Dtum
Login with Facebookk
1931 | Május

Ahol nem szédülnek az emberek

A szédületes lehetőségek hazájában, Amerikában - nem szédülnek az emberek. Szédítő magasságokban laknak, anélkül, hogy ez a magasság meghatná őket, üzleti ügyeiket gyorsjáratú repülőgépek igénybevételével bonyolítják le, sőt – ha úgy adódik – néhány ezer méter magasságban kötnek házasságot.

A newyorkiaknak már megint van valamijük, amivel büszkélkedhetnek, dicsekedhetnek, az Empire State Building, a világ legmagasabb felhőkarcolója. Pontosan nehéz megállapítani, hogy hány emeletes. Az épület néhány hónap alatt kúszott a magasba és amikor az emberek már azt hitték, hogy magasabb nem lehet, tetejébe építettek egy tornyot. Amikor a torony építését megkezdték, még nem tudták, mire fogják használni és mire elkészült, megvolt az első magánléghajó-kikötő.

A torony tetején horgony-gép van, amelyen a kisebb amerikai léghajók nagyon könnyen és gyorsan kiköthetnek és az utasok a tornyon keresztül vezető lifttel két perc alatt a földszintre érnek. A felhőkarcolót néhány hónap alatt építették. Ez azonban normális viszonyok mellett nem lett volna csodálatos dolog, de az Empire Building New-York legforgalmasabb útján emelkedett fel és itt az építkezés miatt egy pillanatra sem akadhatott meg a forgalom.

A teherautók másodpercnyi pontossággal érkeztek, az anyagot két perc alatt átrakták a liftekre, amelyek a magasba vitték. Fent azután a munkások mindent azonnal beépítettek. A munka éjjel-nappal megszakításnélkül folyt és valósággal dübörgött a föld.

Az amerikaiak tempójára jellemző egy sanghai amerikai kereskedő és egy csikágói hölgy házassága is. Frank H. Johnston Sanghaiból táviratot küldött csikágóban élő menyasszonyának, Ethel Gresengnek. „Tíz nap múlva érkezem - szólt a távirat, légy Floridában. St.-Petersburghban esküszünk és mingyárt Mexikóba repülünk, ahol üzleti ügyeimet kell elintéznem. Gondoskodj papról.”

Tíz nap múlva a vőlegény megérkezett. A menyasszony és a pap már várta a repülőtéren. A gép leszállt, a menyasszony és a pap felszálltak. Start I... A levegőben házasságot kötöttek, a pap a határon kiszállt a gépből és a fiatal pár tovább repült.. . Alattuk városok tüntek fel és tüntek el, országhatárok fölött repültek el, ők azonban mindezzel nem törődve, terveket kovácsoltak a jövőre... Nem szédültek aszédítő magasságban, a szédítő tempótól...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A Páris – Bécs 1430 km-es automobil távverseny A Páris – Bécs 1430 km-es automobil távverseny
A Páris – bécsi automobil távverseny az eddig megtartott ily...
Téli harcok a keleti fronton Téli harcok a keleti fronton
A szovjet-arcvonalon folytatott téli háború rendkívül nagy...
Ötszáz milliót követel a meggyilkolt Csobaji József örökségéből menyasszonya Ötszáz milliót követel a meggyilkolt Csobaji József örökségéből...
Az a titokzatos gyilkos merénylet, amely néhány hét előtt történt...
Az ünneplő Róma Az ünneplő Róma
Az olasz egység ezidei ünneplésének egyik legjelentősebb dátuma...
A MAFC győzelmei Stockholmban A MAFC győzelmei Stockholmban
A kétnapos versenyről részletek még nem érkeztek, s csupán távirati...
Rongyosok Rongyosok
Az évek óta pangó magyar filmgyártás újjászületését jelzi ez a film....
Kisembervédelem Kisembervédelem
A munkásság szabadidejének korszerű felhasználására Bornemisza Géza...
Az 1907/8. évi labdarugóbajnokság. Az 1907/8. évi labdarugóbajnokság.
A MLSz. 1907/8. évi bajnoki mérkőzései véget értek s a...
Látogatás Bárzcy Istvánnál, aki elmondja, hogy gyűjtött össze négyezer régi népdalt Látogatás Bárzcy Istvánnál, aki elmondja, hogy gyűjtött össze...
Egy kazal gyökérről tépett,. szagos réti virág: egy darab szívvel...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98