Dtum
Login with Facebookk
1927 | Március

Március végéig igényelhető az OKH dollárkölcsöne

Olvasóink figyelmét felhívtuk már arra a hosszúlejáratú mezőgazdasági dollárkölcsönműveletre, amelyet az Országos Központi Hitelszövetkezet bonyolít le, hogy megkönnyítse a gazdatársadalom nehéz helyzetét és biztosítsa ezáltal a mezőgazdasági termelés zavartalanságát.

Ennek az amerikai kölcsönnek, mint ismeretes, az a nagy jelentősége, hogy nemcsak beruházási célokat szolgál, hanem régebbi terhes adósságok kifizetésére is felhasználható.

A kölcsön hosszúlejáratú, kamatfeltételei a jelenlegi körülmények között igen kedvezőek, úgyhogy az OKH valóban nagyfontosságú altruista hivatást teljesített, amidőn a kölcsönművelet előkészítésével és megszerzésével segítségére sietett a súlyos anyagi viszonyok között vergődő gazdáknak.

Az OKH hosszúlejáratú dollárkölcsönét tudvalevően igénybevehetik nemcsak mezőgazdasági termelés alatt álló földek és erdők tulajdonosai, hanem szőlőbirtokosok is, ami különösen azért bír nagy fontossággal, mert előre láthatólag ez a kölcsönművelet fogja ismét lábrasegíteni a mult évben válságba került bortermelőket. Az OKH központja már szervezi is mindenütt az egyes borvidékek szőlőbirtokosait, akik, mint értesülünk, tömegesen veszik igénybe a dollárkölcsönt.

Az OKH-nak legkésőbb március végéig be kell fejezni az egész kölcsönműveletet, mert április elején már az amerikai pénzpiacon nyilvános jegyzésre kerülnek az OKH által kibocsátandó záloglevelek. 

Azok a gazdák tehát, akik részesedni óhajtanak a dollárkölcsönben, forduljanak sürgősen a helyi hitelszövetkezethez, vagy az OKH központjához, mert a formaságok elintézése amúgy is meglehetős időt vesz igénybe.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98