Dtum
Login with Facebookk
1931 | Augusztus

Harmincezer pengő értékű ékszert loptak el egy kormányfőtanácsos villájából

Harmincezer pengő értékű ékszert loptak el egy kormányfőtanácsos villájából, mialatt feleségével a szomszéd szobában vacsorázott

Szombaton este 8 és 10 óra között ismeretlen tettes besurrant Umheiser József nyugalmazott gázgyári vezérigazgató, kormányfőtanácsos Bakatori utca 1. szám alatti villájába és 36.000 pengő értékű ékszert vitt magával.


Umheiser és felesége ezidő alatt a szomszéd szobában vacsoráztak és pár perccel a rabló eltűnése után fedezték fel a vakmerő lopást.


A Gellérthegyen van a Bakatori utca, a Nagyboldogasszony utjának egyik mellékutcája. Elhagyott vidék, egyetlen lélekkel sem találkozunk utközben. Nagy, üres telek mellett áll az 1- es számu villa, amelynek finom ízléssel berendezett ebédlőjében Umheiser vezérigazgató így beszéli el a lopást:


- Szombaton este nyugodtan vacsoráztam feleségemmel. Ketten lakunk a villában, ittlakó személyzetünk nincs. Hangosan szólt a rádió. Vacsora után sétára készültünk. Amikor a hálószobába lépe, akkor veszem észre, hogy a fiókok ki vannak huzva, a szekrény nyitva áll és természetesen – minden üres.


Briliáns és smaragd gyűrűket, fülbevalókat, melltűket vitt el a tolvaj, köztük feleségem nagyon szép márki – gyűrűjét. A lakás ajtaja be volt zárva, de a kulcs kívülről volt a zárban. – hiszen itthon voltunk A tolvaj elsurrant a szoba mellett, ahol mi voltunk és pár perc alatt mindent magához vett. Távozása közben ujra el kellett haladnia a szoba mellett, ahol ültünk.


Szinte asszisztáltunk a vakmerő lopásban, éppen csak be nem hívtak engem, hogy nézzem…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98