Dtum
Login with Facebookk
1932 | Január

Mussolini a szépségkirálynő választást szigoru rendelettel betiltotta Olaszországban

Már a múlt évben a szépségkirálynő választás ellen nyilatkozott Mussolini, úgy hogy a „ Miss Italia”-t szigoruan Maffalda Martinoust-t, egy palermói ügyvéd nagyon csinos leányát Nizzában választották meg szépségkirálynővé és utólagosan csempészték be a többi missek közé.


Az idén a Duce időt szakított magának arra, hogy szigoru rendeletet adasson ki, amelyben egyszer és mindenkorra betiltotta, hogy az olasz királyság területén „ Miss Italiá-t válasszanak.

- Erkölcsi okokból tiltottam meg- mondja a rendelet-, hogy Olaszországban akár szépségkirálynőt, akár másfajta királynőt válasszanak és a rendelet megszegését a hatóságok sulyos kihágásnak tartoznak minősíteni.
Attól a szállodástól vagy vendéglátóstól, aki engedélyezi, hogy a helyiségben Miss Itália- választást tartsanak, megvonják az iparengedélyt.

A rendelkezés nem emel kifogást, hogy a farsangi bálokon és egyéb mulatságokon díjakkal tüntessék ki azokat a leányokat, akiket karneváli jókedvükben a mulató társaság a legszebbnek talált, vagy pedig akiről megállapították, hogy „toalettjével, hajdíszével, láncával vagy szellemességével kiválik a többiek közül, azonban bármiféle „királynőt” akár zsűri, akár szavazás, akár sorsolás útján választani tilos.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98