságok törekvéseit, lankadatlan propagáló tevékenységet fejtett ki gazdatársai körében, sőt a maga földjéből tíz holdat beültetett akáccal, hagy ezzel is buzdítsa gazdatársait. Munkája – melynek elvégzésében a község kitünő főjegyzője, Szalay Zsigmond lelkes segítőtársa volt – nagyszerű eredménnyel járt, amennyiben a község hat esztendő alatt négyszáz katasztrális holdat fásított be.

A község természetesen részt vesz azon a pályázaton, melyet a földmívelésügyi miniszter tűzött ki olyan községek számára, melyek az erdősítés terén a legjobb és legsikeresebb munkát végzik.

Krix Ferenc méltán rászolgált arra, hogy a földmívelésügyi miniszter dicsérete mellé a Vasárnap olvasótáborának legőszintébb és legnagyobb elismerését is eljuttassuk hozzá.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98