Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1933 | Május

Újpest – Ferencváros 1:0 (1:0)

Megyeri út 18.000 néző. Bíró: Klug.
Hasonlóan nagy jelentősége még nem volt a derbinek, mint az Újpest-Ferencváros összecsapásának. Annak megfelelően a mérkőzés végig óriási iramú volt. A játék színvonala helyenként igen magas fokon állott, mindvégig izgalmas és érdekes volt a két csapat küzdelme.

Az Újpest az első félidőben jobb volt ellenfelénél, a második félidőben azonban harminc percen keresztül szakadatlanul támadt a zöld-fehér csapat, de a gyönge csatársor nem boldogult az újpesti vasvédelemmel.

A győztes csapatban a védelem, de különösen Sternberg nyújtott pompás teljesítményt. Minden közbelépése határozott, gyors és fölényes volt, sőt egy alkalommal biztos góltól mentette meg csapatát. A fedezetsorból senkit sem lehet kiemelni, mindenki nagyszerűen küzdött. Az új összeállítású csatársor bevált, csak P. Szabónak nem ment a játék a szokatlan jobbszélső poszton.

A Ferencvárosban a védelem kitűnően dolgozott. Kutasi a gólt nem védhette. a fedezetsorból Lázár emelkedett ki. Sárosi sérülése óta nem tudja visszanyerni igazi formáját. A csatársornak ezúttal sem ment a játék, azonkívül még balszerencséjük is volt.

Jakube gólja eldönti a mérkőzés sorsát

P. Szabó és Kohut választanak. Az Újpest kezd nap ellen, a labdát Toldi szerzi meg, Turaihoz ad, aki a mozdulatlan Horn mellett gólt lő, előzőleg azonban leállás miatt fütyült a bíró. Óriási iramban hullámzik a játék. Turai erős lövése a kapu mellé kerül. Pusztai fordulásból mellé gurít.

Most nagyszerű újpesti csatárakció következik, végül Jakube fejjel Auer elé tálal, de a gólzsák lövése elcsúszik a kapu előtt. A második percben Korányi kornerre ment Pusztai elől, a sarokrúgás Auer faultján akad meg.

Dérit gólhelyzetben tévesen állítja meg a füttyszó lesállás címén. Takács II. sokat forgolódik és így elront egy kitűnő helyzetet. Turai éles lövései kerülik el a kaput. Déri bombalövése Lykáról kornerre pattan. Nagyon változatos a játék. Takács lövését Horn bizonytalanul fogja.

Futó hibájából Táncos elfut, beadása a szabadon hagyott Kohut elé száll, aki azonban sokáig vár a lövéssel, végül leszerelik. Azután szemmel láthatólag lanyhul a hatalmas iram. Auer kapu fölé lő. a 30-ik percben Futó hazaadását Horn nem tudja védeni és így kornerhez jut a Ferencváros. Ezt Szücs szabadítja fel.

Déri egérutat nyer, lőhetne, de bead, így elvész a nagyszerű gólszerzési alkalom. A mérkőzés egyik legnagyobb helyzete volt! A 38-ik perc hozza meg a mérkőzést eldöntő gólt. Jakubenél van a labda, Papp túl fölényesen akarja szerelni, a center azonban elhúz mellette és éles szögből védhetetlenül lő az ellenkező sarokba (1:0).

Továbbra is az Újpest támad. Pusztai gyönge lövését Kutasi elfogja. Azután kissé fölnyomul a Ferencváros, hosszas tologatás után Lyka a 16-os tájáról lő, de Horn biztosan mellre fogja az erős lövést.

Harmincperces Ferencváros ostrom sem hoz kiegyenlítést

A második félidő nagy zöld-fehér ostrommal kezdődik és az ostrom mintegy harminc percig tart. Toldi lövését Horn védi. Turai lapos bombáját Horn kiejti, de nincs a közelben csatár, aki kiaknázhatná a jó helyzetet.

Toldi pompásan ugratja ki Takács II-t, az összekötő lövéséből korner lesz, a sarokrúgást fölényesen hárítja el a pompás újpesti védelem. Takács II. külső hálót lő. P. Szabó lefutása szakítja meg a nagy Ferencváros fölényt, de gyatra lövése mellé megy. Toldi kiugrik a védők között és védhetetlennek látszó lövése a kapu mellett süvít el.

Kohut beadását Takács II. a levegőben úszva fejeli mellé. A 20-ik percben eredménytelen Ferencváros, korner után Takács II. lő magasan a kapu fölé. A következő Ferencváros kornerből Turai fejese száll hajszálnyira fölé.

Lanyha Újpest támadása után, ismét gólt lőhetne a bajnokcsapat, de Kohut beadását Takács II. 3 lépésről a felhőkbe lövi. Lyka szabadrúgására Horn kifut, a labda azonban elkerüli a kapust és Kohut elé esik, aki az üres kapura lövést irányít, de a gólvonalon álló Sternberg kifejeli a labdát. Nagy balszerencséje van a Fradinak!

Kissé felnyomul az Újpest. Szűcs távoli lövése a kapu mellé kerül. P. Szabó ront el egy pompás helyzetet, azután még egy utolsó Ferencváros támadása, melyből Takács II. nagy helyzetben Horn kezébe lő és vége az izgalmas mérkőzésnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Wintner megjavította a 10.000 m-es gyorskorcsolyázó rekordot Wintner megjavította a 10.000 m-es gyorskorcsolyázó rekordot
A BKE vasárnap reggel kedvezőtlen jégviszonyok mellett rendezte meg...
Vásáros kofák szerencsétlensége a Dunán Budapestnél Vásáros kofák szerencsétlensége a Dunán Budapestnél
Október 10-ikére virradó éjszaka nagy szerencsétlenség történt...
Rövidek Rövidek
A vasárnap az egész német birodalomban a küszöbönálló saarvidéki...
A kereskedelmi utazók ügye A kereskedelmi utazók ügye
Ausztriában tudvalevőleg legutóbb kiadott kormányrendelet folytán a...
Ebert elnök Ebert elnök
A nagy forradalmi átalakulásnak gyönyörű példája, hogy Ebertet...
A MAC nemzetközi versenye A MAC nemzetközi versenye
Háromezer főnyi közönség volt a Margitszigeten lefolyt versenynek. A...
A székesfehérvári merénylet A székesfehérvári merénylet
A székesfehérvári postahivatalban történt merénylet részletei...
Kosztolányi Dezső: Magyar kabaré Kosztolányi Dezső: Magyar kabaré
Tíz éve, vagy huszonöt éve, vagy száz éve ennek? Ma este, mikor a...
Báró Eötvös József  emlékezete. Báró Eötvös József emlékezete.
KÖLTŐNEK, IRÓNAK méltóbb emlékjelet nem állíthat nemzete, mint...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98