Dtum
Login with Facebookk
1933 | December

Egy tábornok leányát: öthalmi Ungárd Ilonát, holtan találták Horthy Miklós úti garszónlakásán

Egy tábornok leányát: öthalmi Ungárd Ilonát, holtan találták Horthy Miklós úti garszónlakásán

Az a gyanú, hogy megmérgezte magát, de a rendőri nyomozás szerint semmi oka sem volt az öngyilkosságra.

Vasárnap a rendőrség befejezte a nyomozást egy előkelő úrilány: öthalmi Ungárd Ilona rejtélyes halála ügyében. Ungárd Ilona egy vezérőrnagy 29 éves leánya, a Horthy Miklós út 50. számú házban lakott egyszobás garszónlakásban, amelynek ajtaján három nap előtt egy masamódüzlet tanonca csengetett. Hosszantartó vonítás felelt bentről a csöngetésre, de senki sem nyitott ajtót. A kalapokat hozó leány lement a házfelügyelőhöz, aki azután álkulccsal nyitotta fel az előszobát. Amikor beléptek, megdöbbentő látvány fogadta őket: félig felöltözötten, szederjes ajakkal feküdt keresztben a rekamieren Ungárd Ilona.

A kisasztalon egy orvosságos üveg állott, mellette egy pohár és így minden jel arra vallott, hogy a fiatal leány megmérgezte magát. Az első pillanatokban nem is lehetett közeledni a mozdulatlanul fekvő Ungárd Ilonához, mert két kiskutyája vad ugatással és fogvicsorgatással támadt minden idegenre. Hívták a mentőket, akik megállapították, hogy a fiatal úrileány már néhány órája halott. A rejtélyes haláleset ügyében azonnal megindult a rendőri nyomozás, amely elsősorban arra irányult, hogy megállapítsa, miért követett el Ungárd Ilona öngyilkosságot?

Anyagi okok nem játszhattak szerepet, mert öthalmi Ungárd Béla tábornok, aki néhány esztendővel ezelőtt meghalt, jelentős vagyont hagyott leányára, amelynek kamataiból gondtalanul élhetett. Az úrileány özvegy édesanyja állandóan Bécsben él, a rokonság legnagyobb része Pesten és ha Ungárd Ilona bármiben szükséget szenvedett volna, nyugodtan hozzájuk fordulhatott.

Búcsúlevelet a rendőrség nem talált. Néhány nappal a tragikus haláleset előtt látogatóban volt öthalmi Ungárd Ilonánál vőlegénye, Kotányi Béla százados, aki Győrben teljesít szolgálatot. Az úrileány boldogan ujságolta ismerőseinek, hogy együtt fogják tölteni Pesten a karácsonyi ünnepeket. Egyetlen feltevés szól Ungárd Ilona öngyilkossága mellett: túlzott érzékenysége.
A családban néhány év előtt már előfordult egy megrendítő tragédia, Ungárd Ilona fivére, aki a folyamőrségnél, mint tiszt szolgált, agyonlőtte magát.

Mivel az asztalon talált üvegből nem lehetett megállapítani, hogy mérget tartalmazott-e vagy sem, a rendőrség elrendelte a boncolást. Talán ez világosságot derít majd öthalmi Ungárd Ilona rejtélyes haláláról…

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
26.214
Politika:
3.984
Gazdaság:
4.399
Kultúra:
3.776
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.144
Bulvár:
4.659
Kincskereső:
436
Páholy:
53
Blog:
221
Összes kép
37.144
Cikkekhez kapcsolódó képek:
36.780
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
3.984
Fórum témák:
109
Fórum hozzászólások:
650
Cikk hozzászólások:
98