Dtum
Login with Facebookk
1932 | Szeptember

Magyarország – Csehszlovákia 2:1 (0:0)

Üllői – út. – 22.000 néző
Utolsó Európa Kupa-mérkőzését vívta Magyarország vasárnap. Az ellenfelet, Csehszlovákiát sikerült ugyan 2:1-re legyőzni, de ilyen kiábrándító győzelmet rég nem láttunk. A magyar válogatott fiatalokkal fölfrissített részei csak részben váltak be. Győztünk, de ez a győzelem senkit sem elégített ki!

Kifütyülik a fölényben lévő, de gólképtelen magyar csapatot


Magyarország:
Horn – Dudás, Korányi – Kárpáti II., Sárosi, Lázár – Nemes, Cseh II., Polgár, Toldi, Ticska.
Csehszlovákia: Planicka – Burger, Styroky – Madelon, Cambal, Kreil – Hruska, Swoboda, Nejedly, Kopecky, Pue.

A helyválasztás a csehszlovákoknak kedvez, úgyhogy a magyar csapat kezd az erősen szembetűző nap ellen és mindjárt az első akció sikerrel jár, amennyiben Cseh II. átadásából Toldi lesállásból, tehát érvénytelen gólt rúg. Ticska sokat ígérő centerét Nemes a kapu fölé csavarja.

A magyarok offenzívája a 3. percben szakad meg, amikor Nejedly támadását Korányi korner árán szereli. Pue csapat lövése pedig a kapu fölött süvit el. A 6. percben Polgár ügyesen szökteti Cseh II.-t. Planicka azonban hamarabb kaparintja el a labdát. Polgár lövését könnyen parírozza Planicka, úgyszintén Kopeckyét Horn.

A 8. percben Nejedly akcióját Kárpáti II. korner árán akasztja meg, de a 10. percben Polgár támadása is kornert eredményez, amit Sárosi fölé fejel. A magyarok fölénye egyre nyomasztóbb., de Toldi kedvező helyzetben hibáz, míg Polgár csavart lövése a kapu fölött süvit el, Cseh II.-nek nincsen szerencséje, mert a kapu helyett Planickához gurít, Sárosi, utána Cseh II. pompás akciót indít, de Toldi, majd Polgár újra rontanak.

A 30. percben megint Toldinak akad jó helyzete, de mellé plasziroz. A következő percben Hruska indít támadást, de a centerezett labdát Horn fogja el. Nemes támadását korner árán parírozza a csehszlovák védelem, Nemes következő centerét pedig Planicka fogja el.

A 38. percben Pue megy támadásba, de Kopecky ofszájdra helyezkedik. Polgár beadása meleg helyzetet teremt a csehszlovák kapu előtt, amelyből Planicka kirohan, de Toldi fölé fejel. A 38 percben Kreil egy ártatlan magyar támadást korner árán akaszt meg, de hiába ostromol szinte állandóan a magyar csapat, a csehszlovák kapu előtt tehetetlenek a csatáraink, úgy, hogy a közönség állandó füttykoncerttel kíséri akciójukat.

Swoboda miatt szabadrúgáshoz jut a magyar csapat. A 39. percben Cseh II. szökteti Polgárt, de Planicka fürgébb, Ticska kicselezi az egész csehszlovák védelmet, de lövése túl magas. A 42. percben Toldi indít támadást, már Burgert is kicselezte, de Styroky elszántan ment.

Az utolsóelőtti percben Nejedly szökteti Swobodát, aki azonban ofszájd-állásba kerül. Sokkal veszélyesebb a csehszlovákok következő támadása. Most Pue ugrasztja ki Swobodát, akinek bombaszerű lövését Horn nagy bravúrral védi.

A csehszlovákok vezető gólja után a finisben harcolja ki a győzelmet a magyar csapat

A csehszlovák balszárny veszélyes támadással startol, de Horn tisztázza a meleg helyzetet. Cseh II. első formás lövése Planicka zsákmánya. Szép Lázár – Toldi – Cseh II. – Toldi-akció a kapu mellett köt ki, Toldi következő lövése túl magas.

 


A 8. percben kornert hibáz a magyar hátvédpár, de Nejedly fölé fejel. Ismét a magyar belső csatártrió veszélyeztet, csakhogy Polgár és Toldi is ügyetlenek. Pue gurított centerét Horn fogja el. Toldi kiugrasztja Ticskát, de a szemfüles Planicka ment, Pue lövése Hornt foglalkoztatja, aki Swoboda lövését kapujából kirohanva teszi ártalmatlanná.

A 16. percben Nemes kivételesen jól centerez, de a labdát Planicka nagy szerencsével kaparintja meg a fejelni akaró Toldi elől. Hruska hiába centerez, nincsen csehszlovák csatár, aki az akciót folytatná, Ticska centerét Planicka fogja el. Nemes támadása azonban kornert eredményez, amit Sárosi a gól fölé fejel.

A 30. percben Toldi 20 méteres remek lövését korner árán ment, míg Pue az üresen hagyott magyar kapu előtt is hibáz. A 22. percben dr. Máriássy utasítására átformálódik a csatársor. Toldi a center, Ticska a balösszekötő és Polgár a balszélső, de most sem megy jobban a magyar csapatnak, sőt a csehszlovákok lendülnek támadásba.

Hruska veszélyes centere a kapu mellett süvit el, Pue centere Hornt foglalkoztatja, a 27. percben pedig bekövetkezik a nem várt esemény. Cambal újra Puehoz továbbit, aki 16 méterről az ellenkező sarokba, menthetetlen gólt plasziroz (0:1).

Kopecky ügyesen szökteti Hruskát, aki, akárcsak Nemes, szinte nem tud mit kezdeni a labdával. Most Lázár és Ticska cserél helyet, ami határozottan előnyös, mert csatársorunk most már energikusabb, sőt a 33. percben ki is egyenlít. Sárosi centeréből Cseh II. Toldinak engedi át a labdát, aki a bal sarokba gurítja (1:1).

Planicka nem hibázott, miután a tömörülő védelem miatt a labda útját nem tudta szemmel tartani. Újabb Pue gól fenyeget, de Horn most bravúrosan paríroz, sőt a 35. percben a magyar csapat javára dől el a mérkőzés. Kárpáti II. centerét Toldi az előretörő Ticska elé fejeli, aki remek gólt lő (2:1).

A 39. percben szabadrúgásból Cseh II. pompás akciót készít elő, de Planickát találja el, utána Korányi bravúrosan szereli Kopeczkyt. Pue szabadrúgását Horn fogja el, végül Toldi átadásából Lázár lő a kapura. Planicka azonban tigrisszerű ugrással fogja el a gólvonalon a labdát.

A svéd Ohlson először bíráskodott Budapesten. Ideális, pártatlan, nagyszerű szemű és abszolút hozzáértő játékvezető, akit a jövőben is szívesen látnánk.

Az Európa Kupa állása most a következő
:
1. Ausztria 7 3 3 1 16:8 9 (5)
2. Olaszország 7 3 3 1 13:9 9 (5)
3. Magyarország 8 2 4 2 17:15 8 (8)
4. Csehszlovákia 7 1 3 3 16:18 (9)
5. Svájc 7 2 1 4 15:27 5 (9)

Hátralevő mérkőzések: Ausztria – Svájc (Bécsben), Csehszlovákia – Olaszország (Prágában).

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98