Dtum
Login with Facebookk
1928 | Szeptember

A Somogyi-Bacsó gyilkosság három éve folyó nyomozása döntő fordulathoz érkezett

Az igaszágügyminiszterium az iratokat vasárnap küldte vissza a pestvidéki ügyészségre.


Vasárnap délelőtt érkeztek vissza az igazságügyminiszteriumból a pestvidéki ügyészségre a Somogyi-Bacsó gyilkosság nyomozásának iratai, amelyek hosszu esztendők óta keringenek a különböző hivatalok között.


Lassanként feledésbe merül, hogy a kormány a nemzetgyülésen elhangzott sürgető interpellációk hatása alatt három év előtt elrendelte a Somogyi-Bacsó gyilkosság ujrafölvételi nyomozását.

 

Földes Rezső alezredes-ügyész 1925 juliusában idézte maga elé a vegyesdandárügyészségre az első tanukat és azután két hónapon keresztül folytak a kihallgatások a Margit-köruton. A nyomozás befejezése után Földes alezredes-ügyész a honvédelmi miniszterium hadbirói ügyosztálya ugy intézkedett, hogy két egyén kivételével az összes gyanusítotak ügye a polgári hatóságokhoz tartozik.


Mivel a gyilkosság a főváros környékén történt, az iratok a pestvidéki ügyészséghez kerültek. Sárospataky József főügyész, a pestvidéki ügyészség elnöke, személyesen foglalkozott az üggyel és időközben a vegyesdandárügyészségtől a gyilkosság gyanusítottjaira vonatkozó ujabb akták érkeztek. Az iratoknak ezt a tömegét a pestvidéki ügyészség az igazságügyminiszteriumba küldötte föl elbirálás céljából és az akták visszaérkezésével most végre fordulóponthoz érkezett az évek óta huzódó bünügy nyomozása.


-Somogyi-Bacsó-gyilkosság nyomozásának részleteiről, annak lényegéről egyelőre még nem lehet a nyilvánosságot tájékoztatni – hangzott a tájékoztatás - , annyi azonban bizonyos, hogy legföljebb egy hónapon belül megtörténik a végleges döntés az ügyben és akkor már semmi akadálya sem lesz annak, hogy mindazokat a momentumokat, amelyek mostanáig fölmerültek, a bünügy gyanusítottjainak nevével együtt nyilvánosságra hozzuk és a nagyközönséget az üggyel kapcsolatos eseményekről tájékoztassuk.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Somogyi Béla Bacsó Béla
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98