Dtum
Login with Facebookk
1930 | December

3000 gyermeknek adott vasárnap karácsonyi ajándékot a Tébe

Vasárnap délben 3000 fővárosi gyermeket ajándékozott meg a TÉBE bensőséges ünnep keretében. Mint minden esztendőben, az idén is hatalmas karácsonyfát állitottak fel a tőzsde kupolacsarnokában és a kis villanykörtékkel kivilágitott fa körül bankvezérek feleségei várták az apróságokat, hogy meleg ruhákkal, cipőkkel és ünnepi kaláccsal lássák el őket. Tizenegy óra tájban már hosszu sorokban kigyózott a várakozó gyermeksereg a bejáratnál. Nemsokára föltünt a kormányzó autó.

Horthy Miklósné jött el az ünnepségre kiséretével.
A bejáratnál dr. Kresz Károly, a TÉBE igazgatója és Némethy Kálmán alezredes fogadták a kormányzónét, aki a gyermeksereg éljenzése közben lépett a kupolacsarnokba. Itt Korányi Frigyes báró és Hegedüs Lóránt fogadták, majd végigkalauzolták az összes termeken, ahol az előre kikészitett ajándékok nagy tömege várakozott az érkező gyermekseregre.

Felköszöntők nem voltak: nem sokkal a kormányzóné megérkezése után kinyitották az összes ajtókat a türelmetlenkedő és az ajándékot csillogó szemekkel váró apróságok előtt. Nagy zsivajjal lepték el a hatalmas kupolacsarnokot és percek multán boldogságtól sugárzó arccal, hónuk alatt egy-egy nagy csomaggal mentek a tuloldali kijárat felé. Az egyik sarokban, ahol a cipőket osztogatták, néhány percre megakadt a munka. Egy kisleányka sirvafakadt, mert a cipője szoritotta és nem tudott benne járni. Azonnal segitettek a baján, előkerült egy másik pár cipő, amely pontosan a lábára illett. A bankvezérek feleségei fáradhatatlanul osztották az ajándékokat.

Kálmán Henrikné, Kresz Károlyné, Némethy Kálmánné a ruhaszétosztásnál szorgoskodtak. Nagy halom édesség előtt állott Láng Lajosné, Éber Antalné, Schandl Károlyné és Karácsony Antalné, akik egymásután nyujtják át a boldogságtól sugárzó arcu kicsinyeknek a szeretetadományokat. Egy órakor az előbb még teljesen zsufolt kupolacsarnok már üres volt. Csak néhány kis gyermek tartózkodik a bejárat előtt...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98