Dtum
Login with Facebookk
1933 | Március

Nagyon sok uj látnivalót igér a mezőgazdasági kiállitás és vásár

Az országos mezőgazdasági kiállitást még sohasem rendezték hasonló nehéz gazdasági viszonyok között, mégis örömmel állapitható meg, hogy a kiállitók részéről igen szép érdeklődés nyilvánult meg ugy, hogy a siker sem maradhat el.

A tenyészállatok csoportjában páratlanul jó minőségü anyagot fognak kiállitani nagytenyésztőink és a népes tenyészet válogatott anyagát csoportosan kiállitó tenyésztő egyesületek. A lovak csoportjában az állami ménesekkel együtt száznál több nemes állat lesz kiállitva; a szarvasmarhák csoportjában 340 darab a bejelentés, a sertések csoportjában 650 darab, a juhok csoportjában 200-nál több tenyészállatot állitanak ki. A baromfikiállitás, halászati kiállitás és kutyabemutató előkészitése is kedvező kilátásokkal folyik.

A várható vásári forgalmat illetően örömmel lehet tapasztalni a tenyészállatok iránti kereslet megélénkülését. A kiállitáson igénybe vehető hitel iránt igen nagy az érdeklődés.

Ujabb csoporttal bővül ez évben az állatkiállitás azáltal, hogy hizott szarvasmarhákat és hizott sertéseket is fognak kiállitani az ugynevezett exportvásár keretében, amelyen ezenkivül bemutatják mindazoknak az áruknak mintáit, amelyek külföldre pengőkövetelés ellenében is eladhatók lesznek.

Értékes lesz a szakoktatási, kisérletügyi és kamarai kiállitások és külkereskedelmi hivatal (exportintézet) oktató anyaga is. Az ez évben szereplő szakoktatási intézetek három év óta tervszerüen készitik elő bemutatóanyagukat a kiállitásra, hogy ott a vándordij elnyeréséért versenyezzenek. A kisérletügyi intézetek csoportos kiállitása a takarmánytermelés összes tudományos és gyakorlati kérdéseit fel fogja ölelni.

A borkiállitást ez évben is borkóstolóval kapcsolatban rendezik meg. Uj csoport lesz a kisemberek szempontjából különösen nagyon figyelemreméltó méhészeti és mézkiállitás. A háziipari kiállitás iránt a kiállitani szándékozók részéről élénk érdeklődés mutatkozik. A dohányjövedék ezévi kiállitása fokozott figyelmet érdemel a dohánytermelők részéről. Az erdészeti, tejgazdasági, mag- és terménykiállitás anyaga semmivel sem fog elmaradni a mult évek mögött.

A rendezőség azt tervezi, hogy amennyiben a más kiállitási csoportok dus anyaga mellett még helyet tud biztositani, ugy vadászati kiállitást is illeszt a kiállitás evről-évre bővülő keretei közé. A rossz gazdasági viszonyok sem tudták visszariasztani több vezető mezőgazdasági gépgyárunkat a kiállitáson való részvételtől.

Érdekes ujitása lesz a kiállitásnak, hogy a MÁV vasuti sinekre tolatva kilenc különböző szállitókocsit fog bemutatni.

A kiállitást változatos programu lovasmutatványok, ugratóversenyek, dijlovaglások, fogatelőhajtások és különböző fogatversenyek fogják élénkiteni.

Megosztás:

A cikkhez még nem tartozik egyetlen hozzászólás sem!
Legyen Ön az első! Hozzászólás írásához kattintson ide!


Kapcsolódó cikkek
Cikk-ajánló
Adatbázis informácikó
Feltöltöttség:
46%
Összes publikáció:
27.378
Politika:
4.183
Gazdaság:
4.597
Kultúra:
3.840
Tudomány-t.:
3.429
Sport:
4.354
Bulvár:
5.022
Kincskereső:
436
Páholy:
64
Blog:
230
Összes kép
37.374
Cikkekhez kapcsolódó képek:
37.010
Privát huszadik század képek:
364
Regisztrált felhasználók:
4.183
Fórum témák:
187
Fórum hozzászólások:
847
Cikk hozzászólások:
98