Dtum
Login with Facebookk
1932 | Szeptember

Magyarország – Csehszlovákia 2:1 (0:0)

Üllői – út. – 22.000 néző
Utolsó Európa Kupa-mérkőzését vívta Magyarország vasárnap. Az ellenfelet, Csehszlovákiát sikerült ugyan 2:1-re legyőzni, de ilyen kiábrándító győzelmet rég nem láttunk. A magyar válogatott fiatalokkal fölfrissített részei csak részben váltak be. Győztünk, de ez a győzelem senkit sem elégített ki!

Kifütyülik a fölényben lévő, de gólképtelen magyar csapatot


Magyarország:
Horn – Dudás, Korányi – Kárpáti II., Sárosi, Lázár – Nemes, Cseh II., Polgár, Toldi, Ticska.
Csehszlovákia: Planicka – Burger, Styroky – Madelon, Cambal, Kreil – Hruska, Swoboda, Nejedly, Kopecky, Pue.

A helyválasztás a csehszlovákoknak kedvez, úgyhogy a magyar csapat kezd az erősen szembetűző nap ellen és mindjárt az első akció sikerrel jár, amennyiben Cseh II. átadásából Toldi lesállásból, tehát érvénytelen gólt rúg. Ticska sokat ígérő centerét Nemes a kapu fölé csavarja.

A magyarok offenzívája a 3. percben szakad meg, amikor Nejedly támadását Korányi korner árán szereli. Pue csapat lövése pedig a kapu fölött süvit el. A 6. percben Polgár ügyesen szökteti Cseh II.-t. Planicka azonban hamarabb kaparintja el a labdát. Polgár lövését könnyen parírozza Planicka, úgyszintén Kopeckyét Horn.

A 8. percben Nejedly akcióját Kárpáti II. korner árán akasztja meg, de a 10. percben Polgár támadása is kornert eredményez, amit Sárosi fölé fejel. A magyarok fölénye egyre nyomasztóbb., de Toldi kedvező helyzetben hibáz, míg Polgár csavart lövése a kapu fölött süvit el, Cseh II.-nek nincsen szerencséje, mert a kapu helyett Planickához gurít, Sárosi, utána Cseh II. pompás akciót indít, de Toldi, majd Polgár újra rontanak.

A 30. percben megint Toldinak akad jó helyzete, de mellé plasziroz. A következő percben Hruska indít támadást, de a centerezett labdát Horn fogja el. Nemes támadását korner árán parírozza a csehszlovák védelem, Nemes következő centerét pedig Planicka fogja el.

A 38. percben Pue megy támadásba, de Kopecky ofszájdra helyezkedik. Polgár beadása meleg helyzetet teremt a csehszlovák kapu előtt, amelyből Planicka kirohan, de Toldi fölé fejel. A 38 percben Kreil egy ártatlan magyar támadást korner árán akaszt meg, de hiába ostromol szinte állandóan a magyar csapat, a csehszlovák kapu előtt tehetetlenek a csatáraink, úgy, hogy a közönség állandó füttykoncerttel kíséri akciójukat.

Swoboda miatt szabadrúgáshoz jut a magyar csapat. A 39. percben Cseh II. szökteti Polgárt, de Planicka fürgébb, Ticska kicselezi az egész csehszlovák védelmet, de lövése túl magas. A 42. percben Toldi indít támadást, már Burgert is kicselezte, de Styroky elszántan ment.

Az utolsóelőtti percben Nejedly szökteti Swobodát, aki azonban ofszájd-állásba kerül. Sokkal veszélyesebb a csehszlovákok következő támadása. Most Pue ugrasztja ki Swobodát, akinek bombaszerű lövését Horn nagy bravúrral védi.

A csehszlovákok vezető gólja után a finisben harcolja ki a győzelmet a magyar csapat

A csehszlovák balszárny veszélyes támadással startol, de Horn tisztázza a meleg helyzetet. Cseh II. első formás lövése Planicka zsákmánya. Szép Lázár – Toldi – Cseh II. – Toldi-akció a kapu mellett köt ki, Toldi következő lövése túl magas.

 


A 8. percben kornert hibáz a magyar hátvédpár, de Nejedly fölé fejel. Ismét a magyar belső csatártrió veszélyeztet, csakhogy Polgár és Toldi is ügyetlenek. Pue gurított centerét Horn fogja el. Toldi kiugrasztja Ticskát, de a szemfüles Planicka ment, Pue lövése Hornt foglalkoztatja, aki Swoboda lövését kapujából kirohanva teszi ártalmatlanná.

