Dtum
Login with Facebookk
1932 | November

Olaszország – Magyarország 4:2 (2:1)

Milano, november 27.
Az olasz – magyar válogatott mérkőzés, amelyet vasárnap délután játszottak le a San Siro - pályán, 2:1 félidő után az olaszok 4:2 arányú győzelmével végződött. A mérkőzést a svájci Bangerter bíró vezette, aki tárgyilagosan, közmegelégedésre ítélkezett.

A San Sirói pálya tribünjein mintegy 35.000 főnyi lelkes nézőközönség foglalt helyet. A II. félidőben a pályára érkezett a bergamoi herceg is akinek bemutatták a csapatok tagjait. A mérkőzésnek az idő nem kedvezett. a délelőtti órákban, egészen a meccs kezdetéig, szemetelt az eső. A borús, erősen párás idő csúszóssá tette a füves talajt.

A mérkőzés olasz támadással kezdődött. a 6. percben elgáncsolták Dérit, a jogos 11-est azonban nem ítélte meg a bíró. A magyar csapat nagyszerűen játszott, jól kombinált, támadásait azonban nem kísérte szerencse. A 18. percben nagy helyzete volt Dérinek, azonban az olasz védelem szabálytalanul szerelte le.

A 21. percben a magyar kapu előtt volt veszélyes helyzet. Meazza támadása gólt ígért, Szabó azonban kifutott és Meazza lábáról szedte le a labdát. Meazza meg is sérült és pár percre kiállott. A 25. percben esett a mérkőzés első gólja. Barátki ártatlan faultja miatt a bíró szabadrúgást ítélt, amit a balszélről Orsi biztosan a hálóba juttatott (1:0).

A második olasz gól a 35. percben esett. Meazza szöktette Orsit. A labdára Barátki ráfutott, de nem érte el, elcsúszott, elesett s Orsinak szabad volt az útja. Szabó kifutott, de Orsi biztos lövését nem tudta menteni (2:0).

Kevéssel utána Cseh II.-t a legjobb helyzetben söpörte el az olasz védelem, a várt 11-es azonban a bíró elnézéséből ismét elmaradt! A 37. percben Szabó igen szép olasz támadást tett veszélytelenné. A 40. perc hozta meg a magyar gólt. Markos ívelt kornerét Bihami fejelni akarta, de Gaspari kézzel ellökte őt. A bíró végre 11-est ítélt, amit Bihámi éles középmagas lövéssel védhetetlenül a hálóba lőtt (2:1).

Szünet alatt mindkét csapat öltözőjében bizakodó hangulat uralkodott. erősen biztatták az olaszokat, de bizakodás uralkodott a magyarok között is.

A II. félidő nagyon erős olasz támadásokkal kezdődött s a magyar csapat sehogy sem tudta beletalálni magát az erős iramba. Az olaszok fölénye szembetűnő volt. a 7. percben az ide-oda pattogó labda Meazza elé került, aki védhetetlen lövéssel szerezte meg az olaszok harmadik gólját. (3:1).

Továbbra is lankadatlan erővel folyt az olasz támadás, a közvetlen magyar védelem azonban helyén állott. Ezzel szemben a magyar csatársor teljesen elkészült erejével s így az olasz támadások miatt mind nagyobb föladat hárult a magyar védelemre. A kapkodó csatársor alig tudott labdát adni Dérinek. a 18. percben nagy kavarodás támadt a magyar kapu előtt, mindenki gólt várt, Meazza lövése azonban kapu mellé került.

A 28. percben Déri egyedül nagyon jó helyzetet teremtett magának, az utolsó percben azonban elnyomták és így akciója eredményt nem hozott. A 34. percben Orsi lövésszerű beadása Ferrari lábán irányt változtatva, védhetetlenül került Szabó hálójába (4:1).

Végre a 40. percben támadáshoz jutottak a magyarok, Cseh II. jól szöktette Markost. Az olasz védelem offszájdot sejtett, pillanatra megtorpant, a lefutó Markost nem akadályozta senki, Giani kifutott eléje, de nem tudta elhárítani a második magyar gólt (4:2). A mérkőzés olasz kornerrel ért véget. A közönség lelkesen ünnepelte a csapatokat. Ismét a Himnuszokat játszották.

A magyar csapat este banketten vesz részt s hétfőn reggel 9 óra 55 perckor utazik Trieszt felé, ott éjszakázik és kedden este 10 óra 20 perckor érkezik meg Budapestre.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Egyórás gyalogló verseny – Szablár Péter rekordja Egyórás gyalogló verseny – Szablár Péter rekordja
Az FTC vasárnap délelőtt az Üllői-úti pályán egyórás gyalogló...
Horogkeresztes császári herceg, ököllel érvelő képviselők, bricsesznadrágos, ingujjra vetkőzött fiatalemberek Horogkeresztes császári herceg, ököllel érvelő képviselők,...
Cigaretta tetszik? Kérdezi a porosz parlament büffés kisasszonya...
Tatatóváros fekete éjszakája Tatatóváros fekete éjszakája
Fél Komáromvármegyét földulta a szombat esti ciklon. –...
Szenzációs fordulat a gyilkossággal vádolt Podmaniczky Félix...
Abban a rendkívül bonyolult bűnügyében, amelynek központjában...
Bethlen szombat este elutazott Rómából Bethlen szombat este elutazott Rómából
Gróf Bethlen István szombaton este 8 órakor a tarvisi gyorssal...
A gödöllői kastély A gödöllői kastély
Ha Gödöllőt „magyar Versailles” -nak nevezhetjük, egy...
A „Sokol” cseh torna-egylet ünnepélye A „Sokol” cseh torna-egylet ünnepélye
Igen szépen sikerült tornaünnepélyt rendezett a mult vasárnap a...
A Rövidlátók Klubjra A Rövidlátók Klubjra
Gyerekkori barátom, akivel néha évekig nem találkoztam, s aki olykor...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98