Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1930 | December

Hertha – Hungária 0:7

A Hungária szenzációs játékkal 7:0 arányban verte tönkre a Herthát, Németország birodalmi bajnokcsapatát Berlinben

20.000 néző ünnepelte a kék-fehérek pompás iskolajátékát. – Skvareket, aki öt gólt lőtt, vállain vitte le a közönség pályáról. - Óriási ünneplésben részesítik Németországban a Hungáriát.


Berlin, december 28.

A magyar futballt idén a Hungária képviseli legeredményesebben a téli túramérkőzéseken. Remek nürnbergi és drezdai 2:0-s, illetve 5:2-es győzelmük után vasárnap kék-fehérek Berlinben játszottak, ahol a német birodalmi bajnokcsapat, a Hertha volt az ellenfelük.

A Hungária játékát óriási érdeklődés előzte meg, amit eddigi sikereinek és a régi MTK legendás hírének köszönhetett. A berliniek óriást tömegben keresték föl Gesundbrunnen-pályát. Télen még nem volt annyi ember meccsen, mint vasárnap.

2000 néző tódult ki rossz időben a pályára abban a reményben, hogy a német bajnokcsapat meg fogja állítani a Hungáriát győzelmi útjában. Erre az történt, hogy a Hungária a legragyogóbb formában tönkreverte a berlini csapatot.

Berlinben még nem látott játékkal, a nemzetközi fronton igen ritka 7:0 arányú gólkülönbséggel győzött a magyar csapat, amelyet óriási ünneplésben részesített a közönség. Eltűnt a német sovinizmus és mindenki a magyar fiukat éltette.

A meccs után berohantak a nézők a pályára és fölemelték a vállukra a mezőny legjobb játékosát, Skvareket, a Hungária középcsatárát, aki egymaga öt gólt rúgott.
A kék-fehéreket majd szétszedte az ünneplő tömeg. A játékosokat autogramokért ostromolták és a csapat autóbusza csak nagy nehezen tudott keresztülvergődni az éljenző lelkes tömegen.

A Hungária óriási teljesítményei meg nem múlta fölül más csapat Németországban. A berlini magyaroknak a meccs után ugyancsak megnőtt a tekintélyük. A Hungáriát mindenki úgy emlegeti, mint a régi híres MTK-t és ez a legnagyobb elismerés, amit a kék-fehér proficsapat kaphatott.

A Hertha nem volt méltó ellenfele a Hungária kiváló együttesének, a második félidőben még több gólt is lőhetett volna. A Hertha a Hungária támadásai alatt csakhamar összeroppant és így a Hungária a második félidőben már csak iskolajátékot mutatott be. A magyar csapat taktikában, technikában, labdakezelésben és kondícióban messzi fölülmúlta ellenfelét.

A Hungária már a második percben gólt ért el a kitűnő Skvarek révén, aki rövid idő alatt újabb két gólt lőtt. A Hungária negyedik gólját Barátky lőtte. Hertha csak ritkán jutott át a félvonalon, támadásai azonban sohasem voltak veszélyesek.

A második félidő teljesen a Hungária fölényének jegyében folyt le. A csapat szebbnél-szebb akciókkal gyönyörködtette a közönséget. A második félidő góljait Skvarek (2) és Híres lőtte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az angol hadügyminiszter a háboruról
Az angol kormány tagjai a nyilvános gyüléseken egymásután tartanak...
Rövidek Rövidek
Az este, a Comité d’Alliance Francaise rendezésében és igen...
Német-török barátság Német-török barátság
Törökországban Limann tábornok vezetése alatt már régebben müködik...
Az orosz belügyminisztert megölték
Oroszországban az utóbbi időben több merénylet történt előkelő...
Ötven előkelő budapesti hölgy gyámja lett a hadbavonultak családtagjainak Ötven előkelő budapesti hölgy gyámja lett a hadbavonultak...
A Magyar Vöröskereszt Egylet 50 hölgytagja állandó gondozója lett a...
Az acélveréb…. Az acélveréb….
A munka legvakmerőbb akrobatái a newyorki felhőkarcolók acélvázait...
Magyarország kardvívói Meránban is legyőzték az olaszokat Magyarország kardvívói Meránban is legyőzték az olaszokat
Igen nagy érdeklődés kísérte a magyar-olasz kardvívó-csapatversenyt,...
Bolgár-török megegyezés
Bulgária és Törökország az első világháborút megelőző ötszáz évben,...
A szüfrazsettek tőre A szüfrazsettek tőre
Az angol szüfrazsettek ma már ott tartanak, hogy a nők...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98