Dtum
Login with Facebookk
1930 | Október

Hungária – Budai „11” 8:3 (2:3)

A bajnokság élére újból a Hungária került, amely 3:3-ra verte a Budai „11”-et, míg az Újpest és a Ferencváros eldöntetlenül játszott.

Hungária-úti pálya. – 5000 néző. – Bíró: Klug.
A furcsa eredmény bizonyára sokak előtt számít meglepetésnek. A papírforma hatalmas Hungária-győzelmet jósolt, de ez csak a második félidőben következett be, mert az első félidőt az addig kitűnően játszó Budai „11” megnyerte – igaz, hogy elsősorban a föltűnően bizonytalan kék-fehér védelem jóvoltából.

A Hungária csatársora brillírozott ezen a mérkőzésen, amit a nyolc gól is ékesen bizonyít. A második félidőt 6:0 arányban nyerte a Hungária, annak ellenére, hogy sem a védelme, sem a halfsora nem volt jó. A mérkőzés tehát két részből állott: az első félidőben egyenrangú csapatok küzdöttek, szünet után a Hungária volt az úr a pályán.

A Budai kezd nap ellen, váratlan sikerrel. Sztancsik lefut, bead és Steiner gurulós labdájára Újvári elkésve dobja magát. (0:1). A gyors sikeren fölbuzdulva, túlságos támadásba húzódik a fekete-fehér csapat. Az 5. percben Ticska lefut, bekanyarodik a kapu elé és erős lövésével Lantos bevetődik a kapuba (1:1).

Ismét a Budai támad, mert a Hungária-védelem sok hibát követ el. A 8. percben a fütty után érvénytelen ofszájdgólt is rúgnak a budaiak. A 12. percben szemkápráztató kék-fehér csatárakció után Barátky szép gólt lő (2:1).

Egy perccel később Varga átjátssza magát a Budai védelmén, egyedül áll szemben Lantossal és erős lövése pontosan a kapus arcába vágódik. Lantos összeesik, elájul és négy percig áll a játék. Végre a kapust kiviszik, a helyére Schuster áll be.

A 10 ember lelkesen támad, annál is inkább, mert a Hungária most kissé könnyen veszi a dolgot. Kornert érnek el, majd gólt is a budaiak. Kovácsi messziről kapu felé ível és a hatalmas tumultusban a labda a felső kapura és a rosszul helyezkedő Újvári között a hálóba esik (2:2).

Lantos beáll és rögtön védi Skvarek lövését. A Budai „11” vérszemet kap és mindig veszélyesebben támad. A csatársor állandóan a Hungária-kapu előtt tanyázik, nem hiába, mert a 48. percben (hosszabbítás volt Lantos sérülése miatt)

Schuster gólt lő és így a félidő 3:2 arányban a Budai „11” javára zárul. Szünet után Skvare és Lantos összefutnak és a kapus ismét csak nehezen áll talpra. A Hungária átveszi a játék irányítását. Az 5. percben Ticska kornerét Barátky élesen be fejeli (3:3)

A Hungária a kiegyenlítés után teljes fölénybe kerül. A 10. percben Barátky hosszú labdájára Ticska és Lantos startolnak. A kapus éri el előbb a labdát és lábbal kirúgja. Skvarek elcsípi és okosan azonnal kapura lő. A labda, még mielőtt a kapus visszatért volna helyére, az üres kapu sarkába esik (4:3).

Most Skvarek negyedórája következik. A 14. percben Skvarek-Hirzer-Ticska-Hirzer-Skvarek sorrendben fejelnek egymáshoz a Hungária-csatárok. Ebből a ritkán látott szép akcióból Skvarek lövi az ötödik gólt (5:3).

A 20. percben Skvarek átkígyózik négy emberen és pompás védhetetlen gólt rúg (6:3) Skvarek következő egyéni akciója is jól sikerül. A lövés ugyan most gyönge, de Lantos elvéti (7:3). A közönség melegen ünnepli a Hungária csatársort, különösen Skvareket.

A 25. percben Sebes magas lövése a felső kapufáról pattan vissza. A 27. percben vezeti az egyetlen komoly támadását ebben a félidőben a Budai. Kárpáti I. lövését Újvári kiejti és ebből majdnem gól esik. A Hungária újabb ostromba fog. Hirzer oxforddal lő kapura, de Lantos véd. A 42. percben Ticska beadására Lantos kifut, de Barátky hatalmasat ugorva, bombagólt fejel és ezzel beállítja a végeredményt: 8:3.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98