Dtum
Login with Facebookk
1928 | Január

A villamosság és a gáz gyakorlati kihasználása

A multévi Nemzetközi Vásárnak egyik legérdekesebb része volt az energiagazdálkodási csoport.
A különböző magyar széntermékeket mutatta be ez a csoport, egyben pedig utmutatásokat nyujtott abban az irányban, hogyan lehet ezeket az energiaforrásokat helyesen és minél gazdaságosabban kihasználni.

Ez évben április 28-án nyilik meg a Budapesti Nemzetközi Vásár, a vezetőség azonban máris erősen dolgozik a vásár megszervezése és előkészitése körül. Az 1928. évi tavaszi vásár egyik lényeges ujitása az elmult évben bemutatott energiagazdálkodási csoport továbbfejlesztése és nagymérvü kialakitása lesz.

A vásár vezetősége fontos föladatának tekinti, hogy az idén a szén nyers fölhasználásának gazdaságos módozatai mellett bemutassa a szénből derivált energiaforrások legkülönbözőbb alkalmazási lehetőségeit is.

Az 1928. évi energiagazdálkodási csoport tehát be fogja mutatni a villamosenergiának az ipari életen kivül a mezőgazdaságban való fölhasználását, de ezenfölül értékes gyakorlati utmutatást ad arra is, hogyan lehet a háztartásokban a gázt minél gazdaságosabban kihasználni, – ennélfogva ez a csoport az idén a legszélesebb rétegek érdeklődésére tarthat számot.

Ugy a villamosenergiának, mint a gáznak kihasználása körül az uj találmányok egész tömege vár bevezetésre, népszerüsitésre. Bizonyos, hogy ezek a találmányok a mezőgazdaság amerikanizálódását és a háztartások modernizálódását – amelyet az uj épitkezések is elősegitenek – nagy lépésekkel fogják előbbrejuttatni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98