Dtum
Login with Facebookk
1932 | Február

Olimpiai tornaünnepély zsúfolt nézőtér előtt

A Városi Színházat utolsó helyéig megtöltő közönség végigtapsolta vasárnap délelőtt a Magyar Országos Torna Szövetség olimpiai tornaünnepségét. A torna minden szépségét bemutatták a vendég Svájciak – a torna igazi hazájának bajnokai - , Mack és Steinemann és a magyar világbajnok Pelle István.

Brunner Éva a BSE hölgycsapatával jól sikerült ritmikus gyakorlatokat mutatott be. A Nemzeti Torna Egylet férfi talajtornacsapatával Kunz Gyula kapott sok tapsot. Azután következett a bemutató egyetlen versenyszáma, amelyben a szövetség a fiatalok között olimpiai próbaversenyt tartott nyújtón: 1. Holtversenyben Sárkány Istán (VAC – KISOK) és Pelle István (BBTE) 18.9 ponttal. 3. Káldy (NTE) 18,7 pont.

Az olimpiai nyújtóbemutatóban a vendégeken kívül Pelle István, Hegedűs, Boros, Lenczy vett részt. Nagy sikert aratott Mack a teljes olimpiai előirt anyaggal és Pelle István, aki még Mackot is fölülmúlta bámulatos könnyedséggel végrehajtott gyakorlataival.

A szünet után az OTE hölgycsapatának nagysikerű gyakorlatait Buday Anna vezette. A lovon az olimpiai bemutató-gyakorlatokkal Steinemann aratta a legnagyobb sikert, Pelle nem volt teljesen kifogástalan.

A BBTE hölgycsapatának táncgyakorlataival mesternőjük, Herpic Rudolfné szűnni nem akaró tapsot kapott. A torna mestereinek utolsó szere a gyűrűhinta volt. Ebben Pelle István a szemkápráztató nehéz gyakorlatokat könnyed finomsággal végezte.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98