Dtum
Login with Facebookk
1929 | Augusztus

Ifj. Horthy Miklóséknak leányuk született a kenderesi kastélyban

Örömteljes családi esemény érte szombaton Horthy Miklós kormányzó Kenderesen tartózkodó családját. Az ősi kuria falai között ifj. Horthy Miklósné született Károlyi Consuelo grófnő, egészséges leánygyermeknek adott életet.


Ezt megelőzően telefonon értesítették Frigyessy József egyetemi tanárt, az I. számu szülészeti klinika uj professzorát, aki Schilling Béla adjunktus és Körffy Józsefné főműtősnő kiséretében éjjel 3 órakor autóba ült Budapesten és elindult Kenderesre. A gépkocsit utközben két defektus érte, ugy hogy a professzor csak reggel 9 órakor érkezett meg. Időközben a kormányzó második unokája két helybeli orvos asszisztenciája mellett megszületett.

 

Frigyessy tanár Kenderesre érkezése után nyomban megvizsgálta ifj. Horthy Miklósnét és megállapította, hogy még egy kis utólagos műtétre van szükség, amelyet néhány perc alatt sikeresen végre is hajtott. A családi esemény ideje alatt a kastélyban tartózkodott a kormányzó és felesége, akik már napokkal előbb Gödöllőre akartak utazni, de utjukat elhalasztották.

 

Miután meggyőződtek arról, hogy ifj. Horthy Miklósné és kislánya jól érzik magukat, szombaton délután elutaztak Kenderesről. Ugyanazzal a különvonattal utazott Budapestre Frigyessy professzor is, aki Kenderessel állandóan föntartja az összeköttetést.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
A Horthy család. Horthy István, Horthy Miklós, Horthy Miklósné, ifj. Horthy Miklós és Horthy Paulette Ifjabb Horthy Miklós
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98