Dtum
Login with Facebookk
HIRDETÉS
1933 | Május

Újpest – Ferencváros 1:0 (1:0)

Megyeri út 18.000 néző. Bíró: Klug.
Hasonlóan nagy jelentősége még nem volt a derbinek, mint az Újpest-Ferencváros összecsapásának. Annak megfelelően a mérkőzés végig óriási iramú volt. A játék színvonala helyenként igen magas fokon állott, mindvégig izgalmas és érdekes volt a két csapat küzdelme.

Az Újpest az első félidőben jobb volt ellenfelénél, a második félidőben azonban harminc percen keresztül szakadatlanul támadt a zöld-fehér csapat, de a gyönge csatársor nem boldogult az újpesti vasvédelemmel.

A győztes csapatban a védelem, de különösen Sternberg nyújtott pompás teljesítményt. Minden közbelépése határozott, gyors és fölényes volt, sőt egy alkalommal biztos góltól mentette meg csapatát. A fedezetsorból senkit sem lehet kiemelni, mindenki nagyszerűen küzdött. Az új összeállítású csatársor bevált, csak P. Szabónak nem ment a játék a szokatlan jobbszélső poszton.

A Ferencvárosban a védelem kitűnően dolgozott. Kutasi a gólt nem védhette. a fedezetsorból Lázár emelkedett ki. Sárosi sérülése óta nem tudja visszanyerni igazi formáját. A csatársornak ezúttal sem ment a játék, azonkívül még balszerencséjük is volt.

Jakube gólja eldönti a mérkőzés sorsát

P. Szabó és Kohut választanak. Az Újpest kezd nap ellen, a labdát Toldi szerzi meg, Turaihoz ad, aki a mozdulatlan Horn mellett gólt lő, előzőleg azonban leállás miatt fütyült a bíró. Óriási iramban hullámzik a játék. Turai erős lövése a kapu mellé kerül. Pusztai fordulásból mellé gurít.

Most nagyszerű újpesti csatárakció következik, végül Jakube fejjel Auer elé tálal, de a gólzsák lövése elcsúszik a kapu előtt. A második percben Korányi kornerre ment Pusztai elől, a sarokrúgás Auer faultján akad meg.

Dérit gólhelyzetben tévesen állítja meg a füttyszó lesállás címén. Takács II. sokat forgolódik és így elront egy kitűnő helyzetet. Turai éles lövései kerülik el a kaput. Déri bombalövése Lykáról kornerre pattan. Nagyon változatos a játék. Takács lövését Horn bizonytalanul fogja.

Futó hibájából Táncos elfut, beadása a szabadon hagyott Kohut elé száll, aki azonban sokáig vár a lövéssel, végül leszerelik. Azután szemmel láthatólag lanyhul a hatalmas iram. Auer kapu fölé lő. a 30-ik percben Futó hazaadását Horn nem tudja védeni és így kornerhez jut a Ferencváros. Ezt Szücs szabadítja fel.

Déri egérutat nyer, lőhetne, de bead, így elvész a nagyszerű gólszerzési alkalom. A mérkőzés egyik legnagyobb helyzete volt! A 38-ik perc hozza meg a mérkőzést eldöntő gólt. Jakubenél van a labda, Papp túl fölényesen akarja szerelni, a center azonban elhúz mellette és éles szögből védhetetlenül lő az ellenkező sarokba (1:0).

Továbbra is az Újpest támad. Pusztai gyönge lövését Kutasi elfogja. Azután kissé fölnyomul a Ferencváros, hosszas tologatás után Lyka a 16-os tájáról lő, de Horn biztosan mellre fogja az erős lövést.

Harmincperces Ferencváros ostrom sem hoz kiegyenlítést

A második félidő nagy zöld-fehér ostrommal kezdődik és az ostrom mintegy harminc percig tart. Toldi lövését Horn védi. Turai lapos bombáját Horn kiejti, de nincs a közelben csatár, aki kiaknázhatná a jó helyzetet.

Toldi pompásan ugratja ki Takács II-t, az összekötő lövéséből korner lesz, a sarokrúgást fölényesen hárítja el a pompás újpesti védelem. Takács II. külső hálót lő. P. Szabó lefutása szakítja meg a nagy Ferencváros fölényt, de gyatra lövése mellé megy. Toldi kiugrik a védők között és védhetetlennek látszó lövése a kapu mellett süvít el.

Kohut beadását Takács II. a levegőben úszva fejeli mellé. A 20-ik percben eredménytelen Ferencváros, korner után Takács II. lő magasan a kapu fölé. A következő Ferencváros kornerből Turai fejese száll hajszálnyira fölé.

Lanyha Újpest támadása után, ismét gólt lőhetne a bajnokcsapat, de Kohut beadását Takács II. 3 lépésről a felhőkbe lövi. Lyka szabadrúgására Horn kifut, a labda azonban elkerüli a kapust és Kohut elé esik, aki az üres kapura lövést irányít, de a gólvonalon álló Sternberg kifejeli a labdát. Nagy balszerencséje van a Fradinak!

Kissé felnyomul az Újpest. Szűcs távoli lövése a kapu mellé kerül. P. Szabó ront el egy pompás helyzetet, azután még egy utolsó Ferencváros támadása, melyből Takács II. nagy helyzetben Horn kezébe lő és vége az izgalmas mérkőzésnek.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


HIRDETÉS
Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Csehország a Habsburgok ellen Csehország a Habsburgok ellen
A "Deutsches Volksblat" Flieder dr. bécsi cseh követtel folytatott...
Elfogták a Fegyvergyár egész vezetőségét Elfogták a Fegyvergyár egész vezetőségét
A politikai bűnözők első vonalbeli társasága akadt fenn ma reggel a...
Washington csak később közli Amerika tengeri veszteségeit Washington csak később közli Amerika tengeri veszteségeit
Ausztráliából érkező jelentések azt a benyomást keltik, hogy a japán...
Cholnoky László - Cholnoky Viktor emlékezete Cholnoky László - Cholnoky Viktor emlékezete
Lappangva, észrevétlenül egyre közelebb férkőzött hozzám a nyomasztó...
A Grand –Guignol
A Grand - Guignol szinház, itt Párisban, azoknak az orvossága, a...
Bönke tanár úr felfedezése Bönke tanár úr felfedezése
Henri Bergsonnak, kinek egyetemi előadásait a nem filozófiához, hanem...
Nihilisták a czár ellen Nihilisták a czár ellen
Minden jel arra mutat, hogy a nihilisták, a sok üldöztetés ellenére...
 Rablógyilkos orosz foglyok kivégzése Rablógyilkos orosz foglyok kivégzése
A temesvári katonai rögtönítélő biróság okt. 12-én csütörtökön,...
Velencében ismét megerősödik az olasz-magyar-osztrák barátság Velencében ismét megerősödik az olasz-magyar-osztrák barátság
Vasárnap délelőtt, úgy látszik, döntő fordulat állott be a velencei...
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98