Dtum
Login with Facebookk
1928 | December

Estélyiruhás, bundás mannequinek között egy egyszerü szürkejumperes fiatal leány lett Budapest ezidei divtakirálynője

Szombaton ült össze a Nőszabók Országos Szövetségének zsürije, hogy eldöntse, ki legyen Budapest ezidei divatkirálynője. Ez a szép cím évente azt a mannequint illeti, akit a női szabók zsürije kiválaszt, hogy a berlini nemzetközi divatbálon Magyarországot képviselje. A zsüriben a szakma képviseletében Holzer Sándor, Girardi Tibor, Dán Leó, továbbá Pásztor Árpád és Porzsolt Kálmán irók és Lányi Dezső szobrász foglalnak helyet.

 

Az előmérkőzéseken a sok jelentkező közül már kiválasztottak tizenkettőt, akiket a zsüri a döntőbe kvalifikált. A versenyzők sorra fölvonulnak a zsüri előtt, a legtöbben ragyogó estélyi ruhában, vagyontérő bundában jelentek meg, amelyet természetesen az üzletből hoztak kölcsön.


Eleganciájukkal, szépségükkel, bájos mosolyukkal akarják meghódítani a zsürit, amelynek azonban mindez nem imponál, mert nem a szépségre, hanem a szép mozdulatokra helyezik a fősulyt. Azt akarják kiválasztani, aki decens mozdulataival leginkább tudja érvényre juttatni a ruha szépségét. Aki ennek a követelményeknek nem felel meg, nem elég harmónikusan mozog, vagy tulhangsulyozza a mozdulatait, máris kiesett a versenyből és félreállhat a nézők közé. Körülbelül egyórai rostálás után kialakul a helyzet: az 1-es, 17-es és 49-es számu versenyző a három favorit. Az 1-es a döntő séta előtt mentegetődzve mondja a zsürinek:
- Én máskor jobban mozgok, csak most egy kicsit meg vagyok ijedve.

Az ijedtségre az 1-esnek semmi oka nem volt: végül is őt jelentették ki győztesnek. Szügyi Mancinak hivják az ujdonsült divatkirálynőt, csinos, magas, barna leány, egyszerű sötét aljat és szürke jumpert visel, a végleges döntés előtt persze azt is kipróbálták, hogy bundában is ugyanolyan szépen tud-e mozogni, mint kis „civil” ruhájában. Az egyik hölgy, aki már a versenyből kiesett, szomoruan adta át szép bundáját.

 

Szügyi Manci a bundában is jól vizsgázott és igy semmi akadálya nem volt annak, hogy végleges divatkirálynőnek kiáltás ki. A 17-es Sikos Manci és a 4-es Burgárnyi Magda csekély vigasztalásul az „udvarhölgy” rangot kapta.

 

Szügyi Manci a Gilde der Berliner Mannequine költségén röpülőgépen utazik a szombaton megtartandó berlini divatbálra, az állomáson a berlini magyar követség autója várja és ha belép a divatbálra, a magyar „Himnusz” fogadja. A Gilde der Berliner Mannequine egyik legelőkelőbb szállóban rezervált számára appartemánt, ellátja zsebpénzzel és berlini tartózkodása alatt több divatrevün föllépteti, amelyért külön tiszteletdíjat kap. Szügyi Manci karrierje elindult…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Asbóth Svédországban Asbóth Svédországban
Kiváló teniszbajnokunk, Asbóth József a stockholmi fedett...
A veldesi konferencián a kisántánt békés és nyomasztóan óvatos hangon beszélt Magyarországról A veldesi konferencián a kisántánt békés és nyomasztóan óvatos hangon...
A Juli-Alpok égbenyuló ormai tövében, a veldesi tó csillogó zöld...
Internálnak egy ujpesti embercsempészt
Martinovics István ujpesti lakatos 1941 karácsonyán Berlinbe utazott...
Kádár Béla kiállítása
Egy műbarát összegyűjtötte Kádár Bélának egy csomó rajzát és...
A kórházi ápolás rendszere: a kisembert koldusbotra juttatja A kórházi ápolás rendszere: a kisembert koldusbotra juttatja
Reményünkben nem csalódtunk. A kórházi költségekről írott cikkünk...
Nagy czukorlopás a fővárosban Nagy czukorlopás a fővárosban
A czukorközpontban már hónapok óta észrevették, hogy a Budapestre...
Zaporozsje az orosz történelemben Zaporozsje az orosz történelemben
A legutóbbi időben, a keleti nagy elhárító csatának egyik...
A nyakbodrok divatja A nyakbodrok divatja
Nem remélt meglepetés a tizenkettedik órában; akkor, a mikor már alig...
Milyen az élet Szerbiában? Milyen az élet Szerbiában?
Hogy jelenleg milyenek a viszonyok a meghóditott Szerbiában arról a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98