Dtum
Login with Facebookk
1928 | Május

Eldőlt a jazz és a cigányzene versenye!

Eric Borchardt olyan népszerű Berlinben, mint Pallengert.

A berlini Cityben, a Kurfürstendamm és a Berlinerstasse sarkán kék és vörös neon-csövek fényében büszkélkedik a kontinens egyik legszebb és legelegánsabb mulatója: a Palais am Zoo. Majdnem egy éven át hirdette hatalmas betűkkel a ragyogó villanytranszparens a mulató bejárata fölött ezt a nevet: Eric Borchardt, Szaxofonkirálynak keresztelték el, mert Borchardt nemcsak egy csomó nagyszerű sláger komponistája, hanem egyuttal a legremekebb jazz-zenekar karmestere is. A szaxofonon kívül még négy hangszeren játszik zseniálisan: zongorán, hegedűn, pisztonon és dobon.


Eric Borchardt május elsején Budapestre jön, nagyszerű zenekarával, amelynek négy angol tagja is van. Május elsejétől negyedikéig a Newyork étteremében és bárjában fog játszani, május ötödikétől fogva pedig a felső margitszigeti étteremben. Borchardt maga amerikai német és Berlinben olyan népszerű, mint Max Pailenberg. A legzseniálisabb zenei tehetség, aki nemcsak fölényes és modern zenei tudással rendelkezik, hanem mint valóságos zenebohóc, állandóan mulattatja közönségét. Borchardt lázba fogja hozni Pestet! Nemcsak ő lesz meglepetés a pesti közönség számára, hanem zenekarának minden egyes tagja: dobosa például nagyszerűen énekel és mókázik.


A felső margitszigeti étteremben – amint már mondottuk – május ötödikén folytatja működését Borchardt zenekara.


A világító parketten ezen a nyáron Borchardt jazz-muzsikájára táncol az előkelő pesti közönség. Tarján igazgató Borchardt zenekarába még argentiniai énekest, gitárost és harmónikást is szerződtetett, hogy a sejtelmes, forró déli zene a tangót tegye hangulatossá.


És ami a legnagyobb meglepetés és a legszenzációsabb ujitás és a maga nemében eddig teljesen egyedülálló Pesten: a Felsőmargitszigeti Étteremben május ötödikétől fogva két zenekar játszik. A hatalmas lombkoronáju fák alatt a hatásos uj, selyemernyős asztali lámpák fényében két zenekar játékát hallgathatja fölváltva a közönség. A kontinens egyik legjobb jazz és tangózenekara. Eric Borchardt együttesen kívül az igazgatóság leszerződette az egész szezonra Pertits Pali cigányprimást és zenekarát.

 

Urmánczy Nándor tavaly vezércikket írt arról: miért nem játszik cigány a szigeti étteremben, erre a cikkre gavalléros gesztussal válaszolt most a Felsőmargitszigeti Étterem igazgatósága, amikor az egyik legjobb magyar cigányzenekart szerződtette, az élén Pertis Pali primással. A cigányzenakar megfelelő kiválasztásához Tarján, a Felsőmargitszigeti Étterem igazgatója a pesti arisztokrata-, milliárdos-, író- és művészvilág előkelőségeinek a tanácsát kérte és ezeknek egyhangu véleménye alapján szerződtette Pertis Palit.


És meglepetés lesz még a Felsőmargitszigeti Étterem uj nyári bárja. Ebben a szellős, Dunára néző szép helyiségben ugyancsak Borchardt jazz-bandje és Pertis Pali cigányzenekara muzsikál.


A legtökéletesebb táncmuzsika, gyönyörű cigányzene .. és ehhez a közmondásosan híres szigeti konyha: igy startol májusban a Felsőmargitszigeti Étteremben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98