Dtum
Login with Facebookk
1931 | Január

Kinsky Katalin hercegnő 50.000 pengős ékszereinek kalandos eltűnése

Szombaton éjszaka kalandos utat tett meg egy autótaxiban felejtett ékszerdoboz, amelyben ötvenezer pengő értékű ékszer volt. A főkapitányság detektívjei egész éjszaka hajszolták az ékszerdobozt, amelyet reggel nyolc órakor sikerült megtalálniok egyik szürke autótaxi sofförjénél.


Éjszaka egy óra után a főkapitányság központi ügyeletén megjelent egy nagyon elegáns, előkelő szőke hölgy és izgatottan jelentette be az ügyelet vezetőjének, hogy ékszerdoboza ötvenezer pengő értékű ékszerrel eltűnt. A bejelentő Kinsky Katalin hercegnő volt.


Elmondotta, hogy az éjszakai gyorssal érkezett meg a Kelezi – pályaudvarra, ott egy szürke Bart autótaxiba ült, amelyen szállodájába hajtatott. A szállodai szobájában vette csak észre, hogy csomagjai közül hiányzik egy bőrtáska, amelyben ékszerei voltak. Azonnal telefonált a portának, kerítsék elő az autótaxit, azonban a szürke taxi már elhajtott a szálloda elől. A szálloda alkalmazottai közül senki sem jegyezte meg a rendszámot, a soffőrt sem ismerték. Izgatott telefonálás kezdődött meg a Bart autótaxiüzem központjához és igazgatóságához, ahol azonban szintén nem tudtak felvilágosítást adni arról, hogy a vállalat melyik soffőrje vitte kocsiján a hercegnőt. Miután a kutatások nem vezettek eredményre, a hercegnő a rendőrségre sietett és megtette bejelentését.


A központi ügyelet vezetője utasítást adott, hogy detektívek menjenek ki mindazokra a helyekre, ahol a vállalat autói állni szoktak. A detektívek az egész éjszaka folyamán végigjárták az összes autóstandokat, a Bart vállalat soffőrjeit külön – külön kikérdezték, de a táskának nem akadtak nyomára. Végre reggel nyolc órakor az autóvállalat központi garázsába beérkeztek azok a kocsik, amelyek az éjszaka folyamán forgalomban voltak. Ekkor már detektívek tartózkodtak a garázsépületben és a beérkező soffőröket egyenként hallgatták ki.

 

Nyolc óra után néhány perccel befutott a legutolsó taxi, amelynek soffőrje azonnal jelentkezett a detektíveknél és egy csomagot adott át azzal, hogy az éjszakai órákban egy bundás hölgyet vitt a Keleti-pályaudvarról a Carlton szállóban. Ezután autójával a Dorottya-utcába fordult be, ahol egy elegáns civilruhás úr állította meg a kocsit. Alig ült be az autó utasa, egyszerre kikopogott az ablakon, kiszólt a soffőrnek, hogy az autóban valaki bentfelejtette a táskáját, majd a soffőrnek átadta a táskát azzal, hogy reggel jelentse az üzemigazgatóságnak.


A soffőr elmondotta, hogy az autó utasa Pintér Arnold rendőrkapitány volt, aki az autóval a lakására vitette magát. A detektívek a soffőr előadását jegyzőkönyvbe foglalták és a táskát beszolgáltatták a főkapitányságra.


A délelőtti órákban értesítették Kinsky Katalin hercegnőt, hogy az eltűnt ékszerdobozt megtalálták, nem sokkal később a hercegnő személyesen megjelent a rendőrségen és boldogan vette át az ékszereket.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Vak lány az egyetemen Vak lány az egyetemen
Az a siket-néma-vak leány, a kinek önéletrajzát a "Vasárnapi Ujság"...
Hegyi plébános szabadulása Hegyi plébános szabadulása
A csongrádiak egykor híres plébánosa, Hegyi Antal, a ki most a...
Svéd király, contra svéd kormány Svéd király, contra svéd kormány
A napokban a svédek királya és a kormány között érdekes viszony...
Puszták népe Puszták népe
Gyermekkoromban én is voltam pusztán. Voltam azóta is, birtokos...
Schaeffer György egyedül követte el a valutacsalást Schaeffer György egyedül követte el a valutacsalást
Schaeffer Györgynek a Hitelbank nevében elkövetett milliós...
Találgatások a miniszterelnök bécsi útjáról Találgatások a miniszterelnök bécsi útjáról
Wekerle miniszterelnök január 7-éig maradt Bécsben s ez alkalommal a...
Gömbös miniszterelnök felhívja az ellenzék vezéreit, jöjjenek vele Gömbös miniszterelnök felhívja az ellenzék vezéreit, jöjjenek...
Gömbös miniszterelnök vasárnap délelőtt feleségének kíséretében...
Szlovenszkó lawntennisz bajnokságai Szlovenszkó lawntennisz bajnokságai
A Kassai Sport Club által augusztus 3-tól 10-ig nemzetközi...
A tojás eltartásának uj módja
Németországban a következő uj eltartási móddal értek el szép sikert....
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98