Dtum
Login with Facebookk
1930 | Szeptember

Dolly Jancsi a föltámadás ünnepén örökbefogadott egy ötéves magyar kislányt, aki minden vagyonát örökölni fogja, de akit a színpadhoz közel sem akar engedni

Dolly Jancsi, az ó és ujvilágban híres magyar – amerikai revüsztár, aki áprilisban látogatóban volt Budapesten, párját ritkító tettel ünnepelte meg az első husvétot, amelyet ötéves kora óta Magyarországon töltött. Föltámadás napján örökbe fogadott egy kis magyar gyermeket.


Klárika- vezetéknevét nem írjuk most le- az ötéves szőke kékszemű csöppség, akit anyja szegénység miatt többé nem tud eltartani, ezentul Dolly Jenny művésznő lánykája lesz. Párizsban parkkal övezett kastélyban fog lakni, magyar nevelőnője lesz és idővel Isten akaratából több millió dolláros vagyon független örököse…


Mesébe illő sorsváltozás és szegény gyermeket ért szerencse, amelyről csak az tud magának fogalmat alkotni, aki velem együtt átlépi az egyik pesti szálloda legszebb lakosztályának küszöbét. A szalonban négyen ülnek: Dolly Jancsi a földön Klárikával, akivel golyózik, egy rózsás arcu, ősz haju angol ur. Mr. Selfridge, a nagy londoni Selfridge áruháznak a tulajdonosa, az íróasztalnál pedig M. Lesicur, a művésznő magával hozott párisi orvosa. Az ujságírót, aki jelen esetben nő, rögtön kisajátítja a bájos Klárika, miközben Dolly Jancsi elmondja az örökbefogadás történetét:


- Vágyódtam egy gyerek után – mondja magyarul, mert büszke rá, hogy a hazai nyelvet még tudja – most már nemigen lesz színpad, nővéreim, Rózsi, is sokat lesz távol tőlem… hát nem is tehettem egyebet, mást, minthogy egy kis csöppség örökbefogadására gondoljak. És ha már jót tehetek egy kisgyermekkel…akartam, hogy az magyar legyen. Én nagyon boldoggá és gazdaggá akarom tenni a gyerekemet, hát gondoltam, mégse legyen az angol vagy francia…Ezzel a gondolattal jöttem már el hazulról és ezért kellett a háziorvosom is, hogy segítsen kiválasztani egy ép, egészséges gyereket… Így került hozzám Klárika. Nagyon egyszerű! Negyvennyolc órája van nálam, de már nem tudom elképzelni, hogy egy napra is elváljak tőle. Már mindem formalitás és okirat rendben. Az enyém, a szegény édesanyja ideadta. – másképp nem is mertem volna vállalni a felelősséget, meg nem is mertem volna megszeretni, az egész szívemet odaadni, hogy azután egy napon jöhessen valaki, aki azt mondja: jogom van elvinni Klárikát! Ezt nem bírtam volna. A kislány apja nyomtalanul eltűnt, elment, amikor a gyermek egyéves volt. Most mát én vagyok a gyermek apja és anyja.
- Hogy hívnak engem, Klárika?

A szelíden mosolygós, helyes kis gyermek gondtalanul feleli: Kis anyuka! - és gömbölyű karjaival Dolly Jancsi nyakába csimpaszkodik. A kezével egy gyöngysort huzogat a kis nyakába… Igazgyöngy, a kis mama első ajándéka a kislányának.


- Nekem rengeteg igazgyöngyöm van. Ez a legelső gyöngylánc, amit életemben kaptam, az elvált férjemtől…A csatt rajta 14 karátos briliáns, Klárikából uri kislány lesz és ha Isten engedi, nagyuri lady, Sokat fog tanulni magyarul, németül, franciául, angolul, zongorázni, énekelni és tornázni, lovagolni, uszni…És jó szíve legyen az életben.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98