Dtum
Login with Facebookk
1931 | Január

Kinsky Katalin hercegnő 50.000 pengős ékszereinek kalandos eltűnése

Szombaton éjszaka kalandos utat tett meg egy autótaxiban felejtett ékszerdoboz, amelyben ötvenezer pengő értékű ékszer volt. A főkapitányság detektívjei egész éjszaka hajszolták az ékszerdobozt, amelyet reggel nyolc órakor sikerült megtalálniok egyik szürke autótaxi sofförjénél.


Éjszaka egy óra után a főkapitányság központi ügyeletén megjelent egy nagyon elegáns, előkelő szőke hölgy és izgatottan jelentette be az ügyelet vezetőjének, hogy ékszerdoboza ötvenezer pengő értékű ékszerrel eltűnt. A bejelentő Kinsky Katalin hercegnő volt.


Elmondotta, hogy az éjszakai gyorssal érkezett meg a Kelezi – pályaudvarra, ott egy szürke Bart autótaxiba ült, amelyen szállodájába hajtatott. A szállodai szobájában vette csak észre, hogy csomagjai közül hiányzik egy bőrtáska, amelyben ékszerei voltak. Azonnal telefonált a portának, kerítsék elő az autótaxit, azonban a szürke taxi már elhajtott a szálloda elől. A szálloda alkalmazottai közül senki sem jegyezte meg a rendszámot, a soffőrt sem ismerték. Izgatott telefonálás kezdődött meg a Bart autótaxiüzem központjához és igazgatóságához, ahol azonban szintén nem tudtak felvilágosítást adni arról, hogy a vállalat melyik soffőrje vitte kocsiján a hercegnőt. Miután a kutatások nem vezettek eredményre, a hercegnő a rendőrségre sietett és megtette bejelentését.


A központi ügyelet vezetője utasítást adott, hogy detektívek menjenek ki mindazokra a helyekre, ahol a vállalat autói állni szoktak. A detektívek az egész éjszaka folyamán végigjárták az összes autóstandokat, a Bart vállalat soffőrjeit külön – külön kikérdezték, de a táskának nem akadtak nyomára. Végre reggel nyolc órakor az autóvállalat központi garázsába beérkeztek azok a kocsik, amelyek az éjszaka folyamán forgalomban voltak. Ekkor már detektívek tartózkodtak a garázsépületben és a beérkező soffőröket egyenként hallgatták ki.

 

Nyolc óra után néhány perccel befutott a legutolsó taxi, amelynek soffőrje azonnal jelentkezett a detektíveknél és egy csomagot adott át azzal, hogy az éjszakai órákban egy bundás hölgyet vitt a Keleti-pályaudvarról a Carlton szállóban. Ezután autójával a Dorottya-utcába fordult be, ahol egy elegáns civilruhás úr állította meg a kocsit. Alig ült be az autó utasa, egyszerre kikopogott az ablakon, kiszólt a soffőrnek, hogy az autóban valaki bentfelejtette a táskáját, majd a soffőrnek átadta a táskát azzal, hogy reggel jelentse az üzemigazgatóságnak.


A soffőr elmondotta, hogy az autó utasa Pintér Arnold rendőrkapitány volt, aki az autóval a lakására vitette magát. A detektívek a soffőr előadását jegyzőkönyvbe foglalták és a táskát beszolgáltatták a főkapitányságra.


A délelőtti órákban értesítették Kinsky Katalin hercegnőt, hogy az eltűnt ékszerdobozt megtalálták, nem sokkal később a hercegnő személyesen megjelent a rendőrségen és boldogan vette át az ékszereket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A Fény-utczai rablógyilkosság A Fény-utczai rablógyilkosság
A mult hónapban 24-én Budán a Gazn-gyári telepen, a Fény-utcza 7....
Ha elfogy a szén Ha elfogy a szén
Komoly tudósok már most azon törik a fejüket, hogy mi lesz majd...
Összeütközés Németország és a Vatikán között
A Vatikán és a Német birodalom között évek óta fönnállott barátságot...
Villásreggeli Villásreggeli
A belvárosi boltos gyengéden megsimogatta a nyakkendőt, amit az...
Az Újpest nyerte a Középeurópai Kupát Az Újpest nyerte a Középeurópai Kupát
Az Újpest szenzációs finissel 2:2-ős eldöntetlent harcolt ki Prágában...
Felépítik Bajcsy- Zsilinszky- falvát Felépítik Bajcsy- Zsilinszky- falvát
Bajcsy Zsilinszky Endre meggyilkolásának főbűnösei között szerepel...
Halott ember neve alatt élt tíz évig és családot alapított egy szökött fegyenc Halott ember neve alatt élt tíz évig és családot alapított egy...
Vasárnap reggel a pesterzsébeti Tompa ucca 47. sz. házba detektívek...
Vasárnapra megszűnt a rulett Budapesten! Vasárnapra megszűnt a rulett Budapesten!
Vasárnapra virradóra a szerencsejáték frontján a budapesti harctéri...
Fényes Adolf kiállítása Fényes Adolf kiállítása
Mindazok, kik a régi Fényes Adolfra emlékeznek vissza, nagy...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98