Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1933 | Augusztus

Újpest – Bocskai 2:0 (1:0)

Megyeri út – 3000 néző – Bíró: Klein Árpád
A bajnokcsapat első ellenfelének a Bocskait kapta, azt a csapatot, amely már nem egyszer tört borsot a lila-fehérek orra alá. A meglepetés ezúttal is kísértett, de nem következett be, az Újpest ha nem is nagy fölénnyel, de megérdemelten szerezte meg az első bajnoki pontokat. A csapatok szezon eleji formákról tettek tanúságot, helyenként azonban fölcsillant mindkét csapat nagy klasszisa.

Az Újpestben a két bekk, de különösen Dudás, máris tip-top formában van, az új kapus, Sziklai, a debreceni csatárok jóvoltából nem mutathatta be képességeit, mozgásán és helyezkedésén azonban látszik, hogy érti a dolgát. A fedezetsorból Sáros jó játéka emelkedett ki. Az új felállítású csatársor még nem igazolta a róla elterjedt jó híreket. Déri és Pusztai máris kitűnően mozogtak. Avar a center és Jávor a balösszekötő szokatlan posztján még bizonytalankodtak.

A Bocskai a miskolci Alberti szerződtetésével kitűnő vásárt csinált, a fiatal kapus a bravúros védések egész sorozatát mutatta be. A két hátvéd sokat bizonytalankodott, a fedezetsorban Palotás remek játéka a legörvendetesebb. Az új szerzemény, Gyulai tehetséges játékos, de még sokat kell csiszolódnia. Kevitzky szorgalmas. A híres Bocskai-csatársor inkább tetszetős, mint eredményes játékával mutatkozott be.

A Bocskai kezd erősen tűző nap ellen, az első támadást azonban az Újpest vezeti. P. Szabó okosan begurított labdáját Alberti az utolsó pillanatban csípi el Pusztai elől. Markos vezeti a Bocskai első támadását, de beadása oldalhálót ér. A 6.-ik percben kornerhez jut az Újpest, Vágó szabadítja fel kapuját.

Dudás a 16-oson belül elbuktatja Vinczét, de a bíró nem ad 11-est. Debreceni fölény domborodik ki, a kombinációt azonban a csatársor túlzásba viszi. Avar gyönge lövését Alberti könnyen védi. A 17.-ik percben lövi az Újpest első bajnoki gólját. P. Szabó beadása nagy fejetlenséget okoz a Bocskai-kapu előtt, az ügyetlenkedő Vágótól Pusztai elveszi a labdát, Avarhoz gurít, akinek bombalövése védhetetlen (1:0).

Avar 20 méteres szabadrúgása hajszálnyira süvít el a kapu mellett. Ellentámadásként, Markos jó beadását Hevesi magasan fölé lövi. Eőri tisztára játssza magát és a kitűnő helyzetből fölé lő. P. Szabó biztosnak látszó lövését Alberti nagyszerűen bokszolja kornerra. A 36-ik percben két eredménytelen debreceni korner következik, a lila-fehér védelem azonban sziklaszilárd.

Újpest korner vezeti be a második félidőt. Dudás félpályáról küldött hatalmas lövéséből majdnem gól lesz. A játékot most a lila-fehérek irányítják. Pusztai lövését Alberti robinzonáddal fogja el.
A 15-ik percben Avar az arcán megsérül és 5 percre kiáll. Amikor visszajön, felforgatják az újpesti csatársort. Jávor lesz a center, Déri a balösszekötő és Avar a balszélső.

Újpesti kornersorozat után a 36-ik percben Pusztai a tisztán álló Dérinek adja a labdát és a kis összekötő hatalmas erejű lövése a felső kapufáról pattan a hálóba. A Bocskai erősít, Markos szabadrúgását Sziklay elfogja. Vincze kerül gólhelyzetbe, 5 lépésre a kaputól Sziklayt találja el. Lila-fehér kornerrel fejeződik be a játék.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Elek Ilona biztos győzelmét hozta a női tőrvívó bajnokság Elek Ilona biztos győzelmét hozta a női tőrvívó bajnokság
1. Elek Ilona KaSE 8 gy. 2. Nyáry Ilona TFS (11 kapott tus) 3....
Kettőzött rendőrőrszemek cirkálnak a fővárosban a légvédelmi elsötétítés idején Kettőzött rendőrőrszemek cirkálnak a fővárosban a légvédelmi...
A légvédelmi készültséget elrendelő rendelet nagy feladatot ró a...
Hát a földmívelőket ki segíti? Hát a földmívelőket ki segíti?
Két dolog tünik erősen a szemünkbe. Künn a mezőn panaszkodnak a...
Megostromolták vasárnap Wunderlichné házát Megostromolták vasárnap Wunderlichné házát
A sashalmi delejes csodaasszony ügyében vasárnapra olyan botrányos...
Syveton franczia képviselő halála Syveton franczia képviselő halála
Syveton franczia képviselő nagy hirre jutott azzal a botrányos...
80.000 magyar nyaraló 50 millió pengőt visz évente külföldi...
A devizaforgalmat korlátozó rendelkezések többek közt tudvalevőleg...
A leggazdagabb földrész A leggazdagabb földrész
Az északamerikai kontinens a világnak leggazdagabb földrésze....
A Vörös Hadsereg élelmezésének könnyitése A Vörös Hadsereg élelmezésének könnyitése
A Vörös Hadsereg katonáinak élelmiszerellátását Pestvármegye...
Eszkimó regény Eszkimó regény
A könyv megérdemli a fokozott figyelmet. Nem azért, amire az ember az...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98