Dtum
Login with Facebookk
1932 | December

A Hungária az őszi bajnok

A bajnokság utolsó vasárnapján következett be a legnagyobb meglepetés: a Ferencváros elvesztette veretlenségét, mert a nagyszerűen feljavult III. kerület fölényesen legyőzte. A vesztett két pont a Hungária malmára hajtotta a vizet, mert így egy tiszta ponttal sikerült megelőznie a Ferencvárost.

A Hungária, amely vasárnap 6:0-ra verte el a port a Somogyon, megnyerte veretlenül az őszi bajnokságot. Ki hitte volna ezt a Hungária gyenge játékai után?! A letört Ferencváros csak gólaránnyal fogja a második helyen az Újpestet megelőzni.

Az Újpest 4:1-re biztosan verte az Attilát, míg a Budai „11” csak 2-2-ős eldöntetlen ért el a Nemzeti ellen. A Kispest-Szeged meccs is eldöntetlenül végződött. Egyebekben minden meccsen rossz volt a bíró. De ezt már megszokhattuk!

III. kerület – Ferencváros 3:2 (1:1)

Üllői út. – 5000 néző. – Bíró: Klug.

A Ferencváros ismét ugyanabban a lehetetlen felállításban szerepelt, amely már a múltkor sem vált be. Nem volt igen sem half, sem csatársora a zöld-fehéreknek, akik kínosan vergődtek a jobb III. ker. nagyszerű ostroma előtt. a III. ker. FC fölényesen, sőt gólokban ki nem fejezett fölénnyel verte meg a Ferencvárost.

A meccs hősei a III. kerület hátvédei, Bíró és Győri, akik, szóhoz sem engedték jutni a Fradi csatárokat! Lutz úgy játszott Sárosival és Bukovival, ahogy akart és az óbudai halfsor messze felülmúlta a Ferencvárosét. A III. kerület hamar megszerezte a vezetést, a Ferencváros kiegyenlített, de többre nem vitte.

A jobb III. kerület már 3:1-re vezetett, amikor gólt lőtt a Ferencváros, de kiegyenlítésről szó sem lehetett ilyen játékkal A meccs után a Ferencváros közönsége nagy tüntetést rendezett Pataki Mihály, a Ferencváros kapitánya ellen. Amiért ilyen ügyetlenül állította össze a csapatot. A III. kerületben több hibát követett el Budai kapus, míg a csapat többi tagja óriási lelkesedéssel és kitűnően játszott.

A Ferencvárosban csak Korányi és Kohut játszottak egészséges futballt, a többiek nagyon, de nagyon gyengék voltak. Háda messze van jó formájától, Bukovi még egy másodosztályú amatőrcsapatban sem játszhatna, Turai elfelejtett futballozni, éppen úgy mint Táncos, Takács II. és Lázás. Sárosi persze nem jó center.

Külön fejezet illeti Klug Frigyes bíró felháborító működését. Két tiszta 11-est nem ítélt meg többek között a III. kerület javára, amikor még nyílt volt a meccs. Tegye le a sípot és ne bíráskodjék többet, mert a közönség nem azért fizet, hogy ilyen rossz bírák tönkretegyék szórakozását. A mérlegelés, pártoskodás és hozzá nem értés jellemezték ítéletét.

A Ferencváros fölényével kezdődik a játék. Budai gyámoltalanul kiejti, de Takács II. labdája a kapufáról kipattan. Unalmas mezőnyjáték után frontba kerül a III. kerület. A 10. percben korner után Fenyvesi élesen kapura lő, Háda kiüti a labdát Drössler elé, aki közelről gólt lő. (1:0).

A III. kerület tovább támad, de Horváth lövését Háda védi. Budai hajmeresztő hibája majdnem gólt eredményez. A 20. percben Táncos kornere a belső kapufáról pattan ki, a közönség gólt reklamál és hogy biztos legyen a dolog, Sárosi beljebb segíti a labdát (1:1).

Most egy ideig a Ferencváros ostromol, de nincs komoly lövés. A III. kerület sokkal veszélyesebben támad, Fenyvesi, Drössler és Horváth lövései azonban eredménytelenek. Az utolsó percben Kohut egyedül lefut, bead, de Takács II. a szezon legnagyobb gólhelyzetét is elhibázza.

 
Szünet után már a 3. percben óriási kavarodás keletkezik a Ferencváros kapuja előtt, 30 láb között pattog ide-oda a labda, két ízben már a gólvonalon mentenek a zöld-fehér bekkek, míg végre Kármán a gólt (2:1).

A 10. percben Fenyvesi lefut. Korányi üldözi és a 16-oson belül hátulról úgy fellöki, hogy a csatár a labdával együtt kirepül a pályáról. Iskolapéldája a 11-esnek! Klug bíró azonban kornert ítél. Iskolapéldája a mérlegelésnek! A Ferencváros játéka nem tud kifejlődni.

A csatársor túl puha, a halfsor, különösen Bukovi pedig oly rossz, hogy mindig frontba jut a III. kerület. Turai és Lázár cserélnek, de ez sem használ, - hacsak az ellenfélnek nem. Drössler tisztára játszza magát, de ügyetlenül kapu mellé lő. Sehol a Ferencváros!

A 30. percben Kármán egyedül áll szemben Hádával, de a kapus kezébe lő. A 34. percben Korányi újra elbuktatja Fenyvesit, ez is 11-es lenne. A 35. percben Kármán kavarodásból megszerzi a III. ker. 3. gólját (3:1).

Még mindig a III. kerület támad, újabb gól esedékes. végre felszabadul a Ferencváros és Kohut beadását Sárosi belövi (3:2).

Erősen küzd a Ferencváros, de Bíró és Győri remek védőjátékán minden kísérlet hajótörést szenved. A végén még a III. ker. lő majdnem gólt. Fenyvesi lövése kapufáról pattan ki. Ferencváros támadással ér véget a meccs, amely után a Hungária hívei nagy ünneplésben részesítették a III. kerületet.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Az első magyar füleslabda-bajnokság. Az első magyar füleslabda-bajnokság.
Május 3-án rendezte meg a MOTESz. az első magyar...
Az országos főiskolai bajnoki lawn-tennis verseny Az országos főiskolai bajnoki lawn-tennis verseny
Fejlődő lawn-tennis sportunk ismét egy szép. nagyszabásu s évről-évre...
Dobos Károly: Tavaszutó. Budapest 1903.
A lírai költészet hagyományos tárgyai: szerelem, a szülők iránti...
A megfagyott czigány család A megfagyott czigány család
Tőkés község határában megrendítő szerencsétlenség történt. A...
 Azon fontos körülmények, melyek lehetővé tesznek egy Olympiád megtartását Azon fontos körülmények, melyek lehetővé tesznek egy Olympiád...
A londoni olimpiász torna- és atletikai versenyeinek ismertetésére...
A félkaru ember evőeszköze A félkaru ember evőeszköze
Londonban minden nyáron kiállítást rendeznek az esztendő érdekes...
A Pekingbe indult nemzetközi csapatok megmentése A Pekingbe indult nemzetközi csapatok megmentése
A mult hó közepén Seymour angol tengernagy vezetése alatt 3000 fönyi...
Oroszok és nők Oroszok és nők
Felsőmagyarországból hogy kivertük az oroszokat, sok pesti nő a híres...
Apróságok Apróságok
Mire e sorok az olvasó elé kerülnek. Karinthy Frigyest, a kitűnő írót...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98