Dtum
Login with Facebookk
1931 | Július

Rejtelmes rémregény bontakozik ki a vérbefagyva talált taxisoffőr vasárnapi vallomásaiból

Egy szakaszvezető, aki Verebélyi-klinika előtt szált a kocsijába, Nagytétény mellett előbb bajonettel el akarta vágni a fejét, azután gerincbe és sziven szurta

Vasárnap tért eszméletére a Rókus-korház ágyán Ruzicska György soffőr, akit szombaton reggel vérbefagyva hoztak be a budafoki mentők a korházba. Ruzicskát vasárnap délben kihallgatta a rendőri bizottság, majd beszélt vele. A Reggel tudósítója is, akinek elmondta sulyos sebesüléseinek történetét. Pénteken délután 6 órakor a Verebélyi-klinika előtt levő taxiállomáson beült kocsijába egy honvéd szakaszvezető és azt mondta: hajtson minél gyorsabban a nagytétényi katonai lőtérre.


Amikor már közeledtek Nagytétény községhez, utasa azt az utasítást adta, hogy térjen le az országutról, mert közelebbről is el lehet érni a lövöldét. Ő le is tért az útról és néhány másodperc mulva elhaganyolt, homokos, mélyedéses dűlőuton küzködött már kocsijával. Alig tudott előre mozdulni, a motor mindinkább fölmondta a szolgálatot, amikor egy bajonet villant meg az arca előtt. Ijedten megrántotta a féket és abban a pillanatban a szakaszvezető bajonettel elkezdte nyiszálni a soffőr nyakát.

 

Ő kétségbeesetten védekezett, megállította a kocsit és birokra kelt orvtámadójával. Az éles penge első támadásának erejét kemény gallérja vette fel és a szakaszvezető, aki látta, hogy nem éri el a célját, megfordította fegyverét és annak nyelével kezdte a fejét ütni, amelyet több helyen be is tört. Amikor már az ütések erejétől elkábult, a vérengző katona fejbeszurta. Akkor azonban a támadó megbotlott és a soffőr ereje utolsó megfeszítésével elkezdett futni. A nagy vérveszteségtől azonban elszédült, beleesett egy árokba, ahol üldözője utolérte és hátbaszurta.


A szurás a gerinc táján érte. Ruzicska erre elvesztette eszméletét, de a szakaszvezető biztos akart lenni a dolgában és a szive felé szurt.


Szerencse, hogy a fegyver hegye csak kissé karcolta meg a mellét. Hajnali 3 óra körül magához tért Ruzicska, föltápászkodott és nemsokára egy magányos házhoz ért.


Itt fetrengett reggel háromig, amikor már világosodott és a ház egyetlen lakója, egy magányos asszony kinézett az ablakon. Amikor meglátta, hogy sulyosan sebesült ember fekszik a földön, kijött a házból, bevonszolta és lefektette a sulyos sebesültet, azután csendőrökért futott, akik kihívták a budafoki mentőket.


A soffőr rendkivüli sulyos állapotban fekszik a 107. számu szoba 14. korágyán. Az arca teljesen be van polyázva, csak a szeme és a szája látszik ki. A sejtelemes ügyben most már nemcsak a rendőrség, de a katonai hatóság is nyomozást folytat.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98