Dtum
Login with Facebookk
1930 | Szeptember

A magyar vízipólócsapat nyerte a Klebelsberg-kupát

Magyarország – Németország 4:1

Némethi (2), Halasy és Homonnai II. dobták a magyar gólokat – Bródy nagyszerűen védett - A franciák meglepetésre legyőzték a belgákat, a svédek az angolokat.

Nürnberg, augusztus 31.
Nagy magyar diadal! Egy hétig izgultunk, drukkoltunk és féltünk, hogy a félelmetes német csapat megállítja a magyar győzelmi szériát. Nem sikerült! A magyar csapat nagyszerű játékban, fölényesen 4:1 (1:1) arányban verte meg a németeket. Bebizonyosodott vasárnap Nürnbergben, hogy Magyarország a világ legjobb vízipóló nemzete.

Óriási érdeklődés mellett folyt le a Klebelsberg-kupa ez évi döntője. Több mint 5000 ember szorongott a remek nürnbergi stadion tribünjein, hogy szemtanúja legyen a világ két legjobb vízipólócsapata küzdelmének.

Több mint 5000 ember áhította a német győzelmet, ami nem is lett volna olyan nagy meglepetés, hiszen a német csapat az előmérkőzések során jobb eredményeket ért el, mint a magyar csapat, amit sokkal jobb gólarányuk is igazolt, úgy, hogy az esetleges eldöntetlen is megfoszthatta volna a magyarokat a végleges győzelemtől.

Mi tagadás, ellenére a sokkal nagyobb játékbeli tudásuknak, erősen aggódtunk, hogy fiainkat kísérteni fogja Amsterdam emléke és nem tudnak megbirkózni a német „oroszlánnal”.

A diadalmas mérkőzés lefolyása


Pontban 5 óra 10 perckor Delahaye belga bíró sípjelére vízbe szállnak a csapatok, a következő összeállításban:
Magyarország: Bródy – Ivádi, Homonnai II. – Halasy, Vértesi, Németh, Keserű I.
Németország: Rademacher I. – Gunst, Cordes – Benecke, Rademcher II., Aman, Schulze.

A magyar csapat a nappal szemben lévő kapunál helyezkedik el. A németek fognak először labdát és leúsznak, azonban Homonnai II. szerel, Vértesihez passzol, aki Keserühöz továbbit. Az utóbbi faultol, amire német szabaddobás következik, ezt Ivády elfogja és hazaad. Bródy kiadását Vértesi fogja el. Német szabaddobásból Aman kapura lő, Bródy szépen beáll.

Vértesi hibáz, Cordes megkaparintja a labdát és leúszik, a magyar védelem azonban szerel. Most Vértesi úszik le, passza Cordeshez jut. Ismét Vértesi úszik, Némethez passzol, akinek lövését Radamacher I. kornerra védi. A korner eredménytelen, mivel a magyar játékosok nagyon messze vannak a kaputól.

Vértesit a víz alá nyomják, erre Delahaya bedobja a labdát és ezt a németek fogják el. Homonnai II. szerel és máris úszik a német kapu felé, Halasyhoz passzol, ez Némethnek ad, aki jobb sarokba védhetetlen gólt lő. (1:0.)

Kiúszásnál a németek fognak labdát (a németek általában gyorsabbak, mint a magyarok), Ivádi szerel és hazaad. Most Homonnai II.-Halasy-Keserű-Németh a labda útja, Cordes azonban szerel és jobbra játszik, Homonnai II. szerel. Ezzel vége is a félidőnek.
A második félidőben a németek erősen támadnak és bombázzák a magyar kaput. Bródy azonban remekül véd. Végre eredményhez jutnak a németek és Benecke passzából Aman kiegyenlít (1:1).

A magyar csapat nem kedvetlenedik el, hanem támad. Homonnai II. remek egyéni akciója megszerzi a vezetőgólt (2:1). Egy perccel később Németh egyedül beúszik és belövi a harmadik gólt (3:1).

Kezdés után Schulzet elúszásért a bíró kiállítja és így a megcsappant számú német csapat nem tudja megakadályozni, hogy Halasy Keserű passzából a negyedik gólt belője (4:1).
Még néhány lövés mindkét oldalon és vége a mérkőzésnek.

Mérkőzés után Kiss, a magyar csapat közkedvelt masszőrje, örömében ruhástól a vízbe ugrik, a német közönség egyetlen vigaszára.

Svédország - Anglia 5:1 (3:1)
Franciaország - Belgium 3:2 (2:2)


Két meglepetést hozott a másik két mérkőzés. A svédeknek jó napjuk volt, a franciák pedig jó védelmükkel és a három gólt szerző Vandeplanque remek játékával győztek. A hatos torna végeredménye tehát a következő:

1. Magyarország 10 pont
2. Németország 8 pont
3. Belgium 4 pont
4. Franciaország 4 pont
5. Anglia 2 pont
6. Svédország 2 pont

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98