Dtum
Login with Facebookk
1930 | Október

Hirek a Bethlen-kormány rekonstrukciójáról

Bethlen miniszterelnök az egységespárt agrárblokkja előtt tartott multheti beszéde óta, minden hivatalos és félhivatalos cáfolat ellenére, egyre inkább gyökeret ver ugy kormánypárti, mint ellenzéki körökben az a meggyőződés, hogy messzemenő személyi változások fognak az ország kormányzásában bekövetkezni.


Legutóbb sok szó esett Wekerle pénzügyminiszter lemondásáról, amihez – igy tudják a miniszter környezetében – Wekerle ragaszkodik és Teleszky János pénzügyminiszterségéről. Bethlen miniszterelnök tanácskozott is Teleszkyvel, később azonban Klebersberg és Gömbös miniszterek kifejtették aggodalmaikat azzal a radikális takarékossági politikával szemben, amelyet ő képviselne és igy Teleszky pénzügyminisztersége háttérbe szorult.


Politikai körökben tudni vélik, hogy az uj Bethlen-kormányból, amelyet a miniszterelnök a Ház összeülése után fog megalakitani, kimaradnak a legfontosabb tárcák jelenlegi vezetői, akiknek helyét a miniszterelnök állítólag a politikában keveset szereplő szakemberekkel töltené be. E kombinációkból tény az, hogy ma még nem lehet tudni, kik mennek és kik jönnek, de hogy a kormány rekonstrukciója elkerülhetetlen, azt Bethlen miniszterelnök is érzi.

 

Nagy föltünést keltett politikai körökben Sztranyavszky államtitkár nyilatkozata, amelyben cáfolja elkedvetlenedését. E nyilatkozat nem tér ki a kérdés lényegére: a belügyi államtitkár távozásáról kolportált különböző hirekre. Bizonyos csak az, hogy ha Sztranyavszky hátat forditana a rendszernek, olyan ürt hagyna maga után a kormánypártban, amily hatalmas erőt nyerne benne a nemzeti ellenzék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98