Dtum
Login with Facebookk
1930 | Szeptember

Petráss Sári tragikus balesete

Részletes brüsszeli tudósítás a katasztrófáról
Brüsszel, szeptember 14.

A katasztrófa, amelynek Petrás Sári és Lady Horne áldozatul estek a mult hétfőre virradó éjjel, pontosan ½ 12órakor történt St. Anneban, amely Antverpennel szemben a Schelde- folyó balpartján fekszik. A 36 éves Preedi nevü soffőr abban a hitben, hogy a bárka, amely egyik partról a másikra szállitja a járműveket, a helyén áll és a világítótorony fényétől elvakitva bevezette a kocsit a folyóba.

A szerencsétlenség pillanatában többen tartózkodtak a közelben, de segiteni már nem tudtak, a katasztrófát nem lehetett megakadályozni. A soffőr egy pillanatra sem vesztette el lélekjelenlétét, a nyitvalevő ablakon át akrobata bravurral kiugrott és kiuszott. A kocsiban levő két hölgy azonban a betóduló vizben megfulladt.


Hétfőn reggel egy buvár segitségével, háromszori leszállás után, óriási nehézségek árán sikerült a kocsit a folyóból kiemelni. Az iratok átnézése után derült ki a két szerencsétlenül járt hölgyutas kiléte. Az egyik áldozat Lady Horne 36 éves, a másik Mrs. Crooker 42 éves urinők. Beutazták Egyiptomot és átjőve Európába a Paris- Plage-on rövid időre megpihentek. Onnan Hollandián és Belgiumon át igyekeztek vissza Londonba.


A kiemelt gépkocsiban az egymásra borult csomagok között találták meg a két holtestet. Mrs. Horne az ülésen ült, teljesen nyugodt vonásokkal, míg Petráss Sári csomagok közt feküdt és arca rettenetes haláltusa nyomati viselte.


A kocsiban minden érték érintetlenül megkerült, Lady Horne nyakában a vagyont érő gyöngynyakék is sértetlen volt. A vizsgálat Mr. Letcher angol konzul jelenlétében indult meg. Az értéktárgyakat az antwerpeni törvényszéken helyezték letétbe. A 400.000 frankot érő Bendlei- kocsinak semmi baja nem történt.

 

A vizsgálat folyamán a szerencsétlenséget követő napon ugyanabban az órában egy Minerva autóval rekonstruálták a baleset lefolyását és fényképfölvételeket is készítettek. A soffőrt sulyos állapota miatt két napig nem tudták kihallgatni. Amikor megállapították, hogy felelősség nem terheli és segiteni már nem tudott, szabadon bocsátották.

 

Sir Horne a szerencsétlenségről értesülve, intézkedett, hogy titkára, Mr. Marino angol alkonzul társaságában jelenjék meg a morgueban és agnoszkálja a holttesteket. A boncolás után a holttesteket ólom és tölgyfakoporsóba zárták és szombaton Harvichba szállították, ahonnan továbbviszik Londonba. Petráss Sári férje, valahol uton van és még nem értesült a szerencsétlenségről.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Szegény Alexej…. Szegény Alexej….
Szegény és szerencsétlen Alexej, akinek egyik legutóbbi arcképét...
Párizst meglepte a genfi magyar panasz Párizst meglepte a genfi magyar panasz
A magyar kormány panasza a Népszövetséghez a jugoszláv határsértések...
A Hungária jobb gólaránnyal nyerte a húsvéti tornát A Hungária jobb gólaránnyal nyerte a húsvéti tornát
Az idei húsvéti torna, nem bírt a közönség számára olyan vonzerővel,...
A hangtovábbítás újdonságai A hangtovábbítás újdonságai
Sokan panaszkodnak a bömbölő hangszórókra, amelyeknek hangja idegessé...
Hatalmas csatornaépítések várhatók? Hatalmas csatornaépítések várhatók?
Magyarország sem maradhat tétlen a vizi utak tekintetében. A kormány...
Hodzsa megegyezést kíván a kisantant, a római egyezmény hatalmai, Németország és Franciaország között Hodzsa megegyezést kíván a kisantant, a római egyezmény hatalmai,...
Hodzsa Milán csehszlovák miniszterelnök az Excelsior munkatársa előtt...
A Kolozsvári Keresk. Akadémiai Sportkör csarnokfelavató disztornázása. A Kolozsvári Keresk. Akadémiai Sportkör csarnokfelavató...
Minden tekintetben fényes keretben folyt le Kolozsvárott a Kolozsvári...
Vadász Miklós Vadász Miklós
Régi csöndes hitem, hogy a képzőművészet alkotásairól ép oly...
Vásár és piac Vásár és piac
Ökör, legjobb minőségben 340-390, kivételesen 420, közepes 250-325,...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98