Dtum
Login with Facebookk
1932 | Február

Ki hamisította egy 28.000 pengős váltóra a Richter vegyészeti gyár többszörös milliomos tulajdonosának, Richter Gedeon fiának, Richter László dr.- nak a nevét?

Az apa beteg, a fiu külföldön tartózkodik, egyiküket sem lehet kihallgatni

Vasárnap előkelő társaságbeli urakat hallgattak ki a főkapitányságon egy titokzatos váltóhamisítási ügyben.

 

Richter Gedeon dusgazdag vegyészeti gyáros fia és egyetlen örököse, a 28 éves dr. Richter László pár hónappal ezelőtt szülei tudta nélkül feleségül vette Fenyvessy Éva színésznőt. Ez a házasság nagy konsternációt keltett a Richter családban és a tízmillió pengős vagyon egyetlen örökösét, a fiatal férjet gondnokság alá akarták helyezni. Végül Fenyvessy Évának 50.000 pengőt ajánlott föl a gyáros édesapja, ha dédelgetett és kényeztetett fiától elválik.


A válás megtörtént és a fiatal Richter, apja gyárának egyik cégvezetője társaságában üzleti utra indult Délamerikába.


Amikor visszaérkezett, ismét Fenyvessy Éva társaságában mutatkozott mindenfelé és folytatta korábbi életmódját, amely annyira költséges volt, hogy dusgazdag apjának egyre – másra kellett fia sulyos adósságait kifizetni. A fiatal Richter többek között nagyban kártyázott is. Sokat beszéltek nevezetes alsós partijairól, amelyeknek során az alsós pointjét 15 pengőben játszotta.

 

Egy napon megjelent egy bizalmas barátjánál, bemutatott neki egy váltót, amely 28.000 pengőről volt kiállítva, atyja és az ő aláírásával. Barátját arra kérte, hogy szívességből írja alá ő is harmadiknak a váltót és szerezzen arra pénzt. A jó barát teljesítette a kérését, zsiráltatta a váltót és egy magánbankárnál szerzett arra 28.000 pengő kölcsönt. A váltó néhány nappal ezelőtt lejárt és a bankár bemutatta ezt Richter Lászlónak, aki a kölcsönt adó legnagyobb megdöbbenésére kijelentette, hogy a váltón szereplő aláírása, valamint atyjának aláírása is hamis és a váltót nem hajlandó kifizetni.

 

Dr. Richter László följelentést tett a főkapitányságon váltóhamisításért ismeretlen tettes ellen. Ezek után a harmadik aláírót hallgatták ki a főkapitányságon, aki ismert társaságbeli urak hitelt érdemlő tanuvallomásával igazolta, hogy maga Richter László vitte hozzá, kérve az ő harmadik aláírását és ugyancsak Richter László vette át a váltóra kifizetett 28.000 pengőt.


A rendőrség ki akarta hallgatni Richter Lászlót, aki azonban elutazott a fővárosból és – hírek szerint - a Semmeringen tartózkodik. Az apát, Richter Gedeont sem lehet kihallgatni, mert hosszabb ideje sulyos beteg. A különös váltóügyet tehát egyelőre nem tudják tisztázni a rendőrségen, ahol a harmadik aláíró is megtette a följelentést ismeretlen tettes ellen és írásszakértők kirendelését kérte, hogy azok állapítsák meg: ki írta rá a váltóra Richter László és Richter Gedeon nevét?

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
A ló eredete A ló eredete
Az emberrel öszeszokott állatok között alig van hasznosabb a lónál....
A középiskolai tanárok kongresszusa A középiskolai tanárok kongresszusa
Az ország középiskolai tanárai már régóta elégedetlenkednek. A mult...
A nagyváradi vérengzés második napján A nagyváradi vérengzés második napján
Erdély gyönyörű magyar városainak földúlása után, mialatt a lakosság...
Mit tegyen az író a háborúval szemben? Mit tegyen az író a háborúval szemben?
A háborút épp olyan természeti tüneménynek nevezni, mint a földrengés...
Mulay Jussef, a marokkói szultán két hétig dáridózott kiséretével Mulay Jussef, a marokkói szultán két hétig dáridózott...
Mulay Jussef őfelségét, a marokkói szultánt, Franciaország ugy...
Fényesen sikerült a Postások dísztornája Fényesen sikerült a Postások dísztornája
A Magyar Művelődés Házában zsúfolt nézőtér előtt zajlott le a Postás...
Súlyos visszásságokat állapított meg a Pestmegyei Kőbánya ellen megindított, de hirtelen befejezett vizsgálat Súlyos visszásságokat állapított meg a Pestmegyei Kőbánya ellen...
Értesülésünk szerint a Pestvármegyei Köbánya és Útépítő...
Az áruló ezüstcsík Az áruló ezüstcsík
A vonat szelíden emelkedő dombok, friss földszagot lelelő...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98