Dtum
Login with Facebookk
1928 | Augusztus

Az arc: az élet tükre, a nyilt, őszinte jellem

Az arc: az élet tükre. A munkában, gondban, boldogságban, búban-bánatban eltöltött esztendők az emberi arcra jegyzik fel kicsiny, de mégis nagyon sokat mondó emlékeiket és a jó emberismerő ezeknek a redőknek, ráncoknak és barázdáknak a vonalaiból sok mindent ki tud olvasni.

Az olasz diktátor, a világtörténelmi szerepet játszó Mussolini markáns, erőscsontú arca, boltozatos homloka, szuggerálóan villogó szeme sok mindent megmagyaráz. Megmagyarázza, hogyan tudta már külső megjelenésével is a rajongásig fanatizálni Itália egész népét... A fiatal, alig 22 éves Mussolini kezdő hírlapíró korában is csupa tűz és lelkesedés volt. A mai Mussolini arcán bemélyedő barázdák fejezik, ki a nagy felelősséget, amit Itália diktátora a vállára vett. De szemében változatlan élénkséggel ragyog az ifjúkori tettvágy tüze . . .

Az Amerikai Egyesült-Államok legelső polcára: Coolidge köztársasági elnök. Tizennyolc éves korában, amikor még jogot tanult, legjobban szeretett szülei farmján foglalatoskodni. De sorsa a hatalmas Unió elnöki székébe lendítette. Érdekes, hogy 56 éves korában ugyanolyan az arckifejezése, mint amilyen egyszerű, nyilt, őszinte jellemről tesz tanúságot tizennyolc éves korabeli, fiatalos arcképe. Egy arc, amelyet a siker, a hatalom sem tudott elváltoztatni.


A magyar közélet legnemesebb és legragyogóbb szereplője: Apponyi Albert gróf, akinek nevét és tehetségét az egész világ ismeri és nagyrabecsüli. Május 29-én tölti be a haza nagy embere 82-ik életévét és legutóbb készült arcképéről változatlan erővel sugárzik a nagy szellem, az istenáldotta tehetség fénye. A 82 éves Apponyi arcát a benne még lankadatlan frisseséggel élő lelki erők óvják meg az öregedéstől.

Nagyon érdekes és tanulságos Marxnak, a német centrumpárt vezérének fiatalkori és jelenlegi arcképe. Az ifjúkori derűt és nyugalmat teljesen meg tudta őrizni magasívelésű pályafutása alatt.

Évtizedekig volt a francia politika vezéralakja Clemenceau, aki ezelőtt hét évvel, nyolcvanéves korában vonult csak vissza a politikai élet porondjáról. A 87 éves politikus legutóbbi fényképe sok mindent árul el az államférfiúi gondokról, terhekről...

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Mussolini és Coolidge Apponyi Albert gróf Marx és Clemenceau
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98