Dtum
Login with Facebookk
1927 | Szeptember

Moszkvával való szakitás

Páris, szeptember 4.
A vasárnapi párisi lapok hevesen sürgetik Racovski párisi szovjetkövet távozását, mert Racovski aláirt egy kommunista kiáltványt, amelyet Franciaországban is terjesztettek s amelyben a harmadik Internacionále az engedelmesség megtagadására bujtja föl a katonákat. A lapok egyrésze ma már egészen nyiltan követeli a szovjettel való diplomáciai szakitást.

 

A "Matin" fölszólitja a kormányt, hogy adja ki azonnal Racovski utlevelét. Franciaország nem türhet meg területén oly külföldi diplomatát, aki a francia katonákat lázadásra buzditja.

 

A "Petit Paristen" szerint a külügyminiszterium a Racovski-ügyet már lezártnak tekinti, mivel Csicserin formálisan is dezavuálta, meghazudtolta  Racovskit. Ezekután a lap egészen természetesnek tarjta, hogy Racovski maga fogja kérni visszarendelését.

 

A "Figaro" a francia-orosz diplomáciai viszony azonnali megszakitását követeli, mondván, hogy meg kell szabaditani az országot az egyetlen vörös diplomatától.

 

Ugyanezen a véleményen van a "Gaulois" is, amely azt irja, hogy a francia kormánynak soha többé nem lesz oly kedvező alkalma az Oroszországgal való szakitáshoz, mint most. Ezt az alkalmat minden körülmények között meg kell ragadni, mert Franciaország nem érintkezhet oly állammal, amely maga hirdeti fönhangon, hogy törvényen kívül áll. A Moszkvával való szakitás nem politikai, de a higiene és jóizlés követelménye.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Vezető francia lapok. Le Matin Petit Parisien Le Figaro
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98