Dtum
Login with Facebookk
1930 | Július

Briand meg van elégedve az eddig kapott válaszokkal

Páris, julius 13.
A német választ Briand memorandumára kedden délelőtt adja át az itteni külügyminiszteriumban Hösch német nagykövet. Ugyancsak keddre várják Anglia válaszát, amelynek tartalmáról eddig egyáltalában semmi sem szivárgott ki.


Ausztria válaszát nagy megelégedéssel fogadják, mert Ausztria kormánya, ugylátszik, ügyesen eltalálta, hogy mi tetszik Briandnak. A magyar válasz még nem jutott el báró Villani követünkhöz. A francia külügyminiszteriumban nagy optimizmussal nyilatkoznak a körkérdés eredményéről és maga Briand szombaton a képviselőház külügyi bizottságában tartott megbeszélés során elégedetten állapította meg, hogy bár az eddigi válaszok között sok az ellentmondás és a válaszok sok kifogást hoznak föl, közöttük eddig egyetlen olyat sem talált, amelyre már az ő memoranduma rá ne mutatott volna és amelyet elhárítani nem volna aránylag egyszerű. Itteni külpolitikai körökben biztosra veszik, hogy kivált a gazdasági viszonyok nyomása alatt szeptember végén összeül az európai konferencia.


A görög kormány azt kivánja, hogy Törökország is tagja legyen az európai szövetségnek.

Athén, julius 13.
(Az Havas-ügynökség jelentése.)
A görög kormánynak Briand emlékiratára vonatkozó válaszát tegnap adták át az athéni francia követnek. A válasz hangoztatja, hogy az európai államok szövetsége nemes eszmény, amely Európa népének érdekeit szolgálja. A görög kormány rokonszenvvel fogadja azt a gondolatot, hogy Törökországot is belevonják az európai föderációba.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98