Dtum
Login with Facebookk
1932 | December

Csak az Újpest győzött vasárnap a túrázó nagycsapatok közül

Az Újpest 4:0-ra verte meg az FC Barcelonát, a Hungária és a Ferencváros ellenben kikaptak Olaszországban – Pompás győzelmet aratott a Budai „11” és a Bocskai

A külföldön csoportosan túrázó magyar futballcsapatok kevés sikert arattak karácsony első napján. Az Újpest nagyszerűen szerepelt ugyan, de a Hungária és különösen a Ferencváros nagy csalódást keltettek. A többiek közül győzött a Budai 11, a Bocskai, és a Kispest, eldöntetlenül játszott a III. kerület.

 

A vasárnapi külföldi meccsek részletei a következők:

Újpest – FC Barcelona 4:0 (2:0)

Barcelona, december 25.
Az Újpest karácsonyi túrájának második mérkőzését a félelmetes hírű FC Barcelona csapatával játszotta az ünnep első napján. Az Újpest már az első félidőben biztosította nagyszerű játékával a nagyszámú közönség csodálkozását, amely állandó tetszésnyilvánításban nyilvánult. Az első gól Auer, a másodikat Jakube lőtte.

A második félidőben az Újpest lefékezett, erejét a másnapi revánsmérkőzésre tartogatta. A nagyszerűen működő Újpesti védelemnek a spanyol csatárok egy gólt sem tudtak rúgni. Újpest nagyszerű és eredményes játéka egyenesen demoralizálta a FC Barcelona csapatát. Az Újpest csatársora a második félidőben is berúgta a maga két gólját, amelyeknek szerzői Kovács és Déri voltak.

 

Ambrosiana –Hungária 6:5 (3:2)

Milánó, december 25.

Csúnya ködös időben 5000 főnyi közönség előtt játszotta a Hungária első olaszországi túramérkőzését. Kedvező körülmények között indult a játék, ugyanis Spitz két góljával hamarosan 2:0-ra vezetett a magyar csapat, még a szünet előtt azonban egymásután három gólt szereztek az olaszok és így egy gólos olasz előnnyel végződött az első félidő.

A második félidőben az Ambrosiana újabb három gólt lőtt és 6:2-re vezettek az olaszok, amikor a Hungária erősíteni kezdett és kitűnő játékkal Ottávi gólja után Kalmár még két gyors gólt szerzett. a kiegyenlítés a levegőben lógott, amikor a bíró a mérkőzés végét jelezte.

Genova 1893 – Ferencváros 3:1

Genova, december 25.

Nagyszerűen sikerült marokkói mérkőzései után olasz vendégszereplést kezdett meg vasárnap a Ferencváros. Az afrikai gólzáporos győzelmek úgy látszik nem annyira a zöld-fehérek nagy formája, mint inkább az ottani csapatok teljes gyengeségére vezethetők vissza, amit bizonyít az is, hogy vasárnap az első komoly ellenfél, az olasz bajnokság hatodik helyezettje a Genova 1893 ellen a Ferencváros 3:1 arányú vereséget szenvedett

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98