Dtum
Login with Facebookk
1929 | Január

Párisi divat-notesz

Páris, január 10.

 

Fekete tulnyomóan a divat. a smart párisi hölgyek ötven százaléka lámpagyujtáskor feketébe öltözik: moire- és failleselyembe, crébe-satinbe és crépe de chinébe.
-
A feketén kívül a következő szinek divatosak: rózsaszines barack, tojáshéjszin, halványsárga és alkonyati égkék. Vannak azonban, akik tiszta, ragyogó fehérbe vagy lángoló cseresznyeszinbe öltöznek. Ezeket a szineket és árnyalatokat azért kedvelik a párisi nők, mert kitűnően érvényesitik a barnás, lesült bőrt, amely divat maradt egész télen s amelyet mesterséges sugarakkal „prolongálnak”.
-
Paquin fekete vagy fehér crépe-satin derékhez tüllszoknyákat alkalmaz, agy sikerrel.
-
Dinerruhák a legdivatosabbak csipkéből, crépe-georgetteből vagy crépe romainből s a kiegészítő esti köpeny velükjár. A legujabb az, hogy taffetas-ruhát is viselnek s a kiegészítő köpeny ilyenkor lágy lamé.
-
A divatos párisi hölgyek sokkal hosszabb ruhát viselnek, mint az ugyancsak Párisban látható divatos amerikai hölgyek.
-
Az a bizonyos híres kabátgallér, amely minden induló szezonban – és most a félszezonban! – Páris szenzációja: a róka. Jelenleg nincs feje, csak két lábát őrizték meg. Ez a két láb elől, deréktájban „motívumot képez”. A dernier cri a fekete kelmekabát, amelyen ilyenmódon drappszínű róka szerepel.
-
A prémek közül ezenkívül még mindig dühöng az asztrakán. Asztrakán meggypiros, borpiros szövetkabáton mint gallér, bordür és mansette. Vagy a még mindig látható télibunda: fekete asztrakán, szürke asztrakán gallérral és mansettával. Néha már csak a breitsvanc konkurál az asztrakánnal.
-
Az esti harisnya oly vékony, mint a pókháló és ennélfogva sötét árnyalatu. Itt-ott föltünnek tüll-harisnyák és „chocolat clair”-selymek fekete cipőhöz.
-
A cipők crépe de chineből készülnek a ruha színében. Csattjuk már nincsen, de strasszal gombolódnak bokánál és a szandálok T vonalának merőleges pántját varrják ki olykor szögletes strasszokkal.
-
A gyémántnyaklánc még mindig nagy divat, brosstűként is alkalmazható násfával. Sok höly a valódi láncot a hátkivágáson lógatja és a násfa vagy zárócsatt formája ilyenkor egyezik a hátdecolleté rajzával.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Stílruha. A testhez simuló fekete selyem felsőrészen fehér gyönggyel kivarrott tüllderék. A fodrod és széles alj az egyik oldalon hosszabb Crepe-maroquaine fényes oldalából készült ruha széles sálszerű gallérral, az alj harangszabású. A galléron, kézelőn a pánt és az öv elütő színe egyezik a vállon elhelyezett rózsa színével Fehér, egyenlőtlen hosszúságú crepe maroquain ruha, vörös csíkokkal, melyekre azüst és fehér gyöngyöket és pikkelyeket varrunk
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Csinszka: Áldott jóságú nagyapám Csinszka: Áldott jóságú nagyapám
Nagyanyámmal ültem szemben a tornácon a kis nádszékemen. Kezemben...
A hernyó A hernyó
A hadvezetőség nevezte el ezt a képünkön látható gépet "hernyó"-nak....
  Az X-sugarakról Az X-sugarakról
1895-ben fedezte fel Röntgen az X-sugarakat és egyúttal főbb...
Conan Doyle, Bernard Shaw és Jules Romain levelet irtak A Reggel-nek a frankügyben Conan Doyle, Bernard Shaw és Jules Romain levelet irtak A Reggel-nek...
Az angol imperialista politika tollvivője, Conan Doyle, a modern...
Káprázatos gála-est lesz az árvízkárosultak javára rendezett operai díszelőadás Káprázatos gála-est lesz az árvízkárosultak javára rendezett operai...
Lankadatlan lelkesedéssel folyik országszerte a társadalmi gyűjtés az...
A strand tüllfüggönyös torerókalapja, Rohan hercegnő gumitweedje és az új őszi divat parádéja a párizsi porondon A strand tüllfüggönyös torerókalapja, Rohan hercegnő gumitweedje és...
Tüzel a francia nyár, hőhullám ernyeszti el Párizs szépeit, de a ruha...
Apróságok Apróságok
A fiatal mágnásnemzedék egyik legfiatalabb tagja szolgáltatott...
Pelle István nyerte Magyarország tornászbajnokságát Pelle István nyerte Magyarország tornászbajnokságát
Vasárnap este fejeződött be a Magyarország 1928. évi...
Két amerikai magyar munkás sírja az olvasztott vasban Két amerikai magyar munkás sírja az olvasztott vasban
Egyik filadelfiai vasöntőgyár telepén november utolsó napjaiban két...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98