Dtum
Login with Facebookk
1928 | Március

Az uj tőzsdeadót a békebeli kulcs ötszörösében állapitják meg

Bud pénzügyminiszter e hét végén a mezőgazdaság és az ipar körébe tartozó néhány cikkre kiterjeszti az egyfázisu forgalmi adót és rendeletet ad ki a tőzsdeadó reformjáról.

A pénzügyminiszter tervezetét a legutóbbi minisztertanács már elfogadta s ennek alapján az uj tőzsdeadót április 1-től a békebeli kulcs ötszörösében állapitják meg.

Tőzsdei körökben elismerik, hogy a tőzsdeadó reformja lényeges leszállitást jelent ugyan, a tőzsde irányzatára azonban aligha lesz befolyással. Az eddigi tőzsdeadó a sajátszámlára kötött üzleteknél fél ezrelék volt, bank részére kötött megbizásoknál kettő, magánkomittenseknél három és fél ezrelék.

Az uj tőzsdeadó általában körülbelül egy-másfél ezrelék lesz, közgazdasági körökben azonban hangoztatják, hogy addig, amig a bankkamatláb magas, viszont a papirok hozadéka kevés, a leszállitásnak csak elvi jelentősége van.

A kormány a külföldet akarja az adóreformmal bekapcsolni, de elfelejti, hogy a külföld ezután nem fog sokkal nagyobb érdeklődést mutatni velünk szemben, mert papirjaink a pénzkamatlábbal szemben elenyészően keveset jövedelmeznek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98