Dtum
Login with Facebookk
1930 | November

Ferencváros – Hungária 1:1 (0:0)

Üllői-úti pálya. – 30.000 néző. – Bíró: Klug Frigyes
A zöld-fehérek és kék-fehérek bajnoki derbyje ismét megmozgatta a főváros sportközönségét. Meglepően enyhe, szinte tavaszias idő kedvezett a mérkőzésnek, úgy hogy az Üllői-úti pályát olyan nagy közönség kereste fel, amilyen a gyászos emlékezetű tavaszi olasz-magyar mérkőzés óta egyszer sem. A bajnoki derbyn eldöntetlent hozott és ezzel az eldöntetlennel mindkét fél teljes mértékben meg lehet elégedve.

A Ferencváros, mert egyetlen gólját tizenegyesből érte el, a Hungária pedig, mert csak a mérkőzés vége felé tudta kiegyenlíteni a Ferencváros vezető gólját. A játék nívója általánosságban alatta maradt a várakozásnak, de ez már szinte megszokott jelenség az „örök derbynek”. Izgalom volt bőven ezúttal is, bár ezt sokszor az indiszponált bíró szolgáltatta.

Mindkét csapatot hatalmas tapsvihar fogadja a pályán. A Ferencváros kezdi a játékot, amely mindkét részről óvatos tapogatódzó támadásokkal indul. A Ferencváros melegszik bele gyorsabban, de akciói nem jelentenek komoly veszélyt.

Az első „derbyjelent” az 5. percben játszódik le, még pedig a Ferencváros kapuja előtt. A Hungária indít támadást, Skvarek oxforddal szökteti önmagát, majd Ticskát, akinek átadását Kalmár remek bombával továbbítja kapura. Amsel csak nehezen védi kornerra a pompás lövést.

Kalmár jól sikerült startjára mosolygóssá derül a Hungária-hívők arca. A korner eredménytelen, de ugyanígy eredménytelen a közönség tüntetése is a lehetetlenül hibásan ítélkező határbírák ellen. A Ferencváros lelkes támadásai egyre veszélyesebbek lesznek. Gólhelyzet azonban nem adódik, mert a biztos Hungária-védelem mindig jókor lép közbe.

A második félidő a Hungária támadásaival kezdődik. Kléber szabadrúgását Amsel védi, ugyanígy Ujváry az ellenkező oldalon Takács II. hátrahúzását teszi ártalmatlanná. Az 5. percben Kalmár testcsellel becsapja Kronenbergert, szépen lő, de Amsel jól véd. A következő 5 perc a Ferencvárosé, de mindössze az a jelenet érdemel megemlítést, amelyben Lázár Lyka szabadrúgását kapu fölé fejlete. Hungária-akció szakítja meg a Ferencváros-fölényt.

A 10. percben Varga beadása keresztben száll el a kapu előtt, Ticska Kalmárnak passzol, akinek lövése azonban rosszul sikerül. A 16. percben Takács kiszökik és a keresztező Nagy a tizenhatoson belül úgy meglöki a vékonydongájú csatárt, hogy elesik. A bíró hosszas habozás után tizenegyest ítél. A Hungária hiába reklamál. A tizenegyest Táncos rúgja – a kapu sarkába. A Ferencváros megszerezte a vezető gólt. 1:0.

A 35. percben Papp a tizenhatos vonalon hendszet vét. A szabadrúgásnak Skvarek áll neki. Látja, hogy a Ferencváros egész csapata (még Táncos és Kohut is) falanxba sorakozik, mire lövés helyett váratlanul passzol Wébernek, aki a védőfal szétszóródását felhasználva, óriási erővel, védhetetlenül lövi Amsel kapujának sarkába a Hungária kiegyenlítő gólját. 1:1.

A kiegyenlítés felvillanyozza a Hungária játékosait, akik már-már lemondottak a pontszerzés örömeiről. A hátralevő időben a Hungária ostromol. Kléber jól irányított szabadrúgását Amsel kiöklözi, majd még egy kornert szerez a Hungária, de Kalmár kiemelkedő fejéről kapu mögé pattan a labda. A bíró lefújja a mérkőzést és a huszonkét játékos a jól végzett munka tudatában térhet az öltözőbe. Kornerarány 7:4 a Hungária javára.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98