Dtum
Login with Facebookk
1932 | Augusztus

Megindult a ferencvárosi henger

Ferencváros - Soroksár 8:2 (3:0)

Kellemes meglepetéssel szolgált a Hungária-úti pálya azoknak, akik tavasz óta nem látták a pályát. Nagyszerű zöld gyep borítja a pályát, amely nemcsak a játékosoknak, de a nézők szemének is jól esik. Kezdés előtt a legifjabb első ligabeli csapat beszéd kíséretében zászlót nyújtott át a Ferencvárosnak.

 

Az új első osztályú csapat nem bizonyult ezúttal komoly ellenfélnek. A csapatban vannak jó kvalitású játékosok, de kétségtelen, hogy nagy fejlődésen kell átmennie, ha az első ligában eredményesen akar szerepelni.

A Ferencvárosról éppen az ellenfél gyenge volta miatt nem lehet pontos kritikát mondani, legalább is olyan lelkiismeretes kritikát, mint amilyent a bajnokcsapat tavalyi nagy teljesítményei után megérdemel.

 

Annyi bizonyos, hogy játékkedv, taktikai érzék, labdakezelésben semmit sem vesztett a Ferencváros. Gólképessége sem adhat okot panaszra, amikor 8 góllal terhelte ellenfelének kapuját. Egy-két mérkőzés és a Ferencváros a régi ragyogó formájában lesz.

Ferencváros-támadás vezeti be a játékot s már az első percben Toldy hatalmas szabadrúgását csak Túri elszánt fejessel tudja elhárítani. A nagy Takács faultja hozza meg az első Soroksár támadást, amely csaknem góllal végződik. Kautzky a kifutó angyal orra elől átemeli a labdát, amely veszélyesen tart a kapu felé és csak hajszállal kerüli el azt.

A Ferencváros Kohut szép támadásából újra frontba kerül, de Bácsay elvetéssel teszi ártalmatlanná a régi Kohut bombát. A 17-ik percben Kohut rövid beadásával Toldy kiugrik a védhetetlen lövéssel szerzi meg a vezető gólt (1:0).

A Ferencváros tovább támad, míg a Soroksár elszántan védekezik. A 24-ik percben a szemfüles Takács a kapuba gurítja a labdát. Soroksár néhány formás támadást vezet, ami Amsel bizonytalansága miatt mindig veszélyt jelent. a félidő végén a Soroksár támad, de az utolsó percben Táncos beadását Turay kapura lövi, Bácsay vetődve kiüti a labdát, a résen álló Takács elé, aki a harmadik gólját lövi. Újrakezdésre már nincs idő.

A második félidőben is a Ferencváros támad. Takács II. pompás lövése a lécet súrolva surran el a kapu fölött. A 9-ik percben Kohut kiszökik, visszaadja a labdát Turaynak, aki néhány lépést vezetve, a kifutó Bácsay előtt a kapuba küldi a negyedik gólt (4:0).

Egy perccel később a kis Takács oly erővel küldi a kapura a labdát, hogy Bácsay gyors vetődése sem tudja az újabb gólt megakadályozni (5:0). Soroksár kornert ér el, a kifutó Angyal üresen hagyja a kaput, Takács hendset vét. Tizenegyes. Illik lapos lövése Amselt érintve kerül a hálóba (5:1).

A 23-ik percben Bácsay rosszul lesz és lemegy a pályáról, helyét Zwick foglalja el.  A 10 ember ellen játszó Ferencváros szemmel láthatólag lefékez, és nem törekszik túlságosan további gólokra. Tíz perc után ismét játszik a Ferencváros és Táncosnak sikerül is a 34-ik percben két ügyes dribli után az ellenkező sarokba helyezni a labdát (6:1).

Most már Turay se hagyja magát és két perc alatt két gólt lő (8:1). A tartalékkapus labdát véd, amiért tapsot kap. A sikeren felbuzdulva, már vetődéssel védi Táncos lövését. A pihent soroksári csatársor a 42-ik percben Kelemen révén elszabadul. a gyors szélső jól adja a labdát Kautzkyhoz, aki pompás góllal szépíti az eredményt, Még egy-két Ferencváros-támadás és vége a mérkőzésnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Hungária – Ferencváros 2:2 (0:0) Hungária – Ferencváros 2:2 (0:0)
A barométer állásából az időjósok már a múlt hét napjaiban esőt...
Szent László Kupa Szent László Kupa
Először is meg kell állapítanunk, hogy a megérdemelt munka gyümölcse...
Kállay miniszter az irányitott gazdálkodásról és a magasabb buzaárról Kállay miniszter az irányitott gazdálkodásról és a magasabb...
Kállay Miklós földmivelésügyi miniszter az alábbi nagyfontosságu...
Vásárolj magyar gépet Vásárolj magyar gépet
... „mert minden ezer pengő, amelyet külföldi gépért kiadsz,...
Az ébredő város
Nemrégiben, új könyvek kapcsán, német elmélkedést olvastam a város...
A hónap rövidhíreiből A hónap rövidhíreiből
A „Hangya” igazgatósága a következő nyilatkozat közlésére...
BEAC – MAC összevont junior versenye BEAC – MAC összevont junior versenye
Kitűnő junioreredmények. Szép napsütéses, bár szeles időben, 4000...
Az olasz-török háború Az olasz-török háború
A tripoliszi háborúból érkező legújabb hírek a törökök sikereiről...
A sebészet csodája A sebészet csodája
Dr. Mercisz Carrel, a newyorki Rockefeller-intézet bátor sebésze...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98