Dtum
Login with Facebookk
1932 | Október

Vasárnap este autóján visszahozták a határról Norman Weiszt

Vasárnap este autóján visszahozták a határról Norman Weiszt, a „gyémántkirályt” és ujdonsült feleségét, mert rendkívül nagyértékű ékszereket akartak kivinni az országból

Vasárnap este hét óra tájban angol rendszámu autó állt meg a főkapitányság kapuja előtt. A látványosság számba menő luxuskocsiból érdekes fekete szépség szállt ki, törpe rattlerkutyát vezetve, majd borotvált arcu, alacsony középkoru uriember és egy vámtiszt. Besiettek a főkapitányság központi ügyeletére, ahol azonnal megkezdték az angol autó tulajdonosának, Norman Weisz budapesti származásu, londoni gyémántkereskedőnek a kihallgatását.

Norman Weisz, aki néhány nappal ezelőtt vette feleségül Nemes Ibolyát, egy zongoraművész elvált feleségét, esküvője után már kellemetlen érintkezésbe került a budapesti hatóságokkal, mert a Váci- utcában autója sárhányójával elütött egy Császár Salamon nevű öreg embert. A Dunapalotában levő lakásáról akkor a rendőrségre idézték Norman Weiszt- akit Londonban „gyémántkirály”-nak neveznek- és kihallgatták. Azután engedélyt adtak neki arra, hogy az országot elhagyja, mert az öreg ember alig sérült meg és a szemtanuk előadása szerint maga volt az oka a balesetnek.

Norman Weisz és ifju neje szombaton délelőtt utaztak el autójukon. Alig értek Oroszváron tul a magyar határra, megállították őket a határőrök, mégpedig sürgönyt lobogtatva. A sürgönyben valaki följelentette Weiszt, hogy nagyértékü ékszereket és valutákat visz ki engedély nélkül az országból.

Norman Weisz az első fölszólításra elővett egy fekete kazettát, amelyben kápráztató ékszerek pompáztak: „A feleségem ékszerei- mondta-, a feleségemé, aki mint angol állampolgár, brit utlevéllel utazik.” A kazettában hat darab platinafoglalatu briliáns karkötő, óriási gyűrű és három melltű volt, azonfölül Norman Weisz némi valutát is tartott a tárcájában. Nagy meglepetéssel fogadta a határőrség közlését, amely szerint egyelőre kénytelenek őt és feleségét őrizetbe venni.


Azzal védekezett, hogy ezeket az ékszereket néhány héttel előbb Angliából hozta be Magyarországra, hogy feleségének ajándékozza, tehát joga van azokat ki is vinni. Az utlevélben azonban ezek az ékszerek nem voltak bevezetve, ezért a vámőrség egész éjszaka őrizetben tartotta Norman Weiszt és nejét, majd kísérőt adott melléjük és visszaküldte a házaspárt Budapestre.

A főkapitányságon most igyekszik a londoni gyémántkereskedő bebizonyítani, hogy nem akart ékszereket csempészni és fogalma nem volt arról, hogy az országba behozott ékszereket az utlevélbe kell bejegyeztetni, hogy azután vissza is lehessen azokat vinni.

Este 8 órakor elbocsátották a főkapitányságról Norman Weiszt és feleségét, de az utleveleiket elvették. Részletes kihallgatásukra hétfőn délelőtt kerül sor és akkor döntenek arról is: indítanak- e ellenük kihágási eljárást

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98