Dtum
Login with Facebookk
1930 | Március

Ferencváros – Újpest 1:1

Angyal sérülése miatt három percig állt a játék

Üllői-úti pálya 36.000 néző. Bíró Klug Frigyes.
Az eredmény reálisnak mondható. Az első félidőben Újpest támadott többet, míg a második félidőben a Ferencváros együttese játszotta a stílusosabb, kulturálisabb futballt. Mindkét csapat rendkívül idegesen küzdötte végig a mérkőzést.

A Ferencváros kezdte a mérkőzést. Váratlan erős újpesti-támadások veszélyeztetnek tíz percen keresztül. Ez alatt Spitz és P. Szabó lövései kerülték el a kaput. A 10-ik percben Táncos sikerült beadása után Toldi lőtt kapura, a labda a tömörült védelemből Kohut elé pattant, aki a vetődő Aknai mellett közelről a hálóba gurította: 1:0.

A 12-ik percben Toldi hatalmas lövése hajszálnyira került kapu fölé. A 16-ik percben Auer-Spitz összjáték után Spitz a kifutó Angyal mellett kapuba emelte a labdát: 1:1. Mindkét csatársor szép akciókkal dolgozott, de a kapu előtt érthetetlenül megtorpantak a csatárok. A 24-ik percben Ferencváros-korner.

Két perc múlva sikerült Táncos-Takács - akció, utóbbi beadását Turai és Toldi 3 lépésről elidegeskedve. A 32-ik percben Újpest-korner. Angyal szép védéssel tapsra ragadta a közönséget. A 42-ik percben Kohut az ötös vonal sarkáról küldött bombalövését a kapu fölé lőtte. A bíró egy perccel az idő lejárta után fújta le a félidőt.

Szünet után még vehemensebb volt a játék. A Ferencváros csatársora nagy iramot diktált, de a jól működő lila-fehér védelem minden veszélyt elhárított. A 13-ik percben Kohut bombalövése célt tévesztett. A 15-ik percben Kohut közvetlen a kapu közelében rontotta el újabb jó helyzetét. A 20-ik percben Angyal elvetődve védte P. Szabó lapos lövését, az erős rössel startoló Spitz fejbe rúgta.

Angyal sérülése miatt három percig állt a játék. Ezután több kisebb sérülés történt. Takács I. Sólyomon, Lyka pedig P. Szabót rúgta meg. A zöld-fehérek ostroma percről-percre erősebb s a győztes gól a levegőben lóg. A 44-ik percben fejről-fejre járt a labda az újpesti kapu előtt, de ez a támadás sem járt sikerrel. A befejezés előtt pár másodperccel Turai megsérült.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98