Dtum
Login with Facebookk
1926 | Május

Ifjabb Horthy Miklós állapota

Ifjabb Horthy Miklós már állandóan eszméleténél van, láza teljesen megszünt. Ifjabb Horthy Miklós állapotára a vasárnap folyamán jelentékeny javulás állott be.

 

Már a szombati éjszakát is nyugodtabban töltötte a beteg, vasárnap reggel pedig – kétnapos eszméletlenség után – magához tért, délután már látogatóival el is beszélgetett. A láz megszünt, a hőmérséklet teljesen normális.

 

Horthy kormányzó vasárnap délelőtt több ízben telefonon kért értesítést a beteg állapáról, délután 3 órakor pedig meglátogatta fiát. Fél 6 órakor Auguszta királyi hercegasszony is fölkereste a beteget.

Ifjabb Horthy Miklós pünkösd hétfőjén elhagyta a szanatóriumot. Ifjabb Horthy Miklós állapota a legutóbbi napokban állandóan és jelentékenyen javult, sérülései teljesen begyógyultak, de a tíznapos fekvés annyira legyöngítette a beteget, hogy a vasárnapi vizsgálat alapján az orvosok még néhánynapos szanatóriumi tartózkodást ajánlottak.

 

Hétfőn délben azonban megjelent a Fasor-szanatóriumban ifjabb Horthy Miklós édesanyja és azt a kivánságát fejezte ki, hogy szeretné fiát hazavinni. Ádám professzor erre megvizsgálta ifjabb Horthy Miklóst és mivel megállapítása szerint inkább pihenésre, mint orvosi kezelésre van szüksége, hozzájárult a beteg hazaszállításához.

 

Ifjabb Horthy Miklós, akit a betegség erősen megviselt, édesanyja és Ádám professzor támogatásával tette meg az utat az autóig.

 

 

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98