Dtum
Login with Facebookk
1930 | Február

A kihalási rendszer alapján minden állami státusban 10 százalékkal csökkenteni kell az állások számát

A minisztertanács már többizben foglalkozott a tisztviselőkérdés megoldásával és a küszöbönálló döntés elé tisztviselői körökben egyre fokozódó aggodalommal tekintettek. A kormány állásfoglalását illetően mind a mai napig teljes volt a bizonytalanság. Teljesen beavatott helyről szerzett értesülésünk szerint a minisztertanács ugy határozott, hogy a kihalási rendszer alapján hat esztendő alatt minden státusban tiz százalékkal csökkenteni kell az állások számát.

Minden minisztériumban, az összes állami és az állam fennhatósága alá tartozó külső hivatalokban kiadták a legszigorubb bizalmas utasitást, hogy nyugdijazni egyelőre senkit sem szabad és ha valamelyik státusban hely üresedik meg, akkor legföljebb a már nyugállományban lévő tisztviselők közül kell valakit orvosi vizsgálat alapján szolgálattételre visszarendelni.

A kormány ezzel eddigi álláspontjának ellenkezőjét foglalja el, mert hiszen eddig a legliberálisabban kezelték a nyugdijaztatási kérelmeket, sőt, hogy valakit állásában visszatartsanak, ahhoz évről-évre esedékes minisztertanácsi engedélyre volt szükség. A normálstátus megállapitásával kapcsolatban tehát a főelv az, hogy a megüresedő állásokat a költségvetésből törölni kell, ami végeredményben azt jelenti, hogy a következő hat éven belül ugyszólván megszünik az állami tisztviselők státuszában az előmeneteli lehetőség.

A kormány számit arra, hogy a minisztertanács határozata az állami tisztviselők körében elkeseredést fog kelteni, a költségvetés redukciója érdekében azonban kénytelen ehhez a határozatához ragaszkodni.

A minisztertanács határozata értelmében csökkenteni fogják a dologi kiadásokat is és ennek következtében minden minisztériumban, állami, vagy az állam fönnhatósága alá tartozó hivatalban rövid időn belül tömegesen el fogják bocsátani az ugynevezett szerződéses, az ideiglenes és napidijas alkalmazottakat, a heti- és napibéres szolgákat, napszámosokat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98