Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1932 | November

Ferencváros – Hungária 0:0

Szabó I. szenzációs védése és a Ferencváros gólképtelensége biztos vereségtől mentette meg a Hungáriát

 

Hungária-úti pálya. – 15.000 néző. – Bíró: Bíró Sándor
A profiérában tizenharmadszor került egymással szembe vasárnap a Hungária és a Ferencváros és amint a két csapat derbinek fémjelzett legtöbb találkozása, ez is nagy maglepetéssel végződött.

A Hungária ugyanis gólnélküli eldöntetlent harcolt ki, amire a Kispest, de különösen a Szeged FC ellen produkált gyatra játéka után, senki sem számított, még kevésbé a kellemes őszi napon megtartott derbi közönsége, amely a kétszer 45 perc alatt állandó Ferencváros-ostromban gyönyörködhetett, amely gyönyörűséget azonban alaposan lerontotta a két csatársornak szinte ügyefogyott gólképtelensége.

El kell azonban ismerni, hogy az eredmény kialakulásában, heroikus munkájával, a Hungária védelmének is nagy része volt, amelynek teljesítménye annál nagyobb dicséretet érdemel, mert az egész játék folyamán, alig jutott lélegzethez, miután csatársora alig tudott komolyabb szerepet játszani a küzdelem során.

Szabó I.-el nem bír a Ferencváros csatársora


A Ferencváros kezd, de hamarosan a széllel játszó Hungária kerekedik fölül, igaz, hogy mindössze egy kornert tud kiharcolni. A játék a starttól kezdve öldöklő iramban folyik. Az 5. percben Toldi lövését Szabó „tigrisugrással” védi, a 10. percben Kalmár szökteti Cseh II.-t, akinek helyezett labdáját Háda rávetéssel teszi ártalmatlanná.

A 14. percben Kohut indul rohamra, de beadásszerű bombáját Szabó I. nagy bravúrral menti. A 17. percben, nagy meglepetésre, Ottávinak sikerül centereznie, de a magasan szálló labdát Szabó III. a kapu fölé fejeli. A 20. percben esedékes az első Ferencváros-gól, Mandl fölbukott, Szabó I. a mezőnyben tanyázik, de Toldi labdája az üresen maradt kapu előtt is célt téveszt.

Az iram 25 perc után kissé ellanyhul, de állandóan a Ferencváros rohamoz és a 27. percben Tánczos szép beadását Kovács fejeli, de Szabó I. mesterien véd, Kalmár első bombája centiméterekkel célt téveszt, a 37. percben pedig Mandl kezére rálőtt labda miatt 11-est követel óriási zajongás közepette a ferencvárospárti közönség, de a bíró könyörtelen. az utolsó percekben a Hungária kerül frontba.

Cseh II. remekül irányított labdáját Háda korner árán menti, majd Lyka tisztáz korner árán, amit a kék-fehérek újabb sarokrúgása követ. Mandl-gáncs miatt megítélt szabadrúgást Sárosi a kapu mellé plaszíroz, végül Turai veszélyes lövését szabó I. nagy bravúrral teszi ártalmatlanná.

Nemcsak Verdun, de a Hungária kapuja is bevehetetlen

Az első támadást Kalmár vezeti, lövése kisiklik Háda kezéből, aki azonban javít. A veszély elmúltával a Ferencváros indul megújult erővel rohamra, de Táncos centerét Szabó I. korner árán menti, amit két újabb korner követ. A 7. percben Lyka szabadrúgásába együtt rohan Kohut és Szabó I., a Hungária-kapus megsérül, de rövidesen talpra áll.

A 10. percben Toldi támadását Mandl korner árán szereli. A Ferencváros fölénye egyre nyomasztóbb, a labda azonban néha a csodával határosan kerüli el a kék-fehérek hálóját. A 12. percben Kohut lövését Szabó I. Tánczos elé bokszolja, de a jobbszélső nem találja föl magát. A 13. percben újabb Ferencváros-korner fenyeget. Turai azonban az üres gól előtt is ügyetlenkedik.

A zöld-fehérek következő kornere után másodpercenként röpködnek a bombák a Hungária kapujára, de minden labda vagy a kapu mellé, vagy föléje kerül. A 23. percben Ticska lövése Hádát foglalkoztatja, míg Ottávi túlcenterez. Táncos támadása kornert eredményez, utána Turai bombája a kapu fölött süvit el. Lyka túlerős hazaadásából a Hungária jut kornerhez, amire Turai ismét a kapu fölé bombáz. cseh II. labdáját pedig Háda menti.

A Ferencváros-finis újabb három korner t eredményez, a 36. percben Ticska támadását a zöld-fehérek is korner árán mentik. Baráthy szabadrúgása Háda kezében köt ki. a 38. percben Korányi a gólhelyzetben levő Cseh II.-t elbuktatja, ezért is 11-es járna, de a bíró egalizál. A 40. percben újabb Ferencváros-korner fenyeget, utána céltalan csapkodással fejeződik be a játék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Anglia háborus deficitje Anglia háborus deficitje
A Times irja: A háborus kiadások meglehetős mértékben növekednek....
Egy elfeledett híres ember halála Egy elfeledett híres ember halála
A nyolczvanas évek híres agitátorának, Verhovay Gyulának halálhíre...
Olaszország evezősei négy Európa-bajnokságot nyertek Olaszország evezősei négy Európa-bajnokságot nyertek
Európa 1929. évi evezősbajnokságai, amelyek vasárnap a lengyelországi...
Ütérmérő, pulzusszámláló Ütérmérő, pulzusszámláló
A bajnok pulzusa. A göteborgi nagy sportversenyen Rademacher német...
Érdekes terv az olaszországi infláció megakadályozására Érdekes terv az olaszországi infláció megakadályozására
A Reuter-irodajelentése szerint alig valószínű, hogy az olasz kormány...
  A titokzatos szélcsatorna : mai sárkánybarlangok A titokzatos szélcsatorna : mai sárkánybarlangok
Nemrég avatták fel az angliai Middlesex grófság Hayes városában, a...
A pénzügyminiszter benyujtotta az uj állami költségvetést A pénzügyminiszter benyujtotta az uj állami költségvetést
A képviselőház április elsejei ülésén terjesztette elő Fabinyi...
Nagy meglepetés a profiliga finisében Nagy meglepetés a profiliga finisében
Az első osztályú profik a végküzdelmekben olyan kemény játékot...
A KAOE nemzetközi versenye A KAOE nemzetközi versenye
A KAOE versenyére a külföldi nagyságok közül csak a svájci Scherer és...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98