Dtum
Login with Facebookk
1932 | Május

Magyarország – Olaszország 1:1

Hihetetlenül izgalmas küzdelem után 1:1 arányba végződött a magyar-olasz mérkőzés

Sophus Hansen dán bíró remekül vezette a mérkőzést. – 40.000 néző izgalmas délutánja a túlzsúfolt Hungária-úti pályán. – A Európa-Kupában változatlanul a harmadik helyen állunk.

Hiába, mégis csak az olasz-magyar futballmeccs a sport legnagyobb csemegéje. Hihetetlen milyen nagy érdeklődést keltett a mérkőzés, amelyre nemcsak Budapest sietett ki, hanem hatalmas számban jöttek Olaszországból vasúton, autóbuszon és autón az olasz drukkerek és igen sokan rándultak föl a meccs kedvéért vidékről is. A közönség nagy részének azonban elment a kedve attól, hogy a közeljövőben is meccsre menjen.

Hihetetlen iram az első félidőben

A kivonuló magyar csapatot óriási örömrivalgás fogadja. A közönség most elfelejti a rengeteg bosszúságot, amely idáig érte és lelkesen biztatja n csapatot. Az olaszok „azúrkék” dresszben, a magyarok meggypirosban játszanak, de nemsokára mindenkinek egyforma lesz a dressze: sáros.

Először a Giovenizzát suttogja a hangszóró, majd a Himnuszt hallgatja meg feszes vigyázz-állásban a közönség. Hirzer a magyar csapat kapitánya, ő is választ, tehát az olaszok kezdenek.

De milyen veszélyesen! Szélsebes jobboldali támadás és máris kornert érnek el. Magyar támadás után Orsi elhúz Borsányi és Kalmár mellett, beadja a labdát, középen senki sem fogja Meazzát és Cesarinit. Háda kifut, végigcsúszik a sárban a tizenhatosig. A labdát nem tudja elkapni, csak odébbütni, sajnos, Cesarini elé, aki az üresen maradt kapuba lapos gólt lő!

A közönség halálos csöndben, megdermedt rémülettel fogadja a lesújtó eredményt. A magyar csapat támadásba lendül, most már fölocsúdik a nézősereg és lelkes biztatásba fog. A 7. percben Lázár kapu fölé rúg egy szabadrúgást. A 8. percben Háda kezében a labdával kicsúszik a 16-oson kívülre és a bíró a 16-osról ítél szabadrúgást ellenünk. Orsi azonban kapu fölé lő.

A 10. percben Hirzer beadását Combi kiejti, de nincs a közelben magyar csatár. Az most már egészen eláll, amire az iram hihetetlen erősre fokozódik. A magyar csapat fölénybe kerül. Turai szédületes lövése homlokon találja Ferrarist, de sorra emberbe lőnek a többi magyar csatárok is. Két magyar korner következik, közben a legerősebb ostrom, de a tömörülő olasz védelem mellett nem tudnak eredményt elérni csatáraink.

Cseh II. jó játéka kelt kellemes föltűnést. Toldi sok faultja pedig állandó közelharcokat vált ki. Háda bravúrosan védi Meazza lövését, ezután hirtelen izgalmas jelenetek közepette ostromol a magyar csapat, de csak két korner az eredmény.

A 22. percben Magnozzi tarkón rúgja a fejelni akaró Sárosit, amiért alaposan megpfujolják. Toldi megrúgja Pittót, mire Rosetta száll durván őbelé. Turai lövését Combi védi. A pálya fekete sártenger, alig látni a vonalakat. A magyar csapat egyre támad, de a csatárok alig lőnek kapura és mindig csak tologatják a labdát. Sok a fault, nagyon kemény a játék, de a bíró mindent meglát és megbüntet.

A 42. percben, miközben izgalmas magyar támadást tisztáz Combi, Sárosi elterül a földön. A közönség elhül: Mi történt? Sárosit kiviszik. Turai megy hátra a helyére. Tíz emberrel is támadnak a magyarok. A 45. percben a fejelni akaró Toldit Rosetta kézzel ellöki a labdától. Tiszta tizenegyes! A bíró meg is ítéli. Toldi áll a labdához és a tribün legnagyobb örömére jobb lábbal élesen belövi a kiegyenlítő gólt (1:1). A félidő ezzel a happy-enddel végződik.

 


Állandó fölény, kihagyott tizenegyes, sok korner, de gól az nincs

Magyar támadásokkal kezdődik a második félidő. Hirzer lövését Combi védi a másik oldalon pedig Cesarini lő kapu mellé. Egyre nagyobb a magyar fölény. A 10. percben Hirzer beadásáról Cseh II. lekésik és a labda teljesen tisztán találja Ticskát. Ticska lő, de nagy balszerencsére a labda irányt változtat egy olaszon és kornerre meny.

Toldi csúszik el jó helyzetben, de a 15. percben megembereli magát, mert Cseh II. passzából nagy erővel lő kapura. A sarokra tartó labdái láttára már mindenki gólt kiált, de Combi szenzáción vetődéssel kornerre tolja a labdát. Védés közben a kapus beüti fejét a kapufába és egy percig áll a játék, míg magához tér. A kornert Ticska kapu mögé rúgja! Combi ezután Turai lábáról szedi le a labdát. A pályán hűvös van, a tribünön fagylaltot árulnak!... Néhány percre az olaszok veszélyeztetnek erősen.

A 25. percben Kalmár mellett Meazza villámgyorsan kiszökik. Háda kétségbeesetten fut eléje és akarja magát a lábára vetni, de az olasz gyorsabb és a kapu felé tolja a labdát. Üres a kapu, szerencsére Dudás visszarohan és az utolsó pillanatban elcsípi a labdát és kirúgja taccsra. Meleg helyzet volt! A 28 percben nyílna alkalom a győzelem megszerzésére.

Allamandi Hirzer beadását kézzel tolja el Ticska elől. Újabb tizenegyes! A labdához Toldi áll, pedig annyira összerugdalták az olaszok, hogy alig vonszolja magát. Toldi a tizenegyest nem helyezi eléggé, úgy, hogy Combi ki tudja ütni a labdát. Kimaradt a nagy helyzet!

Borsányi és Orsi között van nagy nézeteltérés. Most már erősen változatos a meccs. A magyar csatárok nem tudják tartani a labdát, mert Toldi és Turai teljesen kifulladtak, a támadásokat most már csak Hirzer vezeti. A 34. percben Constantino Dudás hibájából labdához jut. A szélső beadása tisztán találja Meazzát. Háda ismét kirohan, a legveszedelmesebb a helyzet, szerencsére Meazza elcsúszik a sárban! A közönség föllélegzik és most már kezdi megbecsülni az 1:1-et.

Az olaszok erősen finiselnek, de az iram már sokkal gyöngébb, mert mindkét csapat a nagy iramtól teljesen kimerült. Olasz támadásokkal ér véget a meccs.

A közönség pillanatok alatt elözönli a pályát, majd kezdődik újból elölről a tolongás a szűk kapuk előtt. A kornerarány 7:1 a magyarok javára!

<<
<
1
2
>
>>
Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Mini galéria
Giuseppe Meazza Giuseppe Meazza
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98