Dtum
Login with Facebookk
1929 | Március

Negyvenöt másodperc alatt borotvált meg egy embert, de diskvalifikálták

A Budapesti Fodrászmesterek Szövetsége vasárnap délután a Gellért-szálló nagytermében ipari bemutató-vesenyt rendezett. Az ipari bemutató-versenyt, amelyen női és férfifodrászok, borbélymseterek, segédek és tanoncok vettek részt és amelyen mindennemű frizura, hajfestési és borotválkozási versenypontok szerepeltek, óriási érdeklődés kísérte, nemcsak a szakmabeliek, hanem a nagyközönség részéről is mintegy kétezren nézték végig a délután négy órától esti kilencig tartó versengést.


A fodrászipari bemutatóversenyt Kiss Gyula, a Budapesti Fodrászmesterek Szövetségének elnöke nyitotta meg. A verseny első pontja a hároméve szolgáló tanoncok hajvágóversenye volt. Egy csomó, az izgalomtól remegő, kipirult arcu fodrásztanonc kezdte meg a modeleken a hajvágást és percek alatt a legszabályosabb frizurákat állították elő.


A versenyprogramm többi számaiban kizárólag a mesterek és segédek vettek részt. Egymásután bonyolították le az érdekes versenyszámokat, a hajfestést, a színházi fodrászatot, a férfi- és a női hajvágóversenyt modern formákban, a bubi és eton alakban, a női- és férfi fésülési versenyt és a modern női hajvágást is.


Ezek után a versenyszámok után következett a verseny legértékesebb pontja: a versenyborotválás.
Ezuttal először folyt le borotválkozási verseny Magyarországon. A verseny minden résztvevőjének olyan modellt kellett magával hoznia, amelynek 2-3 napos szakála volt. Számosan vettek részt az érdekes versenyben, főleg régi, ismert fővárosi fodrászmesterek, akik nem csupán a borotválkozási idő rövidségére, hanem a békebeli sima kiszolgálásra, beretválásra és ügyességre fektették a fősülyt. Ebben a versenyben a leghamarabb egy 65 éves öreg mester végzett:
45 másodperc alatt beretvált ki simára egy kétnapos szakállt.


Este kilenc órakor, a verseny lezajlása után összeült a zsűri, amely a következő eredményeket közölte a nagyszámu hallgatósággal:


A tanoncversenyt, amelyben a hajvágó gépet „csak a nyakban” szabadott használni, Tóth János nyerte. A női hajfestési versenyben Wilhoffer Gyula lett az első, a férfi hajvágó versenyben, ahol „a hajat a fül mellett hosszura kellett hagyni és a fazont modernre kellett vágni”, Kottlár László vitte el a pálmát. A férfi vizondolálási versenyben Drusik Gyula lett első. A női modern hajvágási Sebők Mihály nyerte. az utolsó versenyszám volt a program legérdekesebb eseménye:
a versenyborotválás.


Orbán János borotvált a leghamarabb 5 perc 12 másodperc alatt kifogástalanul leszedte modelljének szakállát. Egy másik borotváló fenomén ugyanis még ennél is gyorsabb volt, hihetetlenül rövid időn 45 másodperc alatt borotválta meg modelljét, de diszkvalifikálni kellett, mert az utólagos vizsgálatnál kiderült, hogy kezeltjének több száll szakáll maradt az arcán.
A fodrászversenyt fényesen sikerült bál követte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98