A 16. percben Nemes kivételesen jól centerez, de a labdát Planicka nagy szerencsével kaparintja meg a fejelni akaró Toldi elől. Hruska hiába centerez, nincsen csehszlovák csatár, aki az akciót folytatná, Ticska centerét Planicka fogja el. Nemes támadása azonban kornert eredményez, amit Sárosi a gól fölé fejel.

A 30. percben Toldi 20 méteres remek lövését korner árán ment, míg Pue az üresen hagyott magyar kapu előtt is hibáz. A 22. percben dr. Máriássy utasítására átformálódik a csatársor. Toldi a center, Ticska a balösszekötő és Polgár a balszélső, de most sem megy jobban a magyar csapatnak, sőt a csehszlovákok lendülnek támadásba.

Hruska veszélyes centere a kapu mellett süvit el, Pue centere Hornt foglalkoztatja, a 27. percben pedig bekövetkezik a nem várt esemény. Cambal újra Puehoz továbbit, aki 16 méterről az ellenkező sarokba, menthetetlen gólt plasziroz (0:1).

Kopecky ügyesen szökteti Hruskát, aki, akárcsak Nemes, szinte nem tud mit kezdeni a labdával. Most Lázár és Ticska cserél helyet, ami határozottan előnyös, mert csatársorunk most már energikusabb, sőt a 33. percben ki is egyenlít. Sárosi centeréből Cseh II. Toldinak engedi át a labdát, aki a bal sarokba gurítja (1:1).

Planicka nem hibázott, miután a tömörülő védelem miatt a labda útját nem tudta szemmel tartani. Újabb Pue gól fenyeget, de Horn most bravúrosan paríroz, sőt a 35. percben a magyar csapat javára dől el a mérkőzés. Kárpáti II. centerét Toldi az előretörő Ticska elé fejeli, aki remek gólt lő (2:1).

A 39. percben szabadrúgásból Cseh II. pompás akciót készít elő, de Planickát találja el, utána Korányi bravúrosan szereli Kopeczkyt. Pue szabadrúgását Horn fogja el, végül Toldi átadásából Lázár lő a kapura. Planicka azonban tigrisszerű ugrással fogja el a gólvonalon a labdát.

A svéd Ohlson először bíráskodott Budapesten. Ideális, pártatlan, nagyszerű szemű és abszolút hozzáértő játékvezető, akit a jövőben is szívesen látnánk.

Az Európa Kupa állása most a következő
:
1. Ausztria 7 3 3 1 16:8 9 (5)
2. Olaszország 7 3 3 1 13:9 9 (5)
3. Magyarország 8 2 4 2 17:15 8 (8)
4. Csehszlovákia 7 1 3 3 16:18 (9)
5. Svájc 7 2 1 4 15:27 5 (9)

Hátralevő mérkőzések: Ausztria – Svájc (Bécsben), Csehszlovákia – Olaszország (Prágában).

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Terv a búvárhajóharc felújítására Terv a búvárhajóharc felújítására
1915. szeptember közepétől tengeralattjáró-harcok jobbára a...
Jelentem alázatosan, őrizetbe vettem Vázsonyi Vilmost! Jelentem alázatosan, őrizetbe vettem Vázsonyi Vilmost!
Vasárnap este különös jelenet játszódott le a főkapitányság központi...
Vízre épült százmilliós vaskapcsok Vízre épült százmilliós vaskapcsok
Az utóbbi időkben ismét gyors tempóban épülnek az új hidak, s...
Magyarország 1909. évi sulyemelés bajnoksága Magyarország 1909. évi sulyemelés bajnoksága
A Magyar Athletikai Szövetség mult vasárnap megrendezte 1909. évi...
Rövidek Rövidek
Vasárnap délben 12 órakor nagy kommunista tüntetés zavarta meg...
Zokogva és rimánkodva vall a csendőrök előtt a vecsési postarablás elfogott tettese Zokogva és rimánkodva vall a csendőrök előtt a vecsési postarablás...
Vasárnap reggel ünneplőbe öltözött emberek sokasága tolong a...
Az utazók figyelmébe
A magyar államvasutak igazgatósága hirdetményében figyelmezteti a...
A szőlő trágyázása A szőlő trágyázása
A szőlők trágyázásának szükségességéről fontos dolgokat közöl a...
Mit tud a ventilátor? Mit tud a ventilátor?
Nincsen elég helyünk arra, hogy a cimben elhelyezett kérdésre ebben a...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